Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Eurovision'a Katılması İçin 7 Neden

Türkiye'nin Eurovision'a Katılması İçin 7 Neden

Ceren Karaca
04.08.2014 - 20:34 Son Güncelleme: 04.08.2014 - 21:47

Türkiye, 2 yıldır Eurovision'a oylama sistemi ve büyük beşlinin direkt finalde yarışmasını haksızlık görerek katılım yapmıyor. Eurovision Türkiye (turesc.net) 7 madde hazırlayarak Türkiye'nin neden Eurovision'a yeniden katılım yapmasını gündeme getirdi.

Kaynak: http://turesc.net

1. Yetenekli şarkıcıların önünün açılması

1. Yetenekli şarkıcıların önünün açılması
www.turesc.net

Birçok şarkıcı Eurovision'a katılmak istiyor. Fakat bunlar arasından en önemlisi genç ve yetenekli şarkıcılar. TRT eğer Eurovision gibi bir şarkı yarışmasına genç ve yetenekli şarkıcılardan birini gönderebilirse, şarkıcının önü açılır ve Avrupa ve Dünya üzerinde popülaritesi olur. Eurovision'a katılan veya katılıp birinci olan birçok şarkıcı Avrupa'da ve bazı Avrupa dışı ülkelerinde bilinmekte. 100 milyonlarca kişinin izlediği bir yarışmada sahne almak, gerçekten bu tip sanatçılar için kariyerinin başlangıcı veya gidişatı için çok iyi bir şey olur.

2. Kültürel açıdan önemli olması

2. Kültürel açıdan önemli olması
www.turesc.net

'Eurovision politik bir yarışmadır. Ne kültüreli?!' gibi duyumlar alanlar olmuştur. Eurovision'un kültürel açıdan da faydası var. Eurovision Şarkı Yarışmasına kültürel bir şarkı veya bir müzik aleti ile katılırsanız, Avrupa ve Dünya halkı üzerinde akıllarda kalıcı tonlar bırakabilir, has Türk müziğini yabancı insanlarla tanıştırabilirsiniz. Ayrıca Eurovision'u kazanan bir ülkeye ev sahipliği yapıldığı yılda ülkeye gelen turist sayısı oldukça büyük bir ölçüde artıyor.

3. Kazanmamızın çok zor olmaması

3. Kazanmamızın çok zor olmaması
www.turesc.net

Eurovision'da son 10-15 yılda çok iyi dereceler alıyoruz. Bunun önemli nedenlerinden biri de diaspora. Avusturya, Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Gürcistan, Makedonya, Bosna Hersek ve Arnavutluk gibi ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın büyük final gecesinde ve yarı finalde bize SMS ile oy atmaları bizim yarışmada bu ülkelerden büyük puanlar almamızı sağlıyor. Aynı zamanda iyi bir şarkı gönderebilirsek (ülkemizin bunu yapması hiçte zor değil) hiç beklenmedik ülkelerden bile puan alabilmemiz mümkün. Öyleyse neden yarıştan çekilip, ülkemizin zaferini tehlikeye atıyoruz ki?

4. Kazanmamız halinde çok iyi ev sahipliği yapacak olmamız

4. Kazanmamız halinde çok iyi ev sahipliği yapacak olmamız
www.turesc.net

Ülkemiz bilindiği üzere genellikle İstanbul, Antalya, İzmir gibi şehirleriyle bilinir. Yazın ülkemize birçok turist geliyor ve Eurovision'u kazanmamız halinde gerek ayıracağımız bütçe ve gerek seçeceğimiz şehir olsun Eurovision'un en iyi ev sahipliğini yapabiliriz. Ayrıca gelecek turist sayısı da Eurovision'un yaza yakın bir ayda olmasından büyük bir ölçüde artacaktır. Güzel efektler, Türkiyeyi tanıtabilecek bir dizayn ile çok iyi bir yarışma yapabiliriz.

5. Güzel şarkı yapabilmemiz

5. Güzel şarkı yapabilmemiz
www.turesc.net

Eurovision'da her ülke güzel bir şarkı yapamaz. Fakat Türk müzisyenler Eurovision temsilcimiz için güzel bir şarkı hazırlayarak iyi bir derece yapmamızı sağlayabilir. Bu bizim için artık hiçte zor bir şey değil.

6. Asla vazgeçmemizin gerektiği

6. Asla vazgeçmemizin gerektiği
www.turesc.net

San Marino ve Karadağ gibi ülkeler yıllardır finale yükselemiyor, birçok ülke iyi sonuçlar alamıyordu. Fakat bu yıl San Marino gibi İtalya dışında hiçbir ülke ile yakın ilişkisi olmayan bir ülkenin, balkanların yokluğunu hissettirmeyen Karadağ'ın bu yıl finale çıkması ve birçok ülkenin önceki yıllarda aldığı düşük dereceleri son yıllarda düzeltmesi buna bir örnek. Sadece kurallara karşı gelerek bir şey yapamayız. Organizasyonların kuralları vardır fakat bunu bir ülke için değiştirmezler. Bu nedenle asla vazgeçmeyip, daha da hırslanarak yarışmaya odaklanmak bizim için daha iyi olacaktır.

(Resimdeki şarkıcı San Marinolu Valentina Monetta. Hiç vazgeçmeyip, 3 kez üst üste Eurovision'a katılarak San Marinoyu 3. kez, bu yıl finale taşıdı.)

7. Ayrıca;

7. Ayrıca;
www.turesc.net

Atatürk, bir ülkenin ancak sanat icra ederek yükselebileceğini söylemiştir. Bir ülke, kendi içerisinde ne kadar müzik yaparsa yapsın başarılı olup olmadığını diğer ülkelerle kıyaslayarak anlayabilir. Eurovision, bir ülkenin sınavı gibidir. Her ülke, müziksel konumunu tespit edebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
25
13
5
2
1
0