Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Kupası Tarihinin Yok Artık Dedirten 10 Olayı

Türkiye Kupası Tarihinin Yok Artık Dedirten 10 Olayı

melquiades
21.01.2015 - 16:14 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 18:29

Lige verilen aranın ardından futbolseverler, Türkiye Kupası’nda grup maçlarının başlamasıyla beraber yeniden takımlarını izleme şansına kavuştu. Kimi takımın sadece formalite olarak gördüğü, kimi takımınsa tarihinin önemli parçalarından birini oluşturan Türkiye Kupası en çok geçmişinde yaşanan sürprizler ve ilginç olaylarla hatırlandı. Biz de sizler için kupa tarihinin en enteresan 7 olayını derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pendik Faciası

2. Bitmek Bilmeyen Penaltı Atışları

3. Ulubatlı Souness

4. Fenerbahçe’nin 29 Yıllık Hasreti

5. Mersin İdman Yurdu Laneti

5. Mersin İdman Yurdu Laneti

Fenerbahçe’nin 29 yıl boyunca Türkiye Kupası’nı alamamasının asıl sebebi ise birçoklarına göre kulübün kendi başarısızlığı değil, Mersin İdman Yurdu’nun suçu. Zira, 1982-83 sezonunda Fenerbahçe finalde Mersin İdman Yurdu’nu eleyerek kupaya uzanır ve aynı sezon Mersin küme düşer. Sarı-Lacivertliler yeniden Türkiye Kupası alabilmek için tam 29 yıl boyunca Mersin’in yükselmesini beklemek zorunda kalacaktır. Ne zaman ki İdman Yurdu Süper Lig’e yükselir, aynı yıl Fenerbahçe Türkiye Kupası’nı kaldırır. Bir rivayete göre şu an kupanın altında minik harflerle “Lütfen finalde elediğiniz takımın ahını almayınız” yazmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ankaragücümüzün Golü: Kenaaaan Evreeeen

7. Beşiktaş – Adana Demirspor Centilmenlik Dersi

8. 'Dört Dörtlük Maç' Klişesinin Hakkını Veren Efsane Yarı Final Maçı

9. Şanlıurfa'da Gülen Taraf Trabzonspor

10. Beşiktaş'ın Çorluspor'u 10-0 Mağlup Ettiği Maç

10. Beşiktaş'ın Çorluspor'u 10-0 Mağlup Ettiği Maç
tinypic.com

İlk maçı 4-1 kazanan Beşiktaş, ikinci maçta da rakibine acımamış ve Adana Demirspor ile birlikte Çorluspor'a da aynı tarifeyi uygulayarak 'rakibe en fazla fark' rekorunu egale etmiştir. Ayrıca Oktay Derelioğlu bir de penaltı kaçırarak, rekorun kırılmasını engellemiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0