Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Hayvan Hakları Yasasını Bekliyor: Yavru Eşeği Kangal Köpeklerine Parçalatan Şahıs Serbest Kaldı

etiket Türkiye Hayvan Hakları Yasasını Bekliyor: Yavru Eşeği Kangal Köpeklerine Parçalatan Şahıs Serbest Kaldı

Ankara’nın Haymana ilçesinde kangal köpeklerini saldırtarak yavru bir eşeği öldürten Berat Kaya isimli kişi, sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından gözaltına alındı. Kaya'nın para cezası verilerek adli kontrolle serbest kaldığı belirtildi. 

Sosyal medya kullanıcıları #BeratKayaTutuklansın etiketiyle şahsın serbest kalmasına tepki gösterirken hayvanları koruyacak yasanın bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor. 

Ankara’nın Haymana ilçesinde bir kişi annesin yanındaki bir yavru eşeğe köpeklerin saldırdığı anları kaydederek TikTok hesabından paylaştı. 

Görüntülerde yavru eşeğin  2 köpek tarafından saldırıya uğradığı ve yaralandığı görüldü.

Valilik: Soruşturma başlatıldı şahıs gözaltına alındı

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“03.05.2020 tarihinde 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarla, ilimiz Haymana ilçesinde B. K.nın kendisine ait çoban köpeklerini eşek yavrusunun üzerine saldırttığı ve bahse konu bir videoyu kendisine ait Tiktok sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayımladığı tespit edilmiştir. 

Söz konusu ihbarı müteakip Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Savcısı tarafından şahsın mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınması talimatı ile şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

'Adli kontrolle serbest kaldı'

'Adli kontrolle serbest kaldı'

BirGün'ün aktardığına göre Haymana Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Berat Kaya 'adli kontrol şartıyla' serbest kalırken, Kaya hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca ayrıca işlem yapıldı.

Belediye veterineri yavru eşeğin öldüğünü, yaralı annenin güvenli bir yere alındığını duyurdu

Belediye veterineri yavru eşeğin öldüğünü, yaralı annenin güvenli bir yere alındığını duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mustafa Şener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olayda yavru eşeğin öldüğünü, yaralı annenin ise güvenli bir bölgeye nakledildiğini duyurdu.

Sosyal medya ayağa kalktı: #BeratKayaTutuklansın

Sosyal medya ayağa kalktı: #BeratKayaTutuklansın

Yapılan eziyetin cezasız kalmasını istemeyen çok sayıda sosyal medya kullanıcısı serbest bırakılan şahsın tutuklanmasıbı talep ediyor.

Twitter’da #BeratKayaTutuklansın etiketi sabah saatleri itibariyle Türkiye’nin en çok konuşulan konusu oldu.

Savcılık ifadesinden: 'Saldıracaklarını düşünmedim'

Savcılık ifadesinden: 'Saldıracaklarını düşünmedim'

DHA'nın aktardığına göre Berat Kaya savcılık ifadesinde köyde hırsızlık olaylarının olması ve hayvancılık yapması nedeniyle köpeklere baktığını söyledi. 

Videoyu geçen şubat ayında çektiğini söyleyen Kaya, olay günü köpeklerin aniden eşek ve sıpaya saldırdığını, köpeklerin saldıracağını düşünmediğini, araya girerek eşek ve sıpayı kurtarmaya çalıştığını ileri sürdü. 

Kaya ayrıca, olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

'Şikayetçi değilim'

Eşek ve yavrusunun sahibi Sırrı Aydın ise olaydan bir gün önce yavrunun kurt saldırısına maruz kaldığını söyleyerek, 'Köpekler, açık yarası olması nedeniyle sıpaya saldırdı. Berat Kaya ile birlikte köpekleri ayırmaya çalıştık, şikayetçi değilim' dedi.

📌 Twitter'dan tepkiler: 'Çıkarın artık şu hayvana şiddet yasasını!'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
473
167
56
31
8
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Dün karşılaştığım videosunu izleyemedim biliyorum psikoloji alt üst olacak. Bunun gibi vicdan empati yoksunu binlerce insanımsı ruh hastası piç aramızda dola... Devamını Gör

melodi

Ülkede her gün böylelerinin olayları var bir 10 veya 15 tane yani bunlar saldıkça dahada artıyor katlanarak artıyor

Buğra Atak

OROSPU ÇOCUĞUNA ULAŞAMIYORUZ DA TÜM HESAPLARINI KAPATMIŞ ... ALLAHSIZ KAHPE... GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEMEDİM BİLE SENİN NASIL İÇİN KALDIRDI. ADALET BU İBNENİN O AN... Devamını Gör

Hermione Granger

Zaten ben bu ulkede bı canlıya, bu ınsanda olabılır hayvanda farketmez, zarar verıp ceza alanını daha gormedım. o yuzden bu ıcerıktekı gıbı neandertal bı var... Devamını Gör

rcpbyrm

karaktersiz piç kurusu !