Görüş Bildir
Haberler
Tüm Dünyanın Hayran Olduğu Cool Oyuncu Keanu Reeves'in Constantine'den The Matrix'e En Güzel Filmleri

Tüm Dünyanın Hayran Olduğu Cool Oyuncu Keanu Reeves'in Constantine'den The Matrix'e En Güzel Filmleri

13.08.2022 - 16:32

Başarılı oyunculuğuyla, karizmasıyla ve yakışıklılığıyla herkesin hayran olduğu dünyaca ünlü bir oyuncu Keanu Reeves; sadece yaptığı iyi işlerle değil, karakteriyle de gönüllerde taht kurmuş durumda. Keanu Reeves'in kariyerinde başarı merdivenlerini tırmanmasını sağlayan ve adını tüm dünyaya duyuran Matrix'ten John Wick'e kadar rol aldığı en güzel filmleri derledik. Gelin, birbirinden başarılı yapımlara şöyle bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Little Buddha / Küçük Buda (1993) - IMDb: 6.1

15. Little Buddha / Küçük Buda (1993) - IMDb: 6.1

Ünlü İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci'nin yönetmen koltuğunda oturduğu Little Buddha, Hindistan'ın ilgi çekici dini Budizm'i estetik bir görsellikle harmanlayarak beyaz perdeye taşıyor. Film, reenkarnasyonun gerçek olduğuna inanan bir grup Budist, ölmüş liderleri Lama Dorje'nin ruhunun başka bir bedende dünyaya geldiğine inanır. Budistler, liderleri Lama Dorje'nin ruhunun ise küçük Jesse'nin bedeninde olduğunu düşünür. Budistler liderlerine ulaşmak için Hindistan'dan Seattle'a doğru yola çıkar. Little Buddha'nın başrollerini ise Keanu Reeves ve Bridget Fonda paylaşıyor.

14. Sweet November / Kasımda Aşk Başkadır (2001) - IMDb: 6.7

14. Sweet November / Kasımda Aşk Başkadır (2001) - IMDb: 6.7

Bütün hayatı işten ibaret olan Nelson Moss, bir gün hayat dolu bir kız olan Sara ile tanışır. Hayatında ilk kez aşık olan Sara, Nelson'dan kendisine taşınmasını ister. Kısa süre içinde birlikte yaşamaya başlayan çift için her şey yolunda gider. Mutluluğu yakalayan Nelson'ın dünyası, Sara'nın sırrıyla altüst olur. Başrolleri paylaşan Keanu Reeves ve Charlize Theron ikilisi de uyumlu bir çift profili çiziyor.

13. The Gift / Üçüncü Göz (2000) - IMDb: 6.7

13. The Gift / Üçüncü Göz (2000) - IMDb: 6.7

Annie adında bir anne, istemsiz bir şekilde insanların gelecekte neler yaşayacaklarını öğrenir. Annie'nin bulunduğu bölgede yaşayan ve lise müdürüyle nişanlı olan genç bir kız cinayete kurban gider. Katilin bulunması için de Annie'nin yeteneklerinden yararlanmaya karar verilir. Kısa bir süre sonra bölgede yaşayan herkes zanlı hâline gelir. Eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşayan bir adam da Annie'yi Şeytan ile iş birliği yapmakla suçlar. The Gift'te Keanu Reeves ile Cate Blanchett, Katie Holmes, Giovanni Ribisi ve Hilary Swank gibi isimler yer alıyor.

12. Street Kings / Sokağın Kralları (2008) - IMDb: 6.8

12. Street Kings / Sokağın Kralları (2008) - IMDb: 6.8

Keanu Reeves, Forest Whitaker ve Hugh Laurie gibi isimleri bir araya getiren Street Kings; polisiye ve aksiyonun iç içe geçtiği bir yapıt. Polis olan Tom Ludlow, eşini kaybettikten sonra bir türlü hayata tekrar tutunamaz. Eski bir polis arkadaşının ölümü sonrasında oklar birden Tom'u gösterir. Beklenmedik bir şekilde katil konumuna düşen Tom, suçsuz olduğunu kanıtlamak için polis teşkilatına baş kaldırır.

11. The Lake House / Göl Evi (2006) - IMDb: 6.8

11. The Lake House / Göl Evi (2006) - IMDb: 6.8

Keanu Reeves ve Sandra Bullock çiftini bir araya getiren The Lake House, göl kenarındaki evinden ayrılmak zorunda olan bir doktorla başlıyor. Yeni kiracıya bir not bırakan doktor, kendi adına gelecek olan mektupları yeni adresine göndermesini ister. Yeni kiracı Alex ise doktorun isteğini yerine getirir. Tuhaf bir zaman kayması ekseninde geçen hikâye, enteresan bir aşka sahne oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. River's Edge (1986) - IMDb: 6.9

10. River's Edge (1986) - IMDb: 6.9

Liseli bir genç, arkadaşlarından birini öldürür. Okuldaki herkes katili merak ederken katilin arkadaşları ise ona yardım etmeyi tercih eder. Katil ile arkadaşlarının arasındaki ilişki ise giderek karmakarışık bir hâl alır ve bencilliğin de sınırlarını zorlamaya başlar. Başrollerde Keanu Reeves'e Crispin Glover ve Ione Skye eşlik ediyor.

9. Constantine (2005) - IMDb: 7.0

9. Constantine (2005) - IMDb: 7.0

John daha önce önce intihar etmiş ve cehenneme gitmiş olan bir şeytan avcısı olarak karşımızı çıkar. John'un artık tek amacı, iyi şeyler yapıp cennete gitmek. Bir intihar vakasını ele alan John, kadının gerçekten intihar edip etmediğini öğrenmeye çalışırken şeytanların insanların arasına karıştığını fark eder. Buna engel olmak isteyen John, şeytanlara savaş açar. Constantine'de Keanu Reeves, Rachel Weisz ve Djimon Hounsou başarılı bir performans sergiliyor.

8. My Own Private Idaho / Benim Güzel Idaho'm (1991) - IMDb: 7.0

8. My Own Private Idaho / Benim Güzel Idaho'm (1991) - IMDb: 7.0

İki erkek fahişeyi merkezine alarak sıra dışı bir hikâye vadeden My Own Private Idaho, Gus Van Sant imzalı William Shakespeare'in 4. Henry oyunundan bir uyarlama. Zengin olmasına rağmen fahişelik yapan Scott, para kazanmak için bu işi yapmak zorunda olan Mike'ın aksine bir hayli keyif alır. Mike ise bir yandan Scott'tan hoşlanmaya başlarken diğer taraftan da annesini bulmaya karar verir. İkili, Scott'ın annesini bulmak için Idaho'ya doğru yola çıkar.

7. A Scanner Darkly / Karanlığı Taramak (2006) - IMDb: 7.0

7. A Scanner Darkly / Karanlığı Taramak (2006) - IMDb: 7.0

Richard Linklater imzası taşıyan A Scanner Darkly, totaliter bir toplumda geçiyor. Bir tür yeraltı dedektifi Bob, küçük çetelerle çalışır ancak hedefi, esas adamlara ulaşmak. Süreç içinde kimliğini yitirmeye başlayan Bob, şizofreni belirtileri gösterir. Bu nedenle akıl sağlığının kontrol edileceği bir tür teste tabi tutulur. Filmde Keanu Reeves'in yanı sıra Winona Ryder ve Robert Downey Jr. da rol alıyor.

6. Point Break / Kırılma Noktası (1991) - IMDb: 7.2

6. Point Break / Kırılma Noktası (1991) - IMDb: 7.2

Los Angeles sınırları içinde bir soygun çetesi ortaya çıkar. Bu çete, eski başkanların maskelerini kullanarak soygun yapar. Sörfçülerden şüphelenen FBI, genç bir ajanı olanı Johnny Utah'ı sörfçülerin arasına sızdırır. Johnny gruba sızdıktan sonra karizmatik lider Bodhi'den etkilenmeye başlar. Aksiyon dolu bir zaman dilimi vadeden Point Break'te Keanu Reeves, Patrick Swayze ile başrolü paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Speed / Hız Tuzağı (1994) - IMDb: 7.3

5. Speed / Hız Tuzağı (1994) - IMDb: 7.3

Jack, on üç masum insanı Howard'ın elinden kimsenin kılına zarar gelmeden kurtarır. Howard'ın asıl planının ise seyir hâlindeki bir otobüste bulunan başka masum insanlar olduğu ortaya çıkar. Otobüs eğer belli bir hızın altına düşerse patlayıcılar devreye girecek ve insanlar hayatını kaybedecek. Jack, herkesi kurtarmak için amansız bir mücadelenin içine girer. Bir aksiyon klasiği olan Speed filminde Jack karakterine Keanu Reeves hayat veriyor. Ünlü oyuncuya ise Sandra Bullock ve Dennis Hopper gibi önemli oyuncular, ona eşlik ediyor.

4. John Wick (2014) - IMDb: 7.4

4. John Wick (2014) - IMDb: 7.4

Aksiyon filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Keanu Reeves, bu kez bambaşka bir karizmayla karşımıza çıkıyor. Emekli bir tetikçi olan John Wick'in hayattaki en değerli şeyi, vefat eden karısından hatıra kalan köpeği. Âdeta John Wick'in can yoldaşı olan köpek, eve giren üç gangster tarafından öldürülür. Hayatta kaybedecek başka hiçbir şeyi kalmayan John Wick, intikam peşine düşer.

3. Dracula (1992) - IMDb: 7.4

3. Dracula (1992) - IMDb: 7.4

Francis Ford Coppola tarafından beyaz perdeye taşınan Bram Stoker'ın ünlü romanı Dracula, tam bir yıldızlar geçidi. Filmde Anthony Hopkins, Gary Oldman, Winona Ryder ve Keanu Reeves yer alıyor. Genç avukat Jonathan Harker, gizemli bir Doğu Avrupa kasabasına gider ve burada Dracula tarafından kaçırılır. Jonathan'ın nişanlısı Mina'nın fotoğrafını gören ve çok beğenen Dracula, artık hedefine Mina'yı koyar.

2. The Devil's Advocate / Şeytan'ın Avukatı (1997) - IMDb: 7.5

2. The Devil's Advocate / Şeytan'ın Avukatı (1997) - IMDb: 7.5

Kevin Lomax, genç ve başarılı başarılı bir avukat olarak mutlu bir hayat sürer. Lomax, müvekkilinin suçu olmasına rağmen kazandığı son dava ile ününe ün katar. Jüri etkisi altına almasıyla tanınan Kevin Lomax, ülkenin en büyük hukuk bürolarından birinin kurucusu olan John Milton'dan iş teklifi alır. Filmde Keanu Reeves'e Al Pacino ve güzel oyuncu Charlize Theron eşlik ediyor.

1. The Matrix (1999) - IMDb: 8.7

1. The Matrix (1999) - IMDb: 8.7

Bir efsane hâline dönüşen The Matrix, hiç şüphe yok ki Keanu Reeves'in yer aldığı filmler arasında başyapıt unvanına sahip olan yapımlardan biri. İçinde olduğumuz hayatın ötesindeki 'gerçek' kavramını ele alan Matrix, felsefesiyle çığır atmıştı. Reeves'in can verdiği Neo, onu başka bir dünyaya getirecek olan Morpheus'ı arar. Bu arayışta Trinity onu bulur ve olaylar gelişmeye başlar. Wachowski Kardeşler'in imzasını taşıyan The Matrix'de Laurence Fishburne ve Carrie-Anne Moss da rol alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
K.kan

Keanun amcanın filmleri gerçekten hepsi bir birinden değerli Ancak al pacino ile oynadığı şeytanın avukatı filmi gerçekten harikalar ötesi Filmin her yerin... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hepsini izledim hepsiniiii Hastasıyım adamın yauvv :))

Gizem Yenikler

Çoğu filmi güzel favorim Matrix.