Görüş Bildir
Haberler
Trafik Çilemiz Dereceye Girdi: İstanbul Tüm Dünyada En Kötü Trafiğe Sahip 10'uncu Şehir

Trafik Çilemiz Dereceye Girdi: İstanbul Tüm Dünyada En Kötü Trafiğe Sahip 10'uncu Şehir

Batuhan
28.09.2017 - 20:13 Son Güncelleme: 29.09.2017 - 16:30

Tüm dünya çapında yapılan incelemeye göre, Düsseldorf tam bir trafik cenneti. İstanbul ise araç kullanımında en kötü 10 şehir arasında hatta, yolda öfke puanlarıyla ise St Petersburg ve Bogota’nın ardından en kötü 3’üncü şehir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trafik konusunda en iyi şehir Düsseldorf

Trafik konusunda en iyi şehir Düsseldorf

Dünyanın en büyük online otomobil parçaları perakende şirketlerinden Alman kfzteile2’nin yaptığı uluslararası çapta bir araştırma dünyanın en iyi ve en kötü trafiğine sahip şehirlerini belirledi. Düşük trafik sıkışıklığı, iyi toplu taşıma seçenekleri ve yüksek yol kalitesiyle Düsseldorf, dünyanın en iyi şehri seçilirken, Hindistan’ın Kalküta şehri ise en son sırada yer aldı.

İstanbul ‘yolda öfke’ puanlarında en kötü üçüncü şehir

İstanbul ‘yolda öfke’ puanlarında en kötü üçüncü şehir

Hürriyet gazetesinden Emre Özpeynirci'nin haberine göre, İstanbul en kötü trafiğe sahip 10 şehir arasında yer alırken, yolda öfke (trafik canavarı) puanlarında ise St Petersburg ve Bogota’nın ardından en kötü 3. ülke oldu. Yapılan araştırma özellikle yol kalitesinin araç ömrü üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu, trafik sıkışıklığının olduğu şehirlerde fren disklerinin, yüksek hava kirliliğinin olduğu şehirlerde ise hava filtrelerinin sık sık değiştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

500 şehir incelendi

500 şehir incelendi

Araştırma, ortalama araç yaşı, trafik sıkışıklığı oranları, toplu taşıma seçenekleri, ortalama park ücreti, ortalama yakıt maliyeti, ortalama hız, hava kirliliği seviyeleri, kazalar ve ölümler, yol kalitesi ve yoldaki öfke yüzdesi gibi kriterler dikkate alınarak gerçekleştirilmiş. Bazı şehirlerde geçici çalışmalardan dolayı trafik sıkışıklığı dikkate alınmazken, 100 ilden oluşan listeyi belirlemek için en çok kayıtlı araç sayısı ve mevcut trafik verilerine sahip ilk 500 şehir incelenmiş. Sonuçlar, dünyanın dört bir yanındaki sürüş kalitesinin genel bir görüntüsünü vermeyi amaçlayan en iyi ve en kötü trafiğe sahip şehirleri gösteriyor.

İyiler Avrupa'da

İyiler Avrupa'da

Araştırmanın sonuçları, ilk 20 en iyi sürüş kentinin yarısından fazlasının Avrupa’da, diğerlerinin Kuzey Amerika, Avustralya, Asya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunduğunu gösteriyor. Ölçeğin diğer ucunda, sürüş için en kötü 20 şehir ise Hindistan, Güney Amerika, Doğu Avrupa, Güneydoğu Asya ve Afrika’da hızlı gelişen fakat daha düşük gelirli şehirleri içeriyor. İyi toplu taşıma alternatifleri ve yol kalitesinin düşük olması, bu bölgelerde kötü sürüş deneyimlerine katkıda bulunan iki önemli faktör olarak dikkat çekiyor. ABD’deki pek çok şehir, sürüş için en iyi seçeneklerden biri olarak gösterilmekle birlikte, Miami, Los Angeles ve New York City ise en kötüler arasında yer alıyor.

En kötü trafiğe sahip 10 şehir

En kötü trafiğe sahip 10 şehir

Yapılan araştırmaya göre İstanbul, en kötü trafiğe sahip 10’uncu şehir .

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlar 📌

Araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlar 📌
  • New York’ta 1 saat park tam 24 dolar

  • Düsseldorf, Dubai’nin önünde dünyanın araç kullanımında en iyi şehri seçildi.

  • İsviçre en düşük trafik kazasıyla dünyanın en güvenli ülkesi olurken, Bangkok ise trafik kazalarında en kötü sırada.

  • Toplu taşımada en kötü şehir Moğalistan’ın başkenti Ulan Batar. Bu şehri Jakarta ve Vietnam’dan Ho Chi Minh izliyor.

  • En ucuz benzin litresi 0.39 dolara Lagos’ta bulunuyor. Bu şehri Dubai ve Kuala Lumpur takip ediyor.

  • En pahalı benzin ise litresi 1.65 dolarla Hong Kong’da yer alıyor.

  • Helsinki, Singapur ve Manchester ile Fransız şehirleri Bordeaux, Paris, Nice dünyadaki en kaliteli yollara sahip şehirler olarak öne çıkıyor.

  • Romanya ise yol kalitesinde en kötü sırada. Romanya’yı Moğalistan ve Rusya izliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
98
33
26
23
19
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hipergrafi

İstanbul'da on üç milyon insan yaşıyor. Bazı ülkelerin toplam nüfusundan bile fazla ve göç almaya devam ediyor. Devlet trafik için çözüm bulmaya yeni yollar ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bok var gidiyorlar İstanbul'a o zaman. Ne diyeyim? 🙄

Cenkc

Yol yaptı laaaa trafiğe çözüm değil ama yaptı kurcalamayın :))

Pasif Kullanıcı

Avrupa bizi kıskanıyor irkidişlir.