Görüş Bildir

16 yaşındaki Sophie Adams, Tourette sendromuna sahip. İlk kez 1985 yılında tanımlanan Tourette sendromu sesli ve bedensel tik hastalığıdır. Sophie'ye de 9 yaşındayken teşhis konmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sendrom için farkındalık oluşturmayı hedefleyen Sophie, TikTok'ta çeşitli videolar paylaşarak durumunu insanlara gösteriyor.

Bu sendrom için farkındalık oluşturmayı hedefleyen Sophie, TikTok'ta çeşitli videolar paylaşarak durumunu insanlara gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video ise viral oldu.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video ise viral oldu.

O videoda bir diğer Tourette sendromuna sahip arkadaşı ile yemekte olan Sophie'nin o anları: 👇

Tekrar eden ve kontrol edilmesi zor tikler olarak bilinen ve istenmeyen sesler içeren Tourette sendromu için farkındalık yaratmayı hedefleyen 16 yaşındaki Sophie Adams, TikTok'ta yayınladığı videolar ile dikkat çekiyor.

Sophie yayınladığı videolar ile, insanlara Tourette Sendromunun ne kadar karmaşık olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ayrıca Tourette'lı herkesin farklı tiklere sahip olabileceğini de söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı insanların kendisine inanmadığını da söyleyen genç kadın, kendisinin tiklerinin sahte olmadığını ve kimsenin ona inanmak zorunda olmadığını da söyleyerek, bu durumun başka insanlara yardım etmeye çalışmasını vazgeçirmeyeceğini söylüyor.

Sophie'nin en sinir bozucu olarak gördüğü şey ise, çoğu insanın Tourette'in zihinsel bir engel olmadığına inanmaması. Kendisi Tourette Sendromu ile yaşayanlar, sahip olmayanlar kadar zekidirler diyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
51
33
9
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Levent ERDEN

İnanmayın kesin faketir... Tik Tokta böyle birşeyin olması mümkün değil. Gerizekalı kişilerin, gerizekalı olduklarını kanıtlamak için gerizekalı hareketler y... Devamını Gör

eylulmuffin

Araştırınca bu hareketlerin bu sendromu olan insanların yaptığı hareketler olduğunu söyleyeyim. Yurt dışında farkındalık oluşturmak için her sosyal medya uyg... Devamını Gör

ufukdiyoki

Tourette sendromu için kurulmuş bir platform dahi var. Tedavisi olmadığı için hayatını kolaylaştırıcı yaklaşım gerekiyor.

Pepe

Havalı isimlere gerek yok; bildiğin "tikli" laa bu!