Görüş Bildir
Haberler
Tatile Çıkarken Kesinlikle Yanınıza Almanız Gereken 12 Şey

Tatile Çıkarken Kesinlikle Yanınıza Almanız Gereken 12 Şey

Lunami
26.05.2022 - 17:08

Tatile çıkmadan önce almanız gerekenleri listeledik, eksikleriniz varsa tamamlayabilirsiniz! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk yardım çantası

1. İlk yardım çantası

Herhangi bir problemle karşılaştığınızda ilk müdahale açısından kurtarıcı olan ilk yardım çantası tatile giderken yanınıza almanız gereken olmazsa olmaz bir eşya!

2. Seyahat belgeleri

Yanınızda pasaport, kimlik belgesi, ehliyet, uçak bileti vb. tüm gerekli seyahat belgelerini yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız. Hatta bunların bir kopyasını e-posta yoluyla kendinize göndermeniz de size garanti sağlayacaktır.

3. Teknolojik aletler

Telefon, bilgisayar, kamera, tablet, şarj aletleri vb. günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiş elektronikleri yanınıza almadan tatile çıkmayın! Tabii gidilen yere göre de elektronik aletler arasından seçim yapacaksanız da size en gerekli olanı almanızda fayda var.

4. Kıyafetler ve ayakkabılar

4. Kıyafetler ve ayakkabılar

Kıyafet ve ayakkabı tatil için en önemli noktalardan biri. Banyo ve makyaj malzemelerinde olduğu gibi burada da gidilen ve kalınan yere uygun kıyafet ve ayakkabı seçimi hem sizi fazla eşyadan kurtarır hem de tatilde “ne giyeceğim” derdini ortadan kaldırır. Ayrıca yapacağınız yolculuk türü ve süresi de kıyafet seçimi ve bavul hazırlama esnasında büyük önem taşımaktadır.

5. Banyo ve tuvalet malzemeleri

Saç kurutma makinası, jilet/permatik, ped, diş fırçası ve macunu, şampuan ve saç bakım ürünleri gibi bir çok farklı ürünü hijyen ve bakım açısından yanınıza almanız gerekse de gideceğiniz ve kalacağınız yere uygun malzemeleri listelemek neye ihtiyacınız olacağını anlamanızı sağlarken, gideceğiniz yere uygun olmayan malzemeleri almanızın da önüne geçecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kitap, dergi ve müzik çalar/kulaklık

6. Kitap, dergi ve müzik çalar/kulaklık

Hangi ulaşım yolunu kullanırsanız kullanın bir yerlerde bekleme ve yolculuk süresini hesaba katarsak bu tarz durumlarda yardımımıza kitap, dergi okumak ya da müzik dinlemek koşacaktır. Tabii tatil süresi ve bavul durumunuza göre de yanınıza alacağınız kitap, dergi gibi eşyaları planlamakta fayda var. Kullanmayacağınız hiç bir eşyayı yanınıza almamaya özen gösterirseniz gereksiz ağırlıktan da kurtulmuş olursunuz.

7. Plaj malzemeleri

Deniz, kum ve güneş içeren bir tatiliniz olacaksa yanınıza almanız gereken en önemli şeylerden biri plaj çantası ve plaj için gerekli eşyalar olacaktır. Plaj çantasının içinde olmazsa olmazlar; terlik veya deniz ayakkabısı, şapka, gözlük, güneş kremi, bronzlaştırıcı, plaj havlusu. Tabii uzun bir tatil süreciniz varsa yanınıza bunların kırılma, kaybolma gibi olumsuz yaşanabilecek süreçlerini de katarak fazladan almanız yararınıza olacaktır.

8. Kozmetik ve bakım ürünleri

8. Kozmetik ve bakım ürünleri

Cilt bakım malzemeleri, oje, aseton, makyaj malzemeleri ve en önemlisi de güneş kremi gibi ürünleri yanınızda almanızda fayda var. Güneş kremini alıp bronzlaştırıcı ürün de almamazlık etmeyin ki istediğiniz ten rengine güneşin zararlı ışınlarından korunarak ulaşabilin.

9. Plaj kıyafetleri

Tatilinizin büyük çoğunluğunun plajda geçeceğini varsayarsak, plaj için kıyafetler ve kombinler önemli bir yer tutuyor. Giyeceğiniz bikini veya mayoya uygun terlik, şapka, gözlük ve plaj çantası  gibi tamamlayıcı parçaları kombinlemek gerekiyor. Tüm bunları göz önüne aldığımızda da bavulunuzda plaj kıyafetlerine fazladan yer açmanız gerektiğini de söylemeden edemeyeceğiz...

10. Saç maşası veya düzleştirici

Özellikle kadınların olmazsa olmaz saç şekillendirici ürünleri olmadan tatile çıkması düşünülemez! Bavulumda fazladan yer var ya da ekstra bavul yapacağım diyorsanız saç şekillendirici ürünleri yanınıza almayı unutmayın. Eğer ki saç şekillendirici ürünlerini koyacak yeriniz kalmadıysa saçınızı örmek şekillendirme açısından da yarar sağlayabilecek bir seçenek olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ağrı kesici, yanık kremi vb. gerekli ilaçlar

11. Ağrı kesici, yanık kremi vb. gerekli ilaçlar

Varsa sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almanızın yanında ağrı kesici vb. ilaçları da bir sorunla karşılaştığınızda eczane aramak yerine yanınıza almanız gerekiyor. Örneğin güneş dolayısıyla bir yanık yaşadığınızda yanınıza alacağınız yanık kreminin imdadınıza koşması an meselesi olacaktır.

12. Kamp malzemeleri

12. Kamp malzemeleri

Eğer ki tatil planınızın bir kısmını kamp yaparak geçirecekseniz gereken kamp malzemelerini yanınıza almayı unutmamalısınız. Çadır, uyku tulumu, yastık, battaniye gibi çadır içi malzemelerin yanında termos, katlanabilir masa ve sandalye, portatif mutfak malzemeleri, böcek ilacı ve aydınlatma gibi malzemeleri sırt çantanıza eklemelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın