Görüş Bildir
Haberler
Tarihe Adını Altın Harflerle Yazdırmış Birbirinden Cesur ve Güçlü 19 Kadın ve Karakter

etiket Tarihe Adını Altın Harflerle Yazdırmış Birbirinden Cesur ve Güçlü 19 Kadın ve Karakter

Sheida
10.07.2018 - 16:47

Gösterdikleri cesaretle ve yaptıklarıyla akıllara kazanmış birbirinden güçlü kadınları ve kurgu karakterleri sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Amelia Earhart

19. Amelia Earhart
list25.com

Amerikalı havacı ve yazar Amelia Earhart, Atlantik Okyanusu'nu havadan geçen ilk kadın pilot oldu. 1973 yılında yaptığı uçuşta kayboldu ama hala birçok kadın için rol model olan güçlü bir kadın.

18. Jane Eyre

18. Jane Eyre
list25.com

Edebiyat tarihinin en güçlü kadın karakterlerinden biri Jane Eyre'dir. Charlotte Bronte'nin yarattığı karakter onurlu ve yaşadığı birçok zorluğa rağmen mücadele eden sabırlı bir karakterdi.

17. Rosa Parks

17. Rosa Parks
list25.com

Amerikalı insan hakları savunucusu Rosa Parks, otobüste oturduğu sırada bir beyaza yer vermediği için tutuklandı ve bu nedenle Amerika tarihini değiştirecek bir direnişe imza attı. Irkçılığın kol gezdiği, insanların renklerine göre ayrıştırılıp dışlandığı bir ülkede böyle bir direnişe öncü olması tarihte unutulmazlar arasında yer almıştır.

16. Hermione Granger

16. Hermione Granger

Hadi kabul edelim. Ne Harry Potter ne de Ron Weasley, zeki ve becerikli arkadaşları Hermione olmasa Hogwarts'daki 1. yıllarından sağ çıkamazlardı. En içinden çıkılmaz zamanlarda bile her zaman bir çözümü vardı!

15. Lisbeth Salander

15. Lisbeth Salander
list25.com

Dış görünüşünün sizi korkutmasına izin vermeyin. Ejderha Dövmeli Kız filminin başrolü olan Lisbeth Salander, her zaman iyilik için savaştı. Fotografik hafızası, bilgisayar yetenekleri ve üstün gözlem yeteneğiyle adaletin sağlanmasına her zaman ön ayak oldu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. I. Elizabeth

14. I. Elizabeth
list25.com

Tiyatro, edebiyat, müzik, mimari ve daha birçok konuda değişime ve gelişime ön ayak olan 1. Elizabeth; ataerkil bir dünyanın kadın kraliçesi olarak tahtta kaldığı 44 yıl boyunca İngiltere'ye altın çağını yaşattı.

13. Scarlett O’Hara

13. Scarlett O’Hara
list25.com

Rüzgar Gibi Geçti filminin güçlü karakteri Scarlett O'Hara, en aciz durumda olduğunda bile pes etmeyip, ayağa kalkıp, kendine çeki düzen vermiş ve bize yarının yeni bir gün olduğunu ve her şeyin değişebileceğini göstermiştir.

12. Hit Girl (Mindy Macready)

12. Hit Girl (Mindy Macready)
list25.com

Göster Gününü (Kick Ass) filminin güçlü karakteri, 11 yaşındaki Hit Girl, kötülükle savaşmaktan hiçbir zaman korkmamış ve her defasında zorlu düşmanlarla mücadele etmiştir.

11. Joan of Arc

11. Joan of Arc
list25.com

İngiltere'ye karşı ülkesini savunan Fransız azizesi Joan of Arc, kararlılığı ve yürekliliğiyle ordunun başına geçmiş ve ülkesine başarıyı getirmiştir.

10. Mulan Fa

10. Mulan Fa
list25.com

Güçlü bir Disney karakteri olan Mulan, erkek kılığına girmiş ve ülkesini kurtarmak için elinden geleni yapmıştır. Bütün insanlara kadınların hafife alınmaması gerektiğini gösterirken birçok kız çocuğuna da rol model olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Jo March

9. Jo March
list25.com

Küçük Kadınlar filminin cesaretli karakteri Jo March, döneminin tabularını yıkmayı başarmış, başkalarının onun hakkındaki kötü düşüncelerine kulak asmamış ve bütün bunları yaparken leydiliğinden de ödün vermemiştir.

8. Harriet Tubman

8. Harriet Tubman
list25.com

Kölelik karşıtı bir kahraman olan Harriet Tubman, hayatı boyunca kölelerin özgürlüğünü kazanması için savaşmıştır.

7. Matilda Wormwood

7. Matilda Wormwood
list25.com

Matilda serisinin küçük yıldızı Matilda Wormwood 3 yaşındayken kendi kendine okumayı öğrenmiş ve okuduğu kitaplarla kendisini geliştirmiş, kötü insanlara karşı her zaman cesur yüreklilikle savaşmıştır.

6. Lucy Pevensie

6. Lucy Pevensie
list25.com

Narnia Günlükleri film serisinin küçük yıldızı Lucy, Narnia'yı kurtarmış ve Kraliçe olmuştur. İnandığı şeyler uğruna her zaman savaşmış ve diğer kardeşlerine de savaşmayı öğretmiştir.

5. Anne Frank

5. Anne Frank
list25.com

Adolf Hitler'in Nazi Almanya'sında yaşadıklarını bir günlüğe yazan ve günlüğü birçok dile çevrilip okunan 14 yaşındaki Anne Frank, dünyadaki tüm kötülüklere rağmen umudunu kaybetmemiş ve her şeye rağmen insanların kalplerinde iyilik olduğunu düşünmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Miep Gies

4. Miep Gies
list25.com

Anne Frank ve ailesinin bir tavan arasında 2 yıl boyunca saklanmasına yardım etmiş ve hayatını riske atarak Anne Frank'in günlüğünü bulup, daha sonrasında babasına vermek üzere muhafaza etmiştir.

3. Katniss Everdeen

3. Katniss Everdeen
list25.com

Açlık Oyunları serisinin güçlü karakteri Katniss, kız kardeşini korumak için elinden geleni yapmakla kalmayıp, hem Açlık Oyunlarını zaferle tamamlamış hem de Capitol'e onların bir piyonu olmadığını göstermiştir.

2. Helen Keller

2. Helen Keller
list25.com

Karanlık ve sessiz bir dünyada yaşadığınızı hayal edin. Bu Helen Keller'ın hayattaki tek gerçeğiydi. Geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle görme ve duyma yeteneğini kaybetti ve konuşamıyordu ancak Helen vazgeçmedi. Tüm engellere rağmen mücadele etti ve ünlü bir yazar, aktivist ve pedagog oldu.

1. Irena Sendler

1. Irena Sendler
list25.com

Canı pahasına da olsa Nazi Almanya'sından 2500 çocuğu kurtaran Irena Sendler, kolları ve bacakları kırılıp ölümüne dövülse de çocukların isimlerini gizli tutmuştur. Daha sonra çocukları aileleriyle tekrar bir araya getirebilme amacıyla çocukların isimlerini kağıda yazıp bir şişe koymuş ve bir ağaç altına gömmüştür.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
217
79
69
9
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fchinaski

Powerpuff Girls unutulmus

fruttare

evet yatma saatinden önce yaşadıkları şehri kötülüklerden koruyan bu kızları nasıl unutursun editör

gaydırı guppak

ne salak bi galeri ya tarihteki gercek karakterlere yer versenize marie curie gibi ada lovelace gibi gitmis dizi film karakteri vermisler...

shot

Çok alakasız olmuş liste. Mesela Anne Frank'in , Rosa Parks'ın yanına -çok sevmeme rağmen- Jo March'ı falan yazarken "ya ben napıyorum" demediniz mi acaba?