Görüş Bildir
Haberler
Sunuculuktan Önce Oyunculuk Yapmış: Eşini Kaybeden ve Tehditlere Maruz Kalan Ece Erken'in Unutulan Kariyeri

Sunuculuktan Önce Oyunculuk Yapmış: Eşini Kaybeden ve Tehditlere Maruz Kalan Ece Erken'in Unutulan Kariyeri

27.07.2022 - 07:07

Eski Beşiktaş yöneticisi ve avukat olan eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle büyük bir acı yaşayan Ece Erken, eşinin ölümünden bir süre sonra tehditler aldığı iddiasında bulunmuştu. Tarifsiz bir acıyla gündemde olan Ece Erken, Türkiye'deki başarılı sunuculardan biri. Sunuculuk dışında oyuncu olarak da ekranlarda kendine yer bulan Ece Erken, oyunculuğu ile izleyicilerin hafızasından silinmiş olabilir. Yetenekli sunucunun geçmişte rol aldığı yapımlara göz atarak hafızalarınızı tazelemeye ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk sunuculuk yılları.

İlk sunuculuk yılları.

Aslen Samsun doğumlu olan Ece Erken, 11 Mayıs 1978 yılında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dünyaya geldi. Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesini bitiren güzel sunucu, çalışma hayatına genç yaşlarda adım attı. Kral TV'de kariyerine başlayan Ece Erken, çeşitli radyo kanallarında çalışmayı sürdürdü. Televizyon dünyasına Star TV ile giriş yapsa da Show TV'de dört yıl boyunca aralıksız olarak sunduğu Klip 95-96-97-98-99 programlarıyla adını duyurdu. Kısa sürede ekranların sevilen bir ismi hâline gelen Ece Erken, yavaş yavaş izleyicinin gönlünde taht kurmaya başladı.

Dizi serüveni başrol ile başladı.

Dizi serüveni başrol ile başladı.

Ece Erken'in ekran başarısı, 1999 yılına gelindiğinde Osman Yağmurdereli tarafından keşfedildi. Böylelikle Ece Erken'in dizi serüveni, başrol ile başlamış oldu. Nuran Devres'in kaleme aldığı ve Canket Ergin'in yönettiği Nilgün dizisinde Ece Erken; Nilgün karakterine can verdi. Başarılı ismin ilk başrol deneyimine Demet Sağıroğu, Murat Başoğlu, Başak Sayan, Saruhan Hünel, Hakan Ural, Murat İlker, Tamer Yiğit, Gül Onat ve Musa Uzunlar gibi isimler eşlik etti. 16 bölümden oluşan dizi, TGRT ekranlarında yayınlanmıştı.

Aşkına Eşkıya efsanesi.

Aşkına Eşkıya efsanesi.

Alişan ve Hande Kazanova'nın başrollerinde yer aldığı ve yayınladığı döneme vuran Aşkına Eşkıya dizisinden Ece Erken'in de yolu geçmiş. Güzel oyuncu, tutkulu bir aşk hikâyesini konu edinen Aşkına Eşkıya dizisinde konuk oyuncu olarak kendine yer bularak oyunculuk serüvenine devam etmiş.

Rol aldığı diğer yapımlar.

Rol aldığı diğer yapımlar.

Ece Erken'in kamera karşısındaki performansı Aşkına Eşkıya'dan sonra da devam etti. Kamera önünü seven güzel isim, takvim yaprakları 2002 yılını gösterdiğinde bu kez Aşk ve Gurur dizisinde yer aldı. Böylelikle başarılı oyuncu, üç sezon üst üste dizi castlarına adını yazdırmayı başardı. 2003 yılına gelindiğinde TRT kült dizilerinden biri olan Kuzenlerim dizisinin 2. sezonunda yer alan Ece Erken, ekranların sevdiği bir yüzlerden biri oldu.

Ekranların sevilen dizisi Lise Defteri'nin Nil’i.

Ekranların sevilen dizisi Lise Defteri'nin Nil’i.

2003 yılında Kanal D'de dönemin genç neslinin beğenisini toplayan ve hafızalarına kazanan bir dizi sahne aldı: Lise Defteri. Günümüzde hâlâ sevilerek hatırlanan Lise Defteri'nin yönetmen ve yapımcılığını ise Mustafa Altıoklar üstlendi. Bu gençlik dizisinin oyuncu kadrosu ise kelimenin tam anlamıyla yıldızlar geçidiydi. Ece Erken'in başrolde yer aldığı dizide; Emre Altuğ, Arda Kural, Sarp Levendoğlu, Selin Demiratar, Sinem Kobal, Onur Büyüktopçu ve Dağhan Külegeç gibi isimler yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erken'in sunuculuğunu yaptığı yapımlar.

Erken'in sunuculuğunu yaptığı yapımlar.

Güzel oyuncu Ece Erken, Lise Defteri'nin ekranlara veda etmesi ile kariyerini yavaş yavaş oyunculuktan sunuculuğa taşıdı. Daha doğrusu televizyon dünyasına giriş yaptığı mesleğe dönüş yaptı da diyebiliriz. ATV ekranlarında yayınlanan Mavi Şeker programının sunuculuğunu üstlenen başarılı isim, daha sonra kariyerine bu yönde devam etti. Sırasıyla Enbeyaz Geceler, Aç Aç Kazan, Hayata Gülerken, Tatlım Benim, İyi Fikir programlarının sunuculuğunu yaptı. Ece Erken son olarak Bircan Bali ile 2018 - 2020 yılları arasında Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsen Olmaz programının sunuculuğunu yaptı.

Yetenekli sunucunun özel hayatı

Yetenekli sunucunun özel hayatı

Ece Erken başarılı iş hayatının dışında zaman zaman özel hayatıyla gündeme geldi. İlk evliliğini 2008 yılında Tuncer Öztarhan ile yapan güzel isim, aradığı mutluluğu bulamadı ve 2009 yılında boşanma kararı aldı. 2014 yılında bir kez daha nikâh masasına oturan Ece Erken, bu kez Serkan Uçar ile dünyaevine girdi. Evliliği yine bir yıl süren güzel oyuncunun, bu evliliğinden Eymen isminde bir de oğlu var. 2020 yılında eski Beşiktaş yöneticisi ve avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile evlenen Ece Erken, silahlı saldırı sonucunda eşini kaybetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
3
3
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

yetenekli sunucu mu?

Metin Akalp

İyi gene mütevazi insanmış. Ben para verip içerik hazırlatsam "Yedi iklimin sultanı" dedirtirim.

Mert Babas

Şunu yine guundeme getirme niyetindemisin onedio