Görüş Bildir
Haberler
TV
Magazinden Kriminale: Gündüz Kuşağı'nın Sherlock Holmes'u Taze Gelin Müge Anlı'nın Kariyerini İnceliyoruz

Magazinden Kriminale: Gündüz Kuşağı'nın Sherlock Holmes'u Taze Gelin Müge Anlı'nın Kariyerini İnceliyoruz

02.07.2022 - 07:26

Ekranların sevilen ismi Müge Anlı, sunduğu program sayesinde yıllardır reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Faili meçhul cinayetleri, büyük bir çabayla açığa kavuşturup katillerin hak ettiği cezayı bulmasını sağlıyor. Kayıp insanların izini sürüp onları sevdiklerine kavuşturarak herkes için bir umut ışığı oluyor. Peki, Müge Anlı’nın başarısının ardındaki sır ne? İnsanlar onu neden bu kadar çok seviyor? Gelin, hep birlikte Müge Anlı’nın hayatına ve başarılarına daha yakından bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversite yılları.

Üniversite yılları.

1973 İstanbul doğumlu, araştırmacı gazeteci ve televizyon sunucusu Müge Anlı; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun. Hukuk alanında yüksek lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Yetenekli sunucunun gazetecilik başarısını ve adaleti sağlama çabasını düşününce okuduğu bölümleri tahmin etmek pek zor olmasa gerek.

Magazinden kriminale doğru.

Magazinden kriminale doğru.

Televizyon hayatına önce magazin programları ile başlayan Müge Anlı, bir süre Kanal 6'da Top Secret adlı programın magazin sunuculuğunu yaptı. Aynı zamanda uzun bir süre Vatan gazetesinin magazin müdürlüğünü üstlendi. Daha sonra magazin kariyerine Kanal D'de yayınlanan Dobra Dobra adlı programda devam etti. Magazin alanındaki çalışmalarının ardından daha farklı bir alana geçiş yaparak kendi tartışma programının sunuculuğunu yapmaya başladı. ATV’de yayınlanmaya başlayan Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı programı sayesinde meslek hayatının zirvesine doğru tırmanmaya başladı. Müge Anlı'yı bu başarılı konumuna getiren en büyük etken, bu program oldu.

Müge Anlı artık faili meçhul cinayetlere ışık tutuyor.

Müge Anlı artık faili meçhul cinayetlere ışık tutuyor.

Programın konseptine baktığımızda Müge Anlı; büyük bir çaba ve özveriyle faili meçhul cinayetleri derinlemesine araştırıyor, kayıp insanları arıyor ve onların sevdiklerine tekrar kavuşmalarını sağlıyor. Avukat ve adli tıp uzmanlarıyla çalışan Müge Anlı, bugüne kadar binlerce kayıp kişiyi buldu ve 200'e yakın cinayet dosyasının aydınlatılmasına olanak tanıdı. Hayatın adaletli davranmadığı insanlar için adaleti yeniden sağladı.

Müge Anlı’nın başarısının sırrı.

Müge Anlı’nın başarısının sırrı.

Peki, Müge Anlı’nın başarısının ardında ne yatıyor? Öncelikle yetenekli sunucu, büyük bir öngörüye sahip. İnsanları doğruları anlatmaya teşvik ediyor ve inandırıcılıktan uzak ifadeleri ustaca bir titizlikle yakalıyor. Ayrıca, oldukça iyi bir dinleyici. Karşısındaki kişiyi dikkatle dinleyip olayları açıklığa kavuşturacak kilit sorular yöneltiyor ve çelişkileri başarıyla tespit ediyor.

Bir televizyon programından çok daha fazlası!

Bir televizyon programından çok daha fazlası!

Cinayetler, kayıplar, öldürülen masum çocuklar... Müge Anlı ve ekibi, programın son sezonunda 21 cinayeti çözüme ulaştırarak katillerin cezaevine girmesini sağladı. Cesaretli ve soğukkanlı duruşuyla stüdyosuna gelen mağdur insanlarla ve katil zanlılarıyla konuşarak olayların aydınlatılmasına vesile oldu. Aslında oldukça zor bir iş yaptığını unutmamak gerek. Kimi zaman sinirlenip kimi zaman stüdyoda gözyaşlarına engel olamasa da Müge Anlı, her şeye rağmen epey güçlü bir kadın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halkın güvenini kazanmış bir araştırmacı gazeteci: Müge Anlı

Halkın güvenini kazanmış bir araştırmacı gazeteci: Müge Anlı

Müge Anlı’yı bu kadar başarılı yapan sebeplerden biri, halkın güvenini kazanmış olması. İnsanlar, olayların peşini bırakmayacağı konusunda ona çok güveniyor. Ayrıca, pek çok insana ulaşabilen program aracılığıyla hiç bilmediğimiz hayatlara tanıklık etmiş oluyoruz. Müge Anlı, yaşanan acıları ve kayıpları gözler önüne sererek insanların sesi oluyor. Samimi duruşu sayesinde insanlar onu 'Evimizin insanı.' şeklinde tanımlıyor. Böylece onun çalışkanlığı ve güvenilirliği, adından sıkça söz edilen başarılı bir kadın olmasını sağlıyor. Bu kadar fazla ödüle layık görülmesi elbette tesadüf olmuyor.

Sevgi İzi Projesi ile insanlara umut oluyor.

Sevgi İzi Projesi ile insanlara umut oluyor.

Müge Anlı, birçok yardım projesini de hayata geçirmiş bir kadın. Sevgi İzi projesi ile zihinsel engelli, Alzheimer ve diğer pek çok rahatsızlıktan muzdarip insanların kaybolma ihtimaline karşı harekete geçiyor. 'benibuldular.com' adlı internet sitesi aracılığıyla kaybolma ihtimali olan insanlara bir numara veriliyor ve onların sol bileğine bu numara işleniyor.

Müge Anlı ve Dostları Aşevi ile binlerce kişiye ulaşıyor.

Müge Anlı ve Dostları Aşevi ile binlerce kişiye ulaşıyor.

Müge Anlı, ülkenin her yerinden binlerce kişiye ulaşıyor ve onların yemek, kıyafet, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. İhtiyaç sahiplerine tekerlekli ve akülü sandalye yardımında bulunuyor. Türkiye’nin en geniş aşevi ağını kurarak ülke genelinde toplam 44 aşevinin hizmet vermesini sağladığını söylemeden geçmeyelim.

Küçük dostlarımızı da unutmuyor.

Küçük dostlarımızı da unutmuyor.

Müge Anlı, küçük hayvan dostlarımız için de kolları sıvıyor ve 'patibuldular.com' adlı internet sitesi aracılığıyla insanların kaybolan evcil hayvanlarına en kısa sürede kavuşmasını sağlıyor.

Ekranların sevilen yüzü.

Ekranların sevilen yüzü.

Tüm bunları düşününce Müge Anlı'nın hem bu kadar seviliyor olması hem elde ettiği başarılar hiç şaşırtıcı gelmiyor. Yaptığı yardımlar ile binlerce insanın yüzünü güldürmeye, sevenleri kavuşturmaya devam ediyor. Bize de bu başarıyı takdir etmek kalıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
17
9
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın