Görüş Bildir
Haberler
Kaan Yıldırım'ı Hande Erçel'e Kaptıran Hadise'nin Eurovision'dan Starlığa Yükselen Kariyerini İnceliyoruz

Kaan Yıldırım'ı Hande Erçel'e Kaptıran Hadise'nin Eurovision'dan Starlığa Yükselen Kariyerini İnceliyoruz

29.05.2022 - 06:43

Hadise’yi bazılarımız her yaza damgasını vuran hareketli şarkılarıyla, bazılarımız O ses Türkiye jüri üyeliğiyle, bazılarımız da Eurovision’da ülkemizi temsil eden o meşhur şarkısıyla tanıyor. Hadise, şimdilerde ise Bodrum’da ünlü bir kahve zincirinin CEO’su olan Mehmet Dinçerler ile yaptığı evlilikle konuşuluyor. Peki, siz Hadise’yi en çok hangi olayla hatırlıyorsunuz? Gelin, ünlü şarkıcının en baştan bugüne kadar olan şöhret yolculuğuna hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Hadise’yi biraz daha yakından tanıyalım.

Önce Hadise’yi biraz daha yakından tanıyalım.

Belçika’da dünyaya gelen ancak aslen Sivaslı olan Hadise; anadili olan Türkçe dışında Felemenkçe, Fransızca, İngilizce ve Almancayı da oldukça iyi şekilde konuşabiliyor. Belçikalı Türk şarkıcı, Belçika’da Idool isimli bir şarkı yarışmasına katıldıktan sonra teklifler almaya başlayınca Sweat isimli bir albüm yaptı ve albümdeki “Stir Me Up” şarkısıyla hem Belçika’da hem Türkiye’de oldukça ilgiyle karşılandı. Türk basınının kendisine olan ilgisinden sonra ise kariyer yolcuğuna ülkemizde devam etmeye karar verdi. Beyonce ve Christina Aguilera gibi dünyaca ünlü isimleri örnek aldığını belirten ünlü şarkıcı; Janet Jackson ve U2 gibi sanatçıların müziğinden etkilendiğini açıklamıştı.

Yaz aylarına damgasını vuran şarkıları hâlâ akıllarda.

Yaz aylarına damgasını vuran şarkıları hâlâ akıllarda.

Ünlü popçu en çok hareketli şarkılarıyla ve kıpır kıpır danslarıyla akıllarda kalmayı başarıyor. 2008 yılında yayınladığı ikinci albümünde “Deli Oğlan” isimli şarkısıyla oldukça iddialı bir çıkış yapmıştı. Ardından yaptığı albümlerde ise “Düm Tek Tek”, “Evlenmeliyiz”, “Mesajımı Almıştır O”, “Aşk Kaç Beden Giyer” ve “Superman” isimli şarkılarıyla gündeme damgasını vurmuştu. Özellikle yaz aylarında her mekânın bu şarkıları çaldığını hatırlamayan yoktur.

2009 yılında Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti.

2009 yılında Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti.

31 Aralık 2008 yılında Sinan Akçıl ve Stefaan Fernande ile Eurovision için “Düm Tek Tek” isimli şarkıyı hazırladılar. Eurovision’da ülkemizi temsil ederken söyleyeceği şarkıyı tanıtmak içinse Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek, Malta ve Romanya gibi birçok ülkeyi gezdi. Hatta aynı dönem bu ülkeleri gezerken birçok sağlık problemiyle de karşılaştı. Hadise; Moskova’da düzenlenen yarışmada Azerbaycan, Makedonya, Birleşik Krallık, Belçika, Fransa ve İsviçre’den tam puan alarak yarışmayı Norveç, İzlanda ve Azerbaycan’dan sonra dördüncü olarak bitirdi.

Ödüllere doyamayan bir Hadise çizelim.

Ödüllere doyamayan bir Hadise çizelim.

En İyi Türk Şarkıcı, En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı, En İyi Pop Müzik Kadın Sanatçı gibi kategorilere aday gösterilerek kazandığı 7 adet Altın Kelebek Ödülü ve 3 adet TMF Ödülü ile başarıdan başarıya koşan Hadise; adını altın harflerle müzik dünyasına yazdırmayı başardı.

O Ses Türkiye’nin naif jüri üyesi.

O Ses Türkiye’nin naif jüri üyesi.

2011 yılından beri devam eden “O Ses Türkiye” isimli yarışmada jüri üyeliği yapan Hadise, daha sonra Exxen’de yayınlanan “O Ses Türkiye Rap” yarışmasında da jüri koltuğuna oturdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendi giyim markasını kurdu.

Kendi giyim markasını kurdu.

Şarkıları kadar stiliyle de oldukça konuşulan Hadise, 2021 yılında “Kert” isimli giyim markasını kurarak moda dünyasında da ilham yaratmaya karar verdi. Sosyal medya hesabından tanıtım videosu yayınlayan Hadise “Kendi bedenlerimizi ve duruşumuzu özgürleştirmeliyiz, hapsetmemeliyiz.” şeklinde paylaşım yapmıştı. Hadise’nin Kert isimli markasına ait kıyafetler, e-ticaret sitelerinde satışa sunuluyor.

Hadise, şimdilerde ise evliliği ile gündemde.

Hadise, şimdilerde ise evliliği ile gündemde.

Ünlü bir kahve zincirinin CEO’su ve Hacı Sayid’in ikinci kuşak ismi olan Mehmet Dinçerler ile bir yıllık mutlu ilişkilerinin ardından evlenen Hadise, bir konserinde “Prenses” isimli şarkısını seslendirirken “Prensesler gibiydim baba evinde ama eşim bana gerçekten kraliçe bakıyor. Ona buradan beni böyle güzel sevdiği için teşekkür ederim.” diyerek mutluluklarını ifade etmişti. Ünlü çift, Nisan 2022’de Çırağan Sarayı’nda evlenmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Leyla Nil

Bu hande erçel de milletin eskilerine sarıyor heralde. Murat dalkılıç sonra bu adam djcmznx

Bircan Çördük

1-2 yıl önce mültecileri aldı diye Tayyibi övdüğünde ve akpli biriyle evlenip özgür kızdan kocişkosunun huyuna suyuna giden birine evrildiğinde bitti benim i... Devamını Gör