Görüş Bildir
Haberler
Soylu'nun 'Gara'ya Gitti' Dediği HDP'li Dilan Taşdemir Hakkında Soruşturma

Soylu'nun 'Gara'ya Gitti' Dediği HDP'li Dilan Taşdemir Hakkında Soruşturma

Gara operasyonuna ilişkin Meclis'te yaptığı açıklamada 'HDP'li bir vekilin Gare'ye gittiğini biliyoruz' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o ismin Dilan Dİrayet Taşdemir olduğunu açıkladı. Taşdemir, Soylu'nun iddiasını 'Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz' sözleriyle yalanlarken Taşdemir hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturma başlatıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM'deki Gara konuşmasında 'Gara'ye giden HDP'li bir kadın milletvekili var' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamasını televizyon ekranından yaptı. 

A Haber'e konuşan Soylu, 2017'de teslim olan bir PKK'lının anlatımlarına dayanarak bu ismin HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu söyledi.

'Aslında başka milletvekilleri de var' diyen Soylu'nun konuya dair açıklamaları özetle şöyle: '2017’de terör örgütüne katılan biri, bizim iknamız sonucu geldi Türkiye'ye, adalete teslim oldu. Bunlar geldiği zaman terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. Bu mülakatlarda, bizim de daha önce tespit ettiğimiz ve bununla teyit ettiğimiz bir süreç oluşuyor. 2017 yılında ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birisinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Ardından hemen kendisine bir telefon numarası veriliyor, onu da söyleyeceğim HDP Siirt eski milletvekili Hatice Kocaman’a ait.

Kocaman’ı arıyor diyor ki; ‘terör örgütüne katılmak istiyorum, sizin telefonunuzu bana verdiler.’ Dediği şey şu: 'Benim başımı belaya mı koyacaksın. Telefonda böyle şeyleri konuşma. Şuraya gel.' Onun evinde kalıyor. Ardından onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Gara’da eğitimlerini alıyor. En nihayetinde Gara’dan Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Gara'dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor.

'Başka milletvekilleri de var' 

Gara’da karşılaştığı milletvekili ise daha yeni, bu 2017’de olan bir olay. Aslında bildiğimiz başka milletvekilleri de var, size bir cümle daha söyleyeyim. Bu terör örgütünün yukarısındakiler Kandil’e Avrupa derler, kendi aralarında geliştirdikleri kod adları.'

"Yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz"

"Yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz"

Diğer taraftan Bakan Soylu'nun açıklamasına Twitter'dan yanıt veren Taşdemir şu ifadeleri kullandı: 'Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taşdemir hakkında "örgütü üyeliği" soruşturması başlatıldı

Taşdemir hakkında "örgütü üyeliği" soruşturması başlatıldı

Anadolu Ajansı'nın bu sabah verdiği habere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dirayet Dilan Taşdemir hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturma başlatıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
8
8
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?