Görüş Bildir
Haberler
Dünyada 200 Milyon Kişi Korona Aşısı Oldu: Aşıların Çoğu 'Zenginler Kulübünün' Elinde

Dünyada 200 Milyon Kişi Korona Aşısı Oldu: Aşıların Çoğu 'Zenginler Kulübünün' Elinde

Dünyada şu ana kadar en az 107 ülkede Covid-19 ile mücadele için 200 milyon dozun üstünde aşı vuruldu. Bu dozların yüzde 45’i, “zenginler kulübü” olarak bilinen G-7 ülkeleri vatandaşlarına yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'in AFP'ye dayandırdığı haberine göre, Türkiye saati 12:00 itibarıyla bütün dünyada aşı dozu sayısı 201 milyon 42 bin 149 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de ise sayı 6 buçuk milyonu aştı.

Çin ve Rusya’nın son günlerde vurduğu aşı miktarını tam olarak açıklamaması yüzünden, bu rakamın çok daha fazla üstüne çıkıldığı tahmin ediliyor.

Aşılananların yüzde 45'i G7 ülkelerinde yaşıyor

Aşılananların yüzde 45'i G7 ülkelerinde yaşıyor

Aşıların yüzde 45’inin vurulduğu G-7 ülkelerinde yaşayanlar, dünya nüfusunun yüzde 10’unu teşkil ediyor. Bugüne kadar aşı dozlarının yüzde 92’si, Dünya Bankası kriterlerine göre, zengin ya da gelir düzeyi yüksek veya orta seviyede ülke vatandaşlarına vuruldu.

Aşıları fakir ülkelerle paylaşacaklarını söylediler

Aşıları fakir ülkelerle paylaşacaklarını söylediler

G-7 ülkeleri içinde yer alan ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Japonya, cuma günü aşı dozlarını fakir ülkelerle de paylaşma taahhüdünde bulunmuştu. G-7 ülkeleri, Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) yapacakları mali katkıyı ise iki misli artırarak 7,5 milyar dolara çıkarma vaadinde bulunmuştu.

Nüfusuna göre en fazla aşı vurulan ülke sıralamasında İsrail açık ara önde bulunuyor.

Nüfusuna göre en fazla aşı vurulan ülke sıralamasında İsrail açık ara önde bulunuyor.

İsrail’de, şu ana kadar toplam nüfusun yüzde 49’una en azından ilk doz aşı vuruldu. Nüfusun yüzde 33’üne ise ikinci aşı uygulandı.

Gine ve Ruanda’nın da içinde bulunduğu 29 yoksul ülkede ise aşı çalışmalarına kısa süre önce başlandı.

Dünyada en fazla aşı vurulan ülke sıralamasında ABD, 59,6 milyon dozla ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 40,5 milyon dozla Çin, 17,5 milyon dozla İngiltere, 10,7 milyonla Hindistan ve 7,1 milyonla İsrail izliyor.

Türkiye’de aşı kampanyasıyla ilgili son durum ne?

Türkiye’de aşı kampanyasıyla ilgili son durum ne?

Türkiye’de cumartesi günü saat 15:39 itibarıyla 6 milyon 551 bin 835 doz aşı yapıldı. Bunun 5 milyon 510 bin 419’u birinci doz, 1 milyon 41 bin 416’sı ise ikinci doz uygulaması olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
5
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

alman hukumeti korona salgini cikmadan cok oncesinde biontech sirketine 100milyon euro destekde bulunmus. bilimin ve tippin diger alanlarina yapilan yatiriml... Devamını Gör

Dead nettle.

Yalnız almanya aşı geliştirmede sınıfta kaldı buda gerçek. Kimse alman aşısını olmak istemiyor özellikle almanlar kendileri. Türkiye konusunda haklısın bizi... Devamını Gör

Halil Değerli

Fakirler önceden sürünüyordu.... ..... Şimdi ölüyorlar.... ..... 🤪😡😠

Ziya Akbaş

Birkaç seneye fakirlere gerek kalmayacak ki, robot sistemleri geliyor, öyle de düşünmek lazım... :(

Resho

Ee ne yapsalardı aşıyı üreten ülkeler g7 üyeleri çoğunlukla. Kendi ülkelerinin insanları dururken önceliği farklı ülkelere mi versinler? En azından kendi ülk... Devamını Gör