Görüş Bildir
Haberler
Son Yıllarda Yayınladığı Yapımlarla Kendini Kanıtlayan Netflix'in En İyi 20 Film ve Belgeseli

Son Yıllarda Yayınladığı Yapımlarla Kendini Kanıtlayan Netflix'in En İyi 20 Film ve Belgeseli

Çağla
28.09.2019 - 08:15

Açıklamalar beyazperde.com ve sinemalar.com'dan alınmıştır. Sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır.

Kaynak: https://thechive.com/2019/09/25/the-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. See You Yesterday

20. See You Yesterday

IMDb: 5,0

See You Yesterday, geçmişte yaşanan bir olayı engellemek için zamanda yolculuk yapmaya çalışan iki arkadaşın hikayesini konu ediyor. Ortaokuldan beri yakın arkadaş olan C.J ve Sebastian, boş buldukları her anı evde buluş yaparak geçirir. İki arkadaş, zamanda yolculuk yapmalarını sağlayacak bir cihaz üzerinde çalışmaktadır. Bu sırada C.J’nin ağabeyi Calvin, bir polis tarafından öldürülür. Ağabeyinin ölümü ile büyük bir yıkıma uğrayan genç kız, geçmişe dönüp yaşanan trajediyi önleyebilmek için henüz tamamlanmamış olan cihazlarını kullanmaya karar verir. Ürettikleri cihaz üzerindeki son çalışmalarını yapan iki dahi, artık geçmişe gitmek için hazırdır. Büyük bir heyecanla cihazı kullanan C.J ve Sebastian, sonunda amaçlarına ulaşır. Ancak onlar geçmişe dönmeyi başarsalar da C.J’in ağabeyini kurtarmak için geç kalırlar. Tekrar tekrar geçmişe gidip, doğru zamanı yakalamaya çalışan iki arkadaş, doğru zamanda doğru yerde olmayı başarıp Calvin’i kurtarabilecek midir?

19. Velvet Buzzsaw

19. Velvet Buzzsaw

IMDb: 5,7

Velvet Buzzsaw, ölü bir sanatçının tablolarının ele geçirilmesinin ardından yaşanan korkunç olayları konu ediyor. Morf Vandewalt, zor beğenen bir sanat simsarıdır. Eline geçen onlarca sanat eserinden sadece birkaç tanesini değerli bulur. Onun en önem verdiği şey eserin orijinal olmasıdır. Ancak bir gün karşısına konulan resim onun gerçekten ilgisini çekmeyi başarır. Resmin sahibi dairesinde ölü olarak bulunmasının ardından eserleri gün yüzüne çıkmıştır ve Morf için eseler kelimenin tam anlamıyla olağanüstüdür. Ancak resimleri ele geçirenler bir süre sonra tablolarda bir tuhaflık olduğunu fark eder. İnsanlar tabloların uzun süre bakıldıktan sonra canlandığını düşünmektedir. Bir süre sonra ise doğaüstü bir güç, açgözlülüğün sanatın önünce geçmesine izin verenlerden intikam almaya başlar.

18. Cam

18. Cam

IMDb: 5,9

Kamera, Alice adındaki genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Genç ve güzel bir kız olan Alice, üye olduğu bir programda canlı yayın yaparak para kazanmaktadır. Popüler oldukça daha fazla para kazanmaya başlayan genç kız, sitede ilk sıralara gelmek için elinden geleni yapar. Büyük bir hırsla üst sıralara gelmek için çalışan Alice bir gün siteye girdiği sırada kötü bir sürpriz ile karşılaşır. E-posta adresi ile siteye giriş yapamayan Alice, kendi sayfasında başka birinin yayın yaptığını fark eder. Sitede bir sorun olduğunu eski yayınlarının verildiğini düşünse de gerçek bambaşkadır. Profili başka biri tarafından çalınmıştır üstelik yayını yapan kişidir kendisinin kopyasıdır. Alice, internetteki hayatının çalınmasıyla tam bir çöküşe yaşar. Genç kızın hayatına eskisi gibi devam edebilmesinin tek yolu taklitçisini alt edip hesabını geri almaktır.

17. Apostle

17. Apostle

IMDb: 6,3

Havari, bir tarikat tarafından kaçırılan kız kardeşini kurtarmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. 1905 yılında Londra’da geçen hikayede Thomas Richardson, kardeşinin bir tarikat tarafından kaçırıldığını öğrendiğinde yıllar önce ayrıldığı evine geri döner. Tarikat üyeleri Thomas’ın kardeşini salmak karşılığında yüklü bir miktarda fidye istemektedir. Her ne pahasına olursa olsun kardeşinin kurtarmaya kararlı olan genç adam, Peygamber Malcolm’ın liderliğinde yaşayan tarikatın bulunduğu sakin adaya gitmeye karar verir. Thomas, ada topluluğunun içine sızdıkça tahmin ettiğinin daha da ötesinde korkunç bir sırrın ortaya çıkmasına neden olur.

16. Cargo

16. Cargo

IMDb: 6,3

Korkunç bir salgın baş gösterir ve ailesiyle mutlu bir hayat yaşamakta olan Andy karısının zombiye dönüşmesini izlemek zorunda kalır. Eşini kaybettikten sonra, kırsal Avustralya’da çocuğuyla bir başına kalan baba, karısının kendisini ısırması sonucu zombi virüsünü almıştır ve 48 saat içinde bir zombi olacaktır. Şimdi en önemli amacı, henüz daha bebek olan çocuğu Rosie için yeni bir yuva aramak ve onu, 48 saat içinde dönüşeceği yaratıktan korumaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 1922

15. 1922

IMDb: 6,3

Genç bir çiftçi olan Wilfred James, maddi kazanç sağlamak için eşi Arlette'yi öldürür. İtirafını bir kağıda döken James, bir süre sonra esrarengiz olaylar yaşamaya başlar.

14. Triple Frontier

14. Triple Frontier

IMDb: 6,5

Beş eski Özel Kuvvetler operasyon askeri, Güney Amerika'nın seyrek nüfuslu sınır bölgesinde bir soygun planlamak için bir araya gelir. 5 kişilik bu ekibin hedefi, şiddetiyle tanınan, zengin bir kartelin servetidir. Bu isimsiz kahramanlar prestijli kariyerlerinde ilk defa bu tehlikeli misyonu ülkeleri için değil, kendileri için üstleniyorlardır. Ancak olaylar beklenmedik bir dönüşle birlikte kontrolden çıkmaya başlar. İncelikli planları devasa bir kaosun içinde kaybolup gitmeye başladığı zaman bu beş üstün nitelikli adamın yetenekleri, sadakatleri ve ahlakları, hayatta kalmak için verdikleri zorlu mücadele sırasında kırılma noktasına itilecektir...

13. Bird Box

13. Bird Box

IMDb: 6,6

Bird Box, peşlerinde olanlardan kurtulmak için gözleri bağlı bir şekilde yola koyulan bir kadın ve çocuklarının hikayesini konu ediyor. Her şey tam beş yıl öncesinde başlar. Başlangıçtan bu zamana kadar hayatta kalmayı başaran Malorie ve iki çocuğu için hayat bu süreçte hiç de kolay olmaz. Nehir kenarında terk edilmiş bir evde kalan aile, bugünlere her adımlarını planlayarak gelir. Ailesini güvende olabilecekleri bir yere götürmenin hayalini kuran Malorie ve çocukları için artık gitmedir. Ancak bu yolculuk oldukça tehlikelidir. Tek bir hataları ölümlerine sebep olacaktır. Her şeyden önemlisi de yolculuk sırasında ne olursa olsun gözlerinin bağlı olması gerekir. Zekalarına ve geliştirdikleri duyma yetilerine güvenerek çıktıkları bu yolculukta Malorie ve çocukları yalnız değildir. Peki onların peşinde olan insan mı, hayvan mı, yoksa bir canavar mıdır?

12. Gerald's Game

12. Gerald's Game

IMDb: 6,6

Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ıssız bir göl evine giderler. Huzur dolu geçen zamanlarına biraz da eğlence katmak için seks oyunu oynayan çiftin hayatı birden kabusa dönüşür. Bir kaza sonucu Gerald öldüğünde, Jessie elleri yatağa kelepçeli bir haldedir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan Jessie, ilerleyen saatlerde odanın içinde bir başkasının daha olduğunu düşünmeye başlar.. 

Stephen King‘in aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Mike Flanagan üstleniyor.

11. 22 July

11. 22 July

IMDb: 6,7

Film, 22 Temmuz 2011 tarihinde aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik'in Norveç’i kana buladığı korkunç saldırıyı konu alıyor. Başkent Oslo’nun hemen dışındaki Utøya Adası’nda düzenlenen İşçi Partisi Gençlik Kampı’nı basan terörist 77 kişinin hayatına son veriyor. Film, olayları üç farklı bölümde anlatıyor: saldırıdan kurtulanlar, Norveç’in siyasal liderliği ve davada görev alan avukatlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Always Be My Maybe

10. Always Be My Maybe

IMDb: 6,8

Always Be My Maybe, 15 yılın ardından yeniden bir araya gelen çocukluk arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Çocukluk arkadaşı olan Sasha ve Marcus’un yollarının ayrılmasının üzerinden tam 15 yıl geçmiştir. Farklı yönlere savrulan ikiliden Sasha, başarılı bir şef olmuştur ve nişanlısı Brandon ile evlilik hazırlığı içerisindedir. Yerel bir müzisyen olan Marcus ise babasının himayesi altında yaşamaktadır. Sasha, yeni açılacak bir restoran için doğup büyüdüğü şehre, San Francisco’ya dönmek zorunda kalır. Eski hatıraların yeniden canlanmasına neden olan bu şehir, ona çocukluk arkadaşını yeniden görme fırsatı verir. Aradan geçen 15 yılın ardından karşılaşan Sasha ve Marcus, geçmişi yad etmeye başlar. Bu sırada Brandon’ın evlilikten vazgeçtiğini açıklaması, Sasha için büyük yıkım olur. Bu süreçte en büyük desteği Marcus’tan gören Sasha, onunla birlikte vakit geçirdikçe, ikili eski hallerine geri döner. Marcus, Sasha’yı bir kez daha kaybetmemeye kararlıdır ama tam harekete geçeceği sırada önüne yeni bir engel takılır.

9. The Highwaymen

9. The Highwaymen

IMDb: 6,9

FBI ve en son adli tıp teknolojisinin tüm gücü bile ülkenin en kötü şöhretli suçlularını yakalamak için yeterli olmamaktadır. Teknolojinin altından kalkamadığı bu iş için, emekliye ayrılmış iki eski Teksas korucusundan yardım istenir. 1934'te Frank Hamer ve eski ortağı Maney Gault, Bonnie ve Clyde'ı yakalamak için emeklilikten geri dönerler. Bonnie ve Clyde döneminden önce görevden ayrılmış olan ikili, suç çılgınlığına son vermek için özel soruşturmacı olarak görevlendirilmiştir. Çiftin 13 cinayetin yanı sıra birkaç soygun ve hırsızlık yaptığı bilinmektedir. İçgüdülerine ve eski usul yöntemlerine güvenmek zorunda olan ikili işe koyulur. Amerikan suç tarihinin en ünlü suçluları ile girişilen kedi fare oyunu böylece başlamış olur. Hamer ve Gault, gangster çifti yakalamak için bütün detayları incelikle hesaplamak zorundadır...

8. Amanda Knox

8. Amanda Knox

IMDb: 6,9

O, öğrenci değişim programı ile İtalya’ya giden naif bir öğrenci mi; yoksa ev arkadaşını vahşice öldüren soğukkanlı bir psikopat mı? İki kez cinayetten hüküm giyip aklanan Amanda Knox’un hayatının konu edildiği belgeselin yönetmen koltuğunda Rod Blackhurst ve Brian McGinn oturuyor.

7. Fyre

7. Fyre

IMDb: 7,2

Fyre Müzik Festivali'nin daha önce paylaşılmamış sahne arkası görüntülerinin bulunduğu, festivalin kötü şöhretinin ve felaketle sonuçlanan başarısızlığının ele alındığı yeni Netflix belgeseli.

6. To All the Boys I've Loved Before

6. To All the Boys I've Loved Before

IMDb: 7,2

Lara Jean, on altı yaşında olan genç bir kızdır. Her genç kızın başına geldiği gibi onun da kalbi başkaları için atmaktadır. Fakat onun ilişkileri yazdığı mektuplardan ibarettir. Lara, sevdiği her çocuk için bir mektup yazmıştır. Genç kız asla söyleyemeyeceği duygularını kimsenin okuyamayacağını bildiği için rahatça mektuba aktarır. Bu zamana kadar kimseye göndermediği beş mektubu vardır ve yazdığı mektupları odasında bir kutuda saklamaktadır. Fakat bir gün beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Lara’nın gizli aşk mektupları gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Lara’nın kontrolünde olan aşk hayatı bir anda rayından çıkmıştır. Sevdiği erkekler, Lara’nın kendileri hakkında artık ne düşündüğünü öğrenmiştir; üstelik hepsi de aynı anda. Peki bu mektupları kim göndermiştir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Okja

5. Okja

IMDb: 7,3

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğundaJoon-ho Bong oturuyor. Joon-ho Bong senaryoyu ise Jon Ronson ile birlikte kaleme aldı. Film ayrıca 70. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışıyor.

4. The Ballad of Buster Scruggs

4. The Ballad of Buster Scruggs

IMDb: 7,3

Western türündeki filmde altı farklı öykü konu ediliyor. Vahşi Batı hakkındaki birbirinden farklı 6 öykü, İç Savaş’ın son zamanlarında yaşanan olayları ele alıyor. Yönetmen koltuğunda Joel & Ethan Coennam-ı diğer Coen Kardeşlerin oturduğu filmin kadrosunda James Franco, Liam Neeson, David Krumholtz, Brendan Gleeson, Zoe Kazan, Stephen Root gibi isimler yer alıyor.

3. Beasts of No Nation

3. Beasts of No Nation

IMDb: 7,8

Jane Eyre uyarlamasıyla uluslararası sinema arenasında parlayan ve True Detective diziyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyazperdeye taşıdığı filmde, Afrika ülkesindeki iç savaşta savaşması için ailesinden kopartılan çocuk asker Agu’nun öyküsü anlatılıyor.

2. Roma

2. Roma

IMDb: 7,8

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

1. Icarus

1. Icarus

IMDb: 7,9

Belgeselin yönetmeni Bryan Fogel, sporda dopingin etkisini araştırmaya başlar. Aynı zamanda amatör bir bisikletçi olan Fogel, dopingi kendi üzerinde uygulayıp performansındaki değişiklikleri izleyecektir. Bunun için de Rus bilim adamı Dr. Grigory Rodchenkov ile birlikte çalışmaya başlar. Fogel ve Rodchenko, doping etkisini araştırmak için çıktıkları yolda şok edici sonuçlarla karşılaşır. Rusya’nın devlet destekli doping programına ulaşan ikili, dev bir doping skandalının ortasına düşer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
36
10
10
10
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Söyledim gitti

En iyi 20 film listesi, IMDB 5 puandan başlayıp, 7.9'da bitiyor..

Emrah Yıldırım

Roma'yı izlemeyin amk.

budabuda

oscar adaylığı vardı, kötü mü?

baboshako

velvet buzzsaw kadar aptal boş bir film daha yoktur heralde

Art Ankara

Aynısını yazacaktım başta iyi bir film gibi başlayıp beklenti yaratıyor sonra tam bir saçmalığa dönüşüyor...