Görüş Bildir
Haberler
Sizi Kendine Hayran Bırakacak ve Bir Türlü Elinizden Bırakamayacağınız 25 Wattpad Hikayesi

etiket Sizi Kendine Hayran Bırakacak ve Bir Türlü Elinizden Bırakamayacağınız 25 Wattpad Hikayesi

Xena the Loser
21.03.2016 - 18:11 Son Güncelleme: 16.12.2016 - 22:02

Son zamanlarda adı çokça duyulan Kanadalı bir paylaşım sitesi olan Wattpad; amatör yazarlara kendi yazdıkları hikayeleri paylaşıp okur tepkileri almaları ve şu günlerde de bir yayınevi ile anlaşıp e-kitaplarını elle tutulur bir hale getirmek adına çokça işlevsel bir sosyal platform. Haliyle Wattpad hikayeleri de oldukça popüler. Wattpad kitap önerileri, en iyi kitaplar ve hikayeler bu içeriğimizde sizi bekliyor. 

Genelde ilgiyi genç kitlenin topladığı bu sitede, kaleme alınmış ve gerçekten okuyanı kendine hayran bırakacak; bomba etkisi yaratacak 25 hikayeyi derledik sizin için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yaşarken Görmek (Aycan Mutlu)

1. Yaşarken Görmek (Aycan Mutlu)

'Romantik hikayeler benim vazgeçilmezim.' diyen beyler, bayanlar; karşınızda Aycan Mutlu! Wattpad'deki Hatıralar isimli hikayesi ile adından söz ettiren Aycan Mutlu, Yaşarken Görmek ile de marifetlerini döktürmüş. Görme engelli bir karakterin romantizm dolu öyküsünü öylesin güzel işlemiş ki genç yazar; yaşı bu denli genç olmasaydı ona Romantizm Kraliçesi unvanı verilebilirdi. Nitekim 16 yaşında olması sebebiyle kendisine Romantizm Prensesi diyoruz ve sizi Yaşarken Görmek'in linkiyle baş başa bırakıyoruz. (Ayrıca evet, doğru duydunuz. Bu kusursuz kalem sadece 16 yaşında birine ait!)

2. Ejderha'nın Öfkesi (Meltem Özkaya)

2. Ejderha'nın Öfkesi (Meltem Özkaya)

Epik fantastik hikayeler arayışında olanlar için, çok yakında yayın dünyasına katılımını Yeni Dünya Serisi'ni Postiga Yayınları aracılığıyla yapacak olan Meltem Özkaya'nın Ejderha'nın Öfkesi isimli eseri birebir! Tamamen fantastik bir dünya içerisinde dönen iktidar savaşları, hayatta kalma mücadelesi ve birbirlerine düşmüş kardeşlerin çatışması... Nefes kesici güzellikte kaleme alınmış olmakla beraber; okura kusursuz bir fantastik deneyim sunuyor. Linkini sizler için buraya bırakıyoruz.

3. Kötü Çocuk Serisi (Büşra Küçük)

3. Kötü Çocuk Serisi (Büşra Küçük)

Hepimiz onu kitapçılarda boy gösterirken gördük, genç kitlenin elinde dolaşırken gördük, gerek Instagram gerek Facebook'ta yorumları karşımıza çıktığında gördük... Gördük de gördük yani! Evet evet, Kötü Çocuk Serisi de bir Wattpad Hikayesi'nden doğma: Hem de bir Wattpad Efsanesi! Tamı tamına 100 Milyon okuma sayısına ulaşan Kötü Çocuk Serisi, Wattpad'in en unutulmazlarından. Zira bu sitedeki büyük iyi kız-kötü çocuk ve Vini Uehara akımını başlatan kitaptır kendisi. Öte yandan gençler için (özellikle genç kızlar için) yaşlarının gereği olarak bağlanıp beraber yaşayabilecekleri karakterler sunan Büşra Küçük'ü, buradan büyük tebrik ediyoruz. Kitabın Ephesus Yayınları'ndan basılmış olmasına rağmen hala Wattpad üzerinden de bu link ile okunma imkanı var!

4. Muzlu Pastam (Betül Güçlü)

4. Muzlu Pastam (Betül Güçlü)

Aman dikkat şimdiden, bu kız sizi acıktırabilir!

Asıl mesleği pastacılık olan Betül Güçlü'nün bu işi ne denli sevdiğini, kitaplarında da görebiliyoruz görmesine ama yazarlıkta da geride kalmıyor pastacılıktan. Tatlı mı tatlı aşklarla süslenmiş o kitaplardan biri olan Muzlu Pastam, Müptela Yayınları'nın şirin yazarı Betül Güçlü'nün; ilk kitabı Süper Dadı'dan sonraki kitabı. Ama ne mi var? Bu Süper Dadı'dan da, yayınevinin diğer kitaplarından da çok ama çok daha tatlı! Siz de merak ettiyseniz buyurun linki burda!

5. Gözlük (Koray Yersüren)

5. Gözlük (Koray Yersüren)

Ucube, dışlanmış, mutsuz, depresif... Ama çok da komik! Ege isimli okuldan dışlanan ve psikolojik sorunlara sahip olan bir karakterin, internet üzerinden tanıştığı ve tek dostu Heiley17'nin aslında gerçekte tanıdığı biri olma ihtimaliyle çıktığı komik yolculuğu anlatan Gözlük; genç kızların şu sıralar göz bebeği. Eh, yayınevleri de bu kitabı kaçırmakta niyetli olmadıklarından; Gözlük'ün yazarı Koray Yersüren (okurları Gözlükcamlar, ona Kürdan Kral diye hitap ediyorlar) Ephesus Yayınları ile çoktan anlaşmış durumda. Nisan ayında bomba gibi gelecek olan Gözlük'e, şimdiden göz atabilirsiniz. Üstelik bir de Wattpad Ödülü'ne sahip! İşte Gözlük'ün linki!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zorbey Serisi (Kübra Nur)

6. Zorbey Serisi (Kübra Nur)

'Aşk kaçınılmaz, fakat önce aşılması gereken nefretten bir duvar var.' diyen Kübra Nur'un Lacivert, Mor Bulutlar, Nar Çiçeği ve Kumarbaz Kırmızı'dan oluşan Zorbey Serisi; Doğu Anadolu'da geçen zoraki bir evlilik sonucu birbirinden nefret eden ama birbirlerine karşı koymayı başarmayı da beceremeyen Leylan ve Cesur'un hikayesi. Kübra Nur'un daha önce Agapi Yayınları'ndan basılan Çirkin Ördek Yavrusu ve Son Çarem isimli kitapları da var nitekim Zorbey Serisi, hem Kübra'nın kaleminden hem de Wattpad'deki diğer kalemlerden dökülen hikayelerin birçoğuna fark atacak kadar güzel. İlk kitabın linki sizlerle.

7. Paralel Odalar Teorisi (Ayşenur Nazlı)

7. Paralel Odalar Teorisi (Ayşenur Nazlı)

Hikayenin adının orijinalliği mi, karakterlerin uyumsuzluk içerisindeki uyumunun güzelliği mi, Ayşenur Nazlı'nın dilinin sadeliğinin okura yaşattığı akıcılık mı... Hangisi daha iyi bilemedik biz! Wattpad'in ilk MBTI temelli kurgusu olan Paralel Odalar Teorisi; daha önce adını fantastik hikayesi Aurora'nın Şarkısı ile duyurmuş olan Ayşenur Nazlı'nın gençlik ve mizah türündeki hikayesi. Ev arkadaşlarıyla kavga yaşadıktan sonra kalacak bir yer arayan Nihan'la, tek başına ev masraflarını karşılayamayan Teoman'ın ev arkadaşı arayışı sonucunda çaresizlikten ötürü aynı evde yaşamalarını anlatan Paralel Odalar Teorisi; şu sıralar Wattpad'de rastlayabileceğiniz en kaliteli mizah hikayesi kuşkusuz. Okuduktan sonra yeni bölümü beklemek de uzun sürmüyor, Ayşenur Nazlı hızlı bölüm yazan biri olduğu için okur kitlesi olan Teoristler'in beğenisini kazanmakta da usta. Üstüne üstlük bu hikaye, diğer çoğunluk gibi İstanbul, İzmir gibi kozmopolitan şehirlerde geçmiyor: Paralel Odalar Teorisi, farklılığını konuşturarak Kayseri'de geçiyor! Göz atmak isterseniz diye linkini buraya bırakıyoruz.

8. Walker Ailesi Serisi (Seray Bilgin)

8. Walker Ailesi Serisi (Seray Bilgin)

'Ah, nerede o eski Wattpad?' diye hayıflanan okurların bileceği türden bir kitap olan Sarı Bela, yayımlanmasının üstünden geçen tamı tamına üç yıla rağmen değerini hala kaybetmemiş bir gençlik kitabı. Gençliğinin baharında iki kişi olan Tyler ve Hailey'nin tehlikeli olmasına rağmen aşklarını sürdürmesini anlatan Walker Ailesi Serisi'nin ilk kitabı olan Sarı Bela, ikinci kitabı Walker Ailesi ile beraber yüzünüzde tatlı bir tebessüm bırakacak, bizden duymayın. Üstelik Sarı Bela'nın yazarı, sadece 17 yaşında! Bu yeteneğin keşfedilmesi de uzun sürmemiş, toplamda 5 milyonu aşkın okunma sayısı ile buluşmuş bu sevimli seri. İlk kitabı okumak için linke tıklamanız yeterli.

9. Cehennem Çiçeği (Asude)

9. Cehennem Çiçeği (Asude)

Söz konusu romantik komediyse bir numaradaki tahtından asla inmeyen ve inmeye niyetli de olmayan Asude, tarihi romanlarında da bu başarısını korumakta. Ephesus Yayınları'ndan basılmış Pabucumun Ajanı 1 ve 2, Beni Sev Diye, Gül ve Avcı ve Dikkat! Aşk Çıkabilir isimli eserlerin sahipliğini yapan Asude'nin Wattpad'deki fevkalade hikayelerinden biri de Cehennem Çiçeği. Okumanız için (tüm hikaye içinde bulunuyor) linki burada.

10. Sessiz

10. Sessiz

Alışılmış genç kız hikayelerinden sıkılanlar için harika bir kitap. Tanıtım Videosunda ‘Seninle olmanın en güzel yanı ne biliyor musun? Elin elime değmeden avuçlarımı terleten sıcaklığını taa içimde hissetmek. Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun? Seni seviyorum sözü dilimin ucunu ısırırken her konuşmamızda boş yere havadan sudan bahsetmek’ sözlerinin yer aldığı bu kitap için daha fazla spoiler vermemek adına linkini buraya bırakıyoruz. Sizce de bu dünyada neyi çok istersek o bizim imtihanımız mıdır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kırmızı Başlıklı Kız Serisi (Büşra Toraman)

11. Kırmızı Başlıklı Kız Serisi (Büşra Toraman)

Okurları tarafından 'Türkiye'deki fantastik edebiyat kraliçesi' olarak adlandırılan Büşra Toraman'ın, Wattpad üzerinden yazdığı kurtadamlarla ilgili bir seri olan Kırmızı Başlıklı Kız'daki; Ada ve Dawson'ın maceraları nefesini kesecek! Ephesus Yayınları'ndan yayımlanmış iki kitaba sahip olan Toraman, Zincirlenmiş Kalpler (Amazon Efsanesi #1) ve İhanet Çarkları (Amazon Efsanesi #2) kitaplarının devam kitabının ardından; Kırmızı Başlıklı Kız Serisi ile bomba gibi geleceğe benziyor! Serinin ilk kitabı Av Dönencesi'ni okumak için linke göz atın.

12. Sen Harikasın

12. Sen Harikasın

Aileleri tarafından çoktan evlilik sözleşmeleri yapılan ve bundan bir haber olan iki gencin, okumaktan kendinizi alamayacağınız hikayelerinin anlatıldığı sürükleyici bir kitap. Aynı lisede eğitimlerini sürdürmek olan bu gençlerin yaşadıklarına siz de şahit olmak isterseniz diye kitabın linki sizlerle!

13. İkizler (Rabia Kocabaş)

13. İkizler (Rabia Kocabaş)

Hem eğlenceli hem de dram dolu kısımlarıyla, hayatı büsbütün ele alan İkizler hikayesi; hak ettiği değeri görerek 15 milyon okunma sayısına ulaşmış. Hayır, bu düşündüğünüz gibi klişe bir hikaye değil ve hayır, kesinlikle kötü değil. Okurken sizi kendisine esir edecek kadar güzel bu hikayenin linki ise bir tık uzağınızda.

14. Hepimiz Ergeniz Serisi (Bengisu Dereş)

14. Hepimiz Ergeniz Serisi (Bengisu Dereş)

Eğer ergenlik döneminde biriyseniz, bu kitaplar tam size göre! Bengisu Dereş'in kaleme aldığı Hepimiz Ergeniz ve Hepimiz Üniversiteli'yiz kitapları, güçlü mizahi yönü ve eğlenceli kurgusuyla (eh, o etkileyici ismini de unutmamak gerek) okurlara resmen bir şölen yaşatıyor. İlk kitap Hepimiz Ergeniz'in linki!

15. Binlerce His (Ecem Altınok)

15. Binlerce His (Ecem Altınok)

İlk kitabı Beyaza Tutsak, Olimpos Yayınları'yla raflarla buluştuktan sonra Ecem Altınok okurlarının transfer olduğu Binlerce His hikayesi; Beyaza Tutsak'tan çok ama çok daha iyi, çok daha profesyonel kaleme alınmış. Değeri bilinmesi gereken nadir hikayelerden olan Binlerce His; Çağın, Eymen ve Bade'nin kusursuz öyküsü. Kusursuz bu öykünün linkini sizin için buraya bıraktık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Benimle Yan (Beyza Özaydın)

16. Benimle Yan (Beyza Özaydın)

Cesaretinizle ateşte yürümeyi göze aldığınız bir aşk istiyorsanız bu kitap tam size göre. Çok da fazla yoruma gerek kalmayan ve 93.3M okunma alan bu yazı 2015 Wattsy kazanını olmayı da başardı. Siz de merak ettiyseniz buyrun linki!

17. Kızıl Kontes (Naime Nur Günbattı)

17. Kızıl Kontes (Naime Nur Günbattı)

Tarihi kurgu mu? On sekiz yaşında olmasına rağmen İtalyan tarihini bize en ince ayrıntılarına dek döken, Caterine di Sforza'nın hikayesini harikulade bir dille işleyen Naime Nur Günbattı; işinin ehli. Kızıl Kontes, Wattpad'de büyük ses getirdikten sonra Mendirek Yayınları tarafından kitap haline getirildi ve şimdi satışta. Tavsiyemiz, bu hikayenin ve yazarın değeri bilinmesi yönünde. Zira ileride çok mu çok konuşulacak Günbattı... İşte linki!

18. Gündönümü (İdil Elif Uzun)

18. Gündönümü (İdil Elif Uzun)

Ütopik bir dünyanın hanedan savaşlarını anlatan Gündönümü; Game of Thrones severlerin bayılacağı bir kitap. Üstelik Türk ve genç bir yazarın kaleminden dökülme! Kuzeninin kralla nişanlandığının açıklandığı güne dek kraliçe olacağı bilinciyle büyüyen Celina Woodville'in, şansını kaybetmesiyle koca bir krallığı hırslarının esareti altına alışını anlatan Gündönümü; Mendirek Yayınları aracılığıyla raflarla buluştu. Siz siz olun, bu hikayeyi okuyun. Zira Gündönümü de, diğer yirmi dokuz hikaye gibi bir Wattpad Efsanesi. Siz de bir gözün atın diye linkini buraya bıraktık.

19. Tekrar Ergen Olsam? (Fatma Uğuz)

19. Tekrar Ergen Olsam? (Fatma Uğuz)

İndigo Dergi'de yazarlığına şahit olduğumuz Fatma Uğuz'un, günümüzdeki durmak bilmez koşuşturmacanın insanı ne hale getirdiğini eleştirmek adına yazdığı ve paralel evrenlerle harmanladığı kurgusu Tekrar Ergen Olsam? yakında kendinden çok söz ettirecek bir Wattpad Efsanesi. Kesinlikle okumaya değer bir kitap olması bir yana, yeni bir nesile çok şey öğretecek mesajlarla dolu bir hikaye de aynı zamanda. Siz de çok şey öğrenmek istiyorsanız işte linki.

20. Sevgili Gelecekteki Kocam (Zeynep Değirmenci)

20. Sevgili Gelecekteki Kocam (Zeynep Değirmenci)

Wattpad'de şu sıralar çok türemiş olan Amerikan tarzında yaşayan, 'Lanet olsun!' ve 'Cehennemin dibine git, seni küçük iblis!' veyahut 'Hey, dostum senin sorunun ne...' diye başlayan o kitaplardan farkını belli eden Sevgili Gelecekteki Kocam, Zeynep Değirmenci'nin kaleme aldığı ve 'İslama önem gösteren, tesettürlü bir kızın aşık olduğu oğlanla maceraları' olarak anlattığı güzel mi güzel bir hikaye. Bu ülkede nasıl tesettürsüz vatandaşlar varsa, tesettürlüler de bulunmakta ve toplumsal eşitliğe dikkat çekmek amaçlı olarak düşünürsek; tesettürlü bir ana karakter gerçekten bambaşka ve etkileyici. Eh, hikayenin de bundan geri kalır yanı yok; herkese önerilecek güzel mi güzel bir hikayedir kendisi. Sevgili Gelecekteki Kocam'ı okumak için, hemen linke tıklayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Bir Hayalet Dolaşıyor (Cahit Gönülsüz)

21. Bir Hayalet Dolaşıyor (Cahit Gönülsüz)

Macera kategorisinde yer alan Wattpad okurları tarafından fazlasıyla okunan bu kitabı elinizden düşüremeyeceksiniz. Sabahtan öğlene kadar orta halli bir anadolu lisesinde okuyan, öğleden sonra ise part time çalışmak zorunda olan bir genç kızın aşk hikayesinin anlatıldığı kitap sizin de çok ilginizi çekecek. Daha fazla lafı uzatmadan sizler için linkini buraya bırakıyoruz.

22. Kelebek (İrem-Gizem Günyer)

22. Kelebek (İrem-Gizem Günyer)

İzmirli iki kız kardeşin hobi olarak yazdığı Kelebek isimli hikaye; uzun bir süreçte onlara sadık kalacak bir kitle elde etmişti Wattpad'de. Wattpad'in en çok okunan fantastik hikayesi olması bir yana, mitolojik kurgusundaki yaratıcılık ve aksiyon sahnelerine ilave romantizmle beraber Epsilon Yayınevi'nin dikkatini çekmiş olacak ki geçtiğimiz aylarda kitap haline getirildi. Şu anda ikinci kitabı olan Dönüşüm yazılan Kelebek'i okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz; patavatsız Jane ve tayfasının efsanevi savaşına şahit olacağınızın da garantisini veriyoruz. Kitaba bu linkten göz atabilirsiniz.

23. Psikopat Aşık (Selda Kahraman)

23. Psikopat Aşık (Selda Kahraman)

Onu deliler gibi seven ve sürekli uzaktan koruyup kollayan psikopat aşığından habersiz olan Azra ve onu ölümüne seven gencin anlatıldığı bu kitapta, Azra'nın okulunu değiştirmesiyle düzen bozuluyor. Bir solukta okumak isteyeceğiniz bu Wattpad kitabının linkiyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

24. Av

24. Av

'Kendi avına aşık olan bir avcı...

Yok edecek mi avını hiç düşünmeden?

Ya da

Koruyabilecek mi onu kendisinden?' Cümleleriyle tanıtımının yapıldığı harika bir kitap. Fantastik bir kurguya sahip olan bu kitapta anlatılanlar sizi de fazlasıyla büyüleyecek. 3.2M okunma olan AV'ı siz de okumak istiyorsanız linke tıklamanız yeterli.

25. İntikamla Gelen (Jennifer Royce)

25. İntikamla Gelen (Jennifer Royce)

'Historical romance deyince akla, hemen onun adı gelir: Jenny, Jenny, Jenny!' diyerek bir başlangıç yapıyoruz listedeki son kitabımıza. Daha önce Gözlerinin Esareti isimli kitabı Ephesus Yayınları'ndan yayımlanan ve şimdi Esir Yürek isimli kitabı da Mortena Yayınları ile raflarla buluşmaya hazırlanan, Wattpad'in ve Facebook'un, yakın zamanda da rafların Historical Romance kraliçesi Jennifer Royce'un; en şahane hikayesidir İntikamla Gelen. Evet evet, size diyoruz: Kayla FiltzWater ve Falcon Francis Egerton çiftiyle beraber sinirlenip onlarla beraber üzüleceğiniz, mutlu olacağınız bir hikaye var karşınızda... İntikamla Gelen! Buyurun bu da linki.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
880
515
420
168
167
141
136
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın