Görüş Bildir
Haberler
Sivrisineklere Savaş Açıyoruz: Karanfilli Limon'dan Sirke'ye Doğal Yollarla Sivrisineklerden Kurtulma Yolları

Sivrisineklere Savaş Açıyoruz: Karanfilli Limon'dan Sirke'ye Doğal Yollarla Sivrisineklerden Kurtulma Yolları

29.05.2022 - 07:43

Yaz aylarının korkulu rüyası sivrisinekler, oldukça küçük olmalarına rağmen bünyelerinde birçok tehlikeli hastalığı bulundurabiliyor. Bu hastalıkların yanı sıra sivrisinek ısırıkları, kızarıklık ve kaşıntılara da sebep oluyor. Peki, siz doğal yollarla sivrisinekleri evinizden ve kendinizden nasıl uzaklaştırabileceğinizi biliyor musunuz? Hadi gelin, birbirinden etkili sivrisinek kovucu 8 doğal yönteme birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğal yağların gücünden yararlanın.

Doğal yağların gücünden yararlanın.

Sivrisinekleri evinizden ve kendinizden uzak tutmak için doğal yağlarla mis gibi kokan sivrisinek kovucu spreyler hazırlayabilirsiniz.

Evinizde kullanmak için sivrisinek kovucu sprey tarifi:

MALZEMELER

● 10 damla limon yağı

● 10 damla lavanta yağı

● 5 damla citronella yağı

● 5 damla nane yağı

● 2 çay kaşığı Himalaya tuzu

● 50 ml kaynatılıp soğutulmuş su

● Püskürtmeli sprey şişesi

HAZIRLANIŞI

● Sprey şişesinin içerisine doğal yağları ve Himalaya tuzunu ekleyin.

● Şişeyi iyice çalkalayarak tuzun erimesini sağlayın.

● Karışımın içerisine kaynatıp soğuttuğunuz suyu ekleyip tekrar karıştırın.

● Hazırladığınız spreyi perdelere, parkelere, mobilyaların üzerine, havaya ve istediğiniz her yere sıkarak kullanabilirsiniz.

Vücudunuzda kullanmak için sivrisinek kovucu sprey tarifi:

Vücudunuzda kullanmak için sivrisinek kovucu sprey tarifi:

MALZEMELER

● 20 ml sabit yağ (Fındık yağı, Hindistan cevizi yağı, susam yağı veya zeytin yağı)

● 5 damla uçucu yağ (Lavanta yağı, limon yağı, nane yağı veya citronella yağı)

● Püskürtmeli sprey şişesi

HAZIRLANIŞI

● Seçtiğiniz bir sabit yağı ve bir uçucu yağı sprey şişesine ilave ederek karıştırın.

● Vücudunuzun açıkta kalan yerlerine her 30 dakikada bir uygulayın.

● Çocuklara uygulamadan önce doktorunuza danışmanızı öneririz.

Evinizde sivrisineklerin sevmediği bitkileri yetiştirin.

Evinizde sivrisineklerin sevmediği bitkileri yetiştirin.

Evinizde sivrisineklerin rahatsız olup yaklaşamadığı bitki ve çiçekleri yetiştirerek hem sivrisineklerden kurtulabilir hem de evinizde hoş bir yaz bahçesi oluşturabilirsiniz. Bahçeniz veya balkonlarınızda saksılarda yetiştirebileceğiniz; kadife çiçeği, limon otu, reyhan, petunya, fesleğen, kedi nanesi, melisa otu, nane biberiye ve lavantayla güzel bir görünümün yanında sivrisinekleri evinizden uzak tutabilirsiniz.

Pencere önlerine sirke yerleştirin.

Pencere önlerine sirke yerleştirin.

Sık sık evlerinizi havalandırmak ve serinletmek istediğiniz bu yaz aylarında eğer pencerelerinizde sineklik bulunmuyorsa camları açmanız sivrisinekleri eve davet etmeniz anlamına gelebilir. Evinize sivrisinekleri doldurmadan pencerelerinizi gönül rahatlığıyla açmak istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit: 1 su bardağını sirkeyle doldurun ve açtığınız pencerenin önüne yerleştirin. Böylelikle sirke kokusundan rahatsız olan sivrisineklerin evinize yaklaşmadığını görebilirsiniz.

Sivrisinek düşmanı gıdalarla beslenin.

Sivrisinek düşmanı gıdalarla beslenin.

Sivrisineklerin sevmediği bilinen B ve C vitaminlerini içeren besin gruplarını bol bol tüketerek hem sağlığınızı koruyabilir hem sivrisinekleri doğal yolla vücudunuzdan uzak tutabilirsiniz. B ve C vitamini bakımından zengin olan gıdalara mercimek fasulye, arpa darı, kırmızı et yeşil yapraklı bitkiler, yumurta, süt ürünleri, turunçgiller, ananas, çilek, domates ve biber örnek verilebilir. Bu besinleri dengeli olarak öğünlerinize ilave ederek sivrisineklere savaş açabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Odalarınıza karanfilli limon parçaları koyun.

Odalarınıza karanfilli limon parçaları koyun.

Sivrisinekleri evinizden uzak tutmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de karanfilli limon parçaları. Bu yöntemi uygulamak için limonları ortadan ikiye bölün ve her limonun üzerine 10-15 adet karanfili batırarak yerleştirin. Oluşturduğunuz bu sivrisinek kovucu limonları evinizdeki pencere önlerine veya sivrisineklerin yoğun olarak bulunduğu bölgelere yerleştirebilirsiniz.

Koyu renk giysiler yerine açık renk giysiler tercih edin.

Koyu renk giysiler yerine açık renk giysiler tercih edin.

Havaların ısınmaya başladığı bu aylarda sivrisineklerin ve böceklerin tercihi olan koyu ve canlı renkli kıyafetler yerine, mevsime uygun açık renkli ve pamuk kıyafetleri tercih ederek sivrisinek ve böceklerin size yaklaşmasını engelleyebilirsiniz. Böylelikle hem mevsime uygun giyinip hava koşullarına uyum sağlamış hem de sivrisinekler tarafından rahatsız edilmekten ve ısırılmaktan korunmuş olursunuz. Aldığınız bu küçücük önlemle çok daha rahat bir yaz geçirebilirsiniz.

Yatak odanızda cibinlik kullanın.

Yatak odanızda cibinlik kullanın.

Sivrisineklerin çok yoğun bulunduğu bir yerde yaşıyorsanız elinizden gelen her şeyi yapmanıza rağmen evinize giren birkaç sivrisinek olabilir. Bu sivrisinekler genellikle ışıklar söndüğünde ve gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıkarak sizi ısırmaya çalışır. Sabahları vücudunuzda bu sivrisinek ısırıklarının sebep olduğu kızarıklık ve kaşıntıyla uyanmamak için yatağınızın üzerine bir cibinlik asabilirsiniz. Cibinlik yardımıyla odanızda farklı bir dekorasyon oluştururken sivrisineklerin gazabından da korunabilirsiniz.

Sık sık duş alın.

Sık sık duş alın.

Sivrisinekleri insan vücuduna çeken kokuların başında ter kokusu geliyor. Özellikle yaz aylarında sık sık duş alarak hem kişisel hijyeninizi sağlayabilir hem de sivrisinekleri vücudunuzdan uzaklaştırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın