Görüş Bildir
Haberler
Sivil İnsanlar Buraya Adım Atamıyor: Dünyanın En Korunaklı 15 Yasak Bölgesi

Sivil İnsanlar Buraya Adım Atamıyor: Dünyanın En Korunaklı 15 Yasak Bölgesi

İçeriye girmek bir yana bazılarının nerede olduğu bile belli değil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 39. Oda - Pyongyang, Kuzey Kore

1. 39. Oda - Pyongyang, Kuzey Kore

39. Oda, zaten başlı başına gizemli bir yer olan Kuzey Kore'yi daha da gizemli bir hale sokuyor. Kuzey Kore kurucu lideri Kim II-Sung'un ölümü üzerine kalan paralarını yönetmek için kurulan bir kuruluş olan 39. Oda, aynı zamanda söylentilere göre İsviçre'den kaçak para transferi, sahtecilik, uyuşturucu kaçakçılığı ve ülkenin nükleer silah denemelerinin yapıldığı yer olmaktadır. Tabii bunlar yalnızca söylenti... Eğer Kuzey Kore'deki 39. Oda'ya girerseniz ölüm ile cezalandırılırsınız. Üstelik bu cezayı aileniz de alır.

2. Mezhgorye Bölgesi - Başkurtistan Cumhuriyeti, Rusya

2. Mezhgorye Bölgesi - Başkurtistan Cumhuriyeti, Rusya

Rusya'nın tüm dünyadan sır gibi sakladığı Mezhgorye Bölgesinde nelere döndüğüne dair herhangi bir bilgi yok. NATO, Rusya'nın bu bölgede gizli nükleer faaliyetlerde bulunduğunu düşünmektedir. Soğuk Savaş döneminde kurulan bu bölge, kesinlikle yasaklanmış.

3. Coca Cola'nın formülünün saklandığı depo

3. Coca Cola'nın formülünün saklandığı depo

Neredeyse 120 yıldır gizli formülünü açıklamayan Coca Cola, daha uzun yıllar bu geleneğini sürdüreceğe benziyor. Atlanta'da yer alan bir depoda saklanan Coca Cola formülü, kimsenin girmesinin izni olmamasına rağmen oldukça iyi dekore edilmiş bir yerde tutuluyor.

4. Surtsey Adası - İzlanda

4. Surtsey Adası - İzlanda

Okyanusun 130 metre altındaki bir volkanın patlaması sonucunda oluşan Surtsey Adası, pek çok insanın ilgisini çeken bir yer olsa da doğal bir rezerv olduğu için gidilmesi imkansızdır. Ada, 2008 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine eklenmiştir. Surtsey Adası, sıfırdan hayvan ve bitki örtüsünün nasıl oluşacağına dair araştırmalar için bilim insanları tarafından incelenmektedir.

5. Pine Gap - Avustralya

5. Pine Gap - Avustralya

51. Bölge'ye olan benzerliği ile bilinen Pine Gap, Avustralya'da yer alıyor. Bu yer, Amerika ve Avustralya hükümetinin ortak çalışmalar yürüttüğü bir tesistir. Girişi kesinlikle yasak olan bölge hakkında Avustralya hükümeti asla bir yorum yapmamaktadır. İçeride neler yapıldığıysa tam bir muamma...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pripyat - Ukrayna

6. Pripyat - Ukrayna

Çernobil nükleer felaketinin ardından tam anlamıyla hayalet şehir haline gelen Pripyat, hala yüksek radyasyona sahip bir yer... Girişi yasak olan şehre eğer bir şekilde girerseniz hayatınızı büyük anlamda riske atmış olursunuz.

7. Yılan Adası - Brezilya

7. Yılan Adası - Brezilya

Yaklaşık olarak 4000 yılanın yaşadığı Yılan Adası, tamamen yılanların kontrolü altında! Bazılarının zehri insanı eritecek derecede olan yılanların bulunduğu Yılan Adasına giriş kesinlikle yasak. Adaya biraz yaklaşmak bile büyük risk oluşturduğu için ulaşım gerçekleştirilmiyor.

8. Svalbard Küresel Tohum Deposu - Norveç

8. Svalbard Küresel Tohum Deposu - Norveç

Bir diğer adı Kıyamet Ambarı olan Svalbard Kürese Tohum Deposu, dünya üzerindeki bütün bitkilerin tohumlarının yer aldığı bir depodur. Olası bir felaket senaryosu sonrasında nesli tükenecek bitkilerin tohumlarının dahi bulunduğu depo, dev bir dağın 130 metre altına inşa edilmiş.

9. Mount Weather - Virginia, ABD

9. Mount Weather - Virginia, ABD

ABD'de yer alan bir acil durum kompleksi olan Mount Weather, Soğuk Savaş döneminde Sovyet Rusya'nın Sputnik adlı uydusunu fırlattığı zaman savunma amacıyla kurulmuştur. Sadece üst düzey devlet görevlilerinin girebildiği Mount Weather, hem yer altında hem de yer üstünde geniş güvenlik önlemleri barındırmaktadır.

10. Woomera Yasak Bölgesi - Avustralya

10. Woomera Yasak Bölgesi - Avustralya

Avustralya ordusunun silah ve roket çalışmalarını gerçekleştirdiği Woomera Yasak Bölgesi, giriş izninin asla olmadığı bir alan... Bu yer aynı zamanda Avustralya'nın en geniş bölgesi olmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Javari Rezervi - Brezilya

11. Javari Rezervi - Brezilya

Brezilya'nın yağmur ormanları içerisinde yer alan ve toplumdan tamamen izole olan Javari Rezervi, yetkililer tarafından 55.000 metrekarelik bir koruma alanı içerisinde bulunmaktadır. Buradaki halk, toplum ile iletişime geçirilmemektedir.

12. 51. Bölge - Nevada, ABD

12. 51. Bölge - Nevada, ABD

Nevada Çölünde yer alan 51. Bölge, Eski Amerikan Başkanı Barack Obama'nın doğrulamasının ardından sadece hayali bir yer olarak biliniyordu. Girişin kesinlikle yasak olduğu bu yere girmeye çalışırsanız, görevlilerin sizi öldürme yetkisi var. Ne karadan ne de havadan bu üssün 30 mil etrafına kimse yaklaşamamaktadır.

13. Kuzey Sentinel Adası - Andaman Adaları, Bengal Körfezi

13. Kuzey Sentinel Adası - Andaman Adaları, Bengal Körfezi

Hint Okyanusunun en güzel adalarından olan Kuzey Sentinel Adası, tatil için tam bir cennet gibi görünse de karaya çıkar çıkmaz saldırıya uğrayacağınız kesin bir şey... Adada yaşayan ve insanlardan izole olan yerel halk, ziyaretçilere karşı son derece saldırgan tavırlar sergiliyor. Öyle ki yabancı biri gördükleri anda öldürüyorlar. Hindistan hükümeti adaya iletişim kurmak adına bir kabile gönderse de gönderilen kabilenin yenmesi sonucunda adaya girmek yasaklandı.

14. Club 33 - Disneyland, New Orleans, ABD

14. Club 33 - Disneyland, New Orleans, ABD

Varlığı günümüzde bile reddedilen Club 33, 1967 yılında Walt Disney tarafından açılmış. İçeriye yalnızca üst düzey yatırımcıların, ünlü isimlerin ve politikacıların girebildiği Club 33'ün nerede olduğu bile tam bir muamma. Günümüzde Club 33 adında bir mekanın bulunmasına rağmen asıl yerin nerede olduğu hala sır gibi saklanmakta... Club 33'ün üyelik ücreti 25.000 Dolar ve aylık aidatı 10.000 Dolar gibi bir ücret... Buraya üye olmak isteyenler o kadar fazla ki kayıt olabilmek için 14 yıl gibi bir süre beklenmesi gerekiyor.

15. White's Gentlemen's Club - Londra, İngiltere

15. White's Gentlemen's Club - Londra, İngiltere

1693 yılında Londra'da kurulan White's Gentlemen's Club, sadece erkeklerin girebildiği bir yer. Tabii sıradan erkekler değil... Erkekler için kurulmuş dünyanın en meşhur kulübü olan White's Gentlemen's Club'da üyeler kumar oynayarak ve içki içerek vakit geçiriyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
29
9
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DoctorWhat

Güzel galeri. Sanırım en uçuk olan Club 33. Biraz at yalanı sikeyim inananı olmuş

Minister of Magic

#6 şehre turistik gezi düzenliyorlar be. nerden uyduruyonuz ayak atılmadığını?

Sefa Döner

Kurukafa ve kemikler(Skull and bones) kulübünün toplandığı yer bence en ilginci ama listede yok.