Görüş Bildir
Haberler
Sinemaseverler Buraya: Dünya Sinemasına Doymak İsteyenler İçin Pazar Günü İzlenebileceğiniz 23 Muhteşem Film

Sinemaseverler Buraya: Dünya Sinemasına Doymak İsteyenler İçin Pazar Günü İzlenebileceğiniz 23 Muhteşem Film

Begüm
18.04.2021 - 16:37 Son Güncelleme: 18.04.2021 - 23:45

Gerçekten hepsi birbirinden güzel!

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Carol (2015)

1. Carol (2015)

IMDb: 7,2

Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerinden. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir.

Şükran Günü’nü yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru spontane bir araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat Amerika henüz 1952 yılındadır ve bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur…

2. Rusalka (2007)

2. Rusalka (2007)

IMDb: 7,3

Deniz kenarındaki bir kulübede yaşayan 8 yaşındaki Alisa, büyüyünce balerin olmak ister. İçi kapanık bir kız olan Alisa’nın dilekleri yerine getirebilme, istediği zaman havayı değiştirebilme gibi özel yetenekleri vardır. Yıllar geçip 17 yaşında bir genç kız olduğunda Moskova’ya giden Alisa, bir adama aşık olduktan sonra hayatın gerçekleri ile yüzleşmek zorunda kalır.

3. Parazit (2019)

3. Parazit (2019)

IMDb: 8,6

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

4. Buffalo '66 (1998)

4. Buffalo '66 (1998)

IMDb: 7,5

Billy Brown aslında masumdur; ancak adaletin adaletsizliği nedeniyle tam beş yıl mahkum olarak kalmıştır. Çıkınca bir kadını kaçırır ve onu kendi eşi gibi davranmaya zorlar. Çünkü ailesiyle buluşacak ve o kadını sanki karısıymış gibi onlara tanıtacaktır. Kadınla arasında bir mesafe vardır; ancak ikili bir süre sonra kendilerini birbirlerine aşık olurken bulacaklardır.

5. Roma (2018)

5. Roma (2018)

IMDb: 7,7

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alice Kentlerde (1974)

6. Alice Kentlerde (1974)

IMDb: 8,0

Alman bir gazeteci olan Philip, ABD ile ilgili bir makale yazmak için ülkeye gider. Ülkedeki her şeyi yabancı bulan Philip Almanya dönmeye karar verir. Bu sırada tesadüf eseri Alman bir kadın ve onun 9 yaşındaki kızı Alice ile tanışır. Bu karşılaşma Philip’in hayatını tamamen değiştirir. Genç kadın kız Alice’i bir süreliğine Philip’e emanet eder. Fakat bu süre Philip’in düşündüğünden de uzun sürecektir.

7. Mommy (2014)

7. Mommy (2014)

IMDb: 8,1

Diane Després üç yıl önce kocasını kaybetmiş, tek oğluyla hayatta ayakları üstünde duran 48 yaşında bir kadındır. Sadece geçinebilecekleri kadar parayı kazanabilmek için elinden geleni yapan Diane, 15 yaşındaki oğlu Steve'in hiperaktivite ve dikkat bozukluğu hastalığı nedeniyle çok zor zamanlar geçirmeye başlar. Kocasını kaybetmesinin ardından oğlu Steve'i rehabilitasyon merkezine götürür. Ancak Steve burada yangın çıkarmak ya da başka bir hastayı yaralamaya kadar varan şiddet olaylarına başvurunca merkezle ilişiği kesilir. Görevliler Diane'e iki seçenek sunmuştur. Oğluna ya kendisi bakacak ya da ıslahevine gönderecektir. İkinci seçenek Diane için imkansızdır ve bu nedenle çocuğuna tek başına bakması gerekecektir...

8. Aşk (2012)

8. Aşk (2012)

IMDb: 7,9

80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva Avrupa'da onlarda uzakta ailesiyle yaşamaktadır. 

Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'nin kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'nin durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir.

9. American Honey (2016)

9. American Honey (2016)

IMDb: 7,0

Yaşadığı fakir ve zavallı hayattan bıkmış olan Star, karşısına bir anda çıkan Jack'in cazibesine kapılır. Kapı kapı dolaşıp magazin üyeliği satan bir grup evsiz gencin başındaki isimlerden olan Jack, Star'ı da bu hayata çeker. İçinde yaşadığı koşullardan Jack'e ve bu minibüse koşan Star'ı neyle karşılaşacağını bilmediği yepyeni bir hayat beklemektedir.  Yönetmen ve senarist koltuğunda Andrea Arnold yer aldığı American Honey'nin başrollerinde Sasha Lane ve Shia LaBeouf yer alıyor.

10. Ananı Da! (2001)

10. Ananı Da! (2001)

IMDb: 7,6

Başarılı bir indie-yapım 'Y Tu Mamá También (Ananı Da!)'... Türkiyede'de vizyon şansı bulan bu nitelikli yapım, ayrıksı bir yol sineması örneği... Bir çok festivalden ödül ile dönen 'Y Tu Mamá También' Meksikalı 17 yaşlarında iki arkadaş; Julio ve Tenoch'ın öyküsünü beyaz perdeye yansıtıyor. Bu iki kafadar, hayali bir kumsala doğru bir yolculuk planlarlar. Julio ve Tenoch'un olgun bir arkadaşları daha onlara eşlik edecektir; kendilerinden yaşça büyük olan Luisa... Meksika yapımı bu yapım, gençlerin çıktıkları yolculuktaki deneyimlerine odaklanan ve yaşadıkları dünya ile birlikte kendilerini ve birbirlerini keşfetmelerini anlatan, fonuna günümüz Meksika’sını alan son derece önemli bir film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Başkalarının Hayatı (2006)

11. Başkalarının Hayatı (2006)

IMDb: 8,4

Başkalarının Hayatı, Alman sinemasının son döneminin en önemli filmlerinden biri olarak kabul görmüştür. Film iktidarın meşrutiyetini devam ettirebilmek için ülke genelinde kurduğu istihbarat servisini ve bu birim içerisinde önemli bir pozisyonda çalışan ve Bakan tarafından bir sanatçıyı takip etme görevine atanan Yüzbaşı Gerd Wiesler’in karşılaştığı oyunları konu edinir. Wiesler, gözetlediği tiyatro yazarının rejime karşı gelmediğini, şüpheli herhangi bir harekette bulunmadığını görür ve bu görevin altında başka bir amaç yattığını fark eder. Yazarın hayatına her gün daha bir fazla giren Wiesler, zamanla yazara kendisinin bile fark etmediği yardımlarda bulunur; böylece aralarında gizli bir dostluk kurulur.

12. Paramparça (2017)

12. Paramparça (2017)

IMDb: 7,1

Katja, eşi Nuri ve 6 yaşındaki oğlunu bir patlamada kaybetmiştir. Yaşadığı acıdan sonra yıkılan Katja’nın tek isteği, terör saldırısının kimler tarafından neden yapıldığını öğrenmektir ve bunun için mahkemeye başvurur. Saldırı ile ilgili ortaya çıkan deliller Neo-Nazi bağlantılarına işaret eder. Fakat mahkeme delilleri yetersiz bulup zanlılara ceza vermez. Karar karşısında öfkeye kapılan Katja, kendi adaletini sağlamak adına yollara düşer. 

Fatih Akın'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Diane Kruger, Numan Acar ve Ulrich Tukur yer alıyor.

13. Coco Chanel’den Önce (2009)

13. Coco Chanel’den Önce (2009)

IMDb: 6,7

Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat.

Gerçek adı Gabriella Chanel olan Coco Chanel ’in Paris’e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitleri sergileniyor.

14. Kelebek ve Dalgıç (2007)

14. Kelebek ve Dalgıç (2007)

IMDb: 8,0

43 yaşındaki Jean-Dominique Bauby, üç hafta süren koma halinden sonra gözlerini açmıştır. Bu mucizevi uyanış doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılanır çünkü Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getiremiyorken, beyin bölgesinde hiçbir sorun çıkmaz ve izleyici bu andan itibaren Bauby'nin iç sesiyle olaylara tanıklık etmeye başlar. Tek kontrol edebildiği organı sol göz kapağı olan adam bir mucizeye daha imza atarak insanlarla göz hareketiyle anlaşmaya, dahası hayat hikayesini anlatacağı kitabını yazmaya başlar. 

Ünlü Fransız magazin dergisi Elle'de yazarlık ve editörlük yapan Jean-Dominique Bauby'nin gerçek hayatını anlattığı otobiyografik kitabından uyarlanan film Akademi Ödülleri de dahil yılın önemli ödül törenlerinde hak ettiği yeri bulmuştur.

15. Satıcı (2016)

15. Satıcı (2016)

IMDb: 7,8

Arthur Miller’ın 'Satıcının Ölümü' oyununu sahneye koyan tiyatrocu çift Rana ve Emad, Tahran'ın merkezinde yeni bir apartmana taşınır. Ancak Rana, burada taşındıkları yerin eski kiracısıyla bir sorun yaşar ve biri tarafından saldırıya uğrar. Emad, travmasını sessizce atlatmaya çalışan Rana’nın aksine intikam alma yoluna gidecektir ve bu yaşadıkları olay ikilinin hayatını dramatik bir şekilde değiştirecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dönüş Yok (2002)

16. Dönüş Yok (2002)

IMDb: 7,4

Paris'te oldukça pis bir arka sokak barı... İçeriden dışarıya çıkan sedyeler, ambulans ışıkları ve yaşanmış kanlı bir gece... Bu gecenin kurbanları, aslında bu gecenin sonunda değil başındalardır henüz. Hayatın kurgusu, bazen insanın zannettiği gibi ileri doğru değil, geriye doğru akar. Bütün günahlar, birer birer ortaya çıkacaklardır ve insanoğlu kendi pisliğiyle karşı karşıya gelecektir.

Modern sinemanın heyecan verici yönetmenlerinden Gaspar Noe'nin oldukça sert tonlarda kotardığı filmi kimi festivallerde seyirciyi şoka uğratmıştı.

17. Mavi En Sıcak Renktir (2013)

17. Mavi En Sıcak Renktir (2013)

IMDb: 7,7

15 yaşındaki Adele'in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma'nın mavi saçlarını fark ediverir ve işte o an hayatının değişeceğini anlar. Kendi ergenlik sorularıyla yapayalnız, bakışlarını kendine ve başkalarının bakışlarını kendine çevirir. Emma'yla yaşadığı aşkı bir kadın olarak, bir yetişkin olarak yaşamaktadır. Fakat Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de bu absürd dünyayla barış yapmayı becerememektedir. Abdellatif Kechiche tarafından yönetilen filmin başrollerini Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos ve Catherine Salée paylaşıyor.

18. Hayali Aşklar (2010)

18. Hayali Aşklar (2010)

IMDb: 7,1

İki iyi arkadaş olan Marie (Monia Chokri) ve Francis (Xavier Dolan) bir akşam yemeğinde şehre yeni taşınan ve gizemli bir çekiciliği olan Nicolas (Niels Schneider) ile tanışırlar. Birbirini izleyen buluşmalar sonrası her ikisi de Nicolas'ın cazibesine kapılan ikilinin arasında, bu 'güzel' adamla beraber olmak için bir rekabet başlar.

Erkek partnerleriyle mesafeli ilişkiler kuran bir eşcinsel olan Francis ve sevilme arzusundaki Marie, hayatlarındaki bu yeni adamın ilgisini çekmeye çalışırken, iki arkadaşı birbirine düşürmekten tatlı bir zevk alan arzu nesnesi Nicolas da kendi çıkarına göre tercihini yapar...

19. Beni Adınla Çağır (2017)

19. Beni Adınla Çağır (2017)

IMDb: 7,9

1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio'nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir...

20. 1001 Gram (2014)

20. 1001 Gram (2014)

IMDb: 6,3

Norveçli bilim insanı Marie, Paris’te bir seminere katılır. Seminerin konusu oldukça ilginçtir zira bir kilogramın gerçek ağırlığı tartışılmaktadır. Marie şimdi kendi hayal kırıklıklarının, acılarının ve aşklarının terazide ne kadar çektiğini sorgulayacaktır… Norveç yapımı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Bent Hamer üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Magne-Håvard Brekke, Per Christian Ellefsen ve Peter Hudson yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Suç Zamanı (2007)

21. Suç Zamanı (2007)

IMDb: 7,2

Hector karısıyla birlikte yeni evlerine taşındığı gün inanılmaz bir olay yaşar. Elinde dürbünü çevreyi gözetlerken ormanda çıplak bir kadın görür, çaktırmadan yanına gider fakat bu esnada gizemli bir adam tarafından bıçaklanır. 

Aynı adamdan kaçarken garip bir mekana ve mekanda yer alan bir aletin içine sığınır. Fakat bu kaçış onun zamanda geriye gitmesine neden olacaktır. Hector zamanda geriye gidince bir anda 2. Hector durumuna düşer. Eski hayatına devam etmek için orijinalini öldürmesi gerekmektedir. Bu arada Hector’ların sayısı artar.

2008’in en tuhaf ve şaşırtıcı bilim kurgu filmi olduğunu söyleyebiliriz. Düşük bütçeli bu orijinal yapım gösterildiği festivallerde olay yarattı. Remake’ini David Cronenberg’ün çekeceği söyleniyor.

22. Frantz (2016)

22. Frantz (2016)

IMDb: 7,5

Adrien adındaki genç bir adam, I. Dünya Savaşı'nda yaşamını yitiren Frantz'ın mezarını günde iki kez ziyaret edip çiçek bırakmaktadır. Bu durum Frantz'ın nişanlısı Anna ve ailesinin dikkatini çeker. Genç adamı evde ağırlayan ve Frantz ile yakın arkadaşlığını öğrenen Anna, Adrien ile ortak duygular paylaştığını fark eder. İki yaralı insan birbirinin acısını paylaşarak hafifletirken, Frantz'a dair bilinmeyen sırlar da gün yüzüne çıkacaktır. François Ozon'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin başrolleri Paula Beer ve Pierre Niney.

23. The Lobster (2015)

23. The Lobster (2015)

IMDb: 7,5

Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
somebody

Yarısını izlemişim bu listenin ve her biri çok özel yapımlardı. Şimdi ise ne izlesem diye düşünüyordum. Bu liste çok iyi oldu. Editöre buradan teşekkürlerimi... Devamını Gör

Gizem Yenikler

5 beğenmiştim.