Görüş Bildir
Haberler
Sinekli Bakkal Romanının Konusu Nedir, Karakterleri Kimler? Sinekli Bakkal Romanıyla İlgili Merak Edilenler

Sinekli Bakkal Romanının Konusu Nedir, Karakterleri Kimler? Sinekli Bakkal Romanıyla İlgili Merak Edilenler

Elif
03.06.2023 - 17:32

Türk Edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Sinekli Bakkal kitabı, okumak isteyenler tarafından araştırılıyor. Kaleme alındıktan sonra ilk olarak 1935 yılında The Clown and His Daughter ismiyle Paris'te basılan kitap, 1942 yılında CHP Sanat Mükafatı ödülüne layık görüldü. Yazarın en ünlü romanları arasında yer alan Sinekli Bakkal kitabının konusu ve karakterleri merak ediliyor. Peki Sinekli Bakkal romanının konusu nedir? Karakterleri kimler? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinekli Bakkal Romanının Konusu Nedir?

Sinekli Bakkal Romanının Konusu Nedir?

Sinekli Bakkal romanı, Sinekli Bakkal'da doğan, orada büyüyen ve evlenen Rabia adındaki genç bir kızın başında geçen olayları konu alıyor.

Sinekli Bakkal Özeti

Sinekli Bakkal Özeti

II. Abdülhamid döneminde Sinekli Bakkal Mahallesi'nde yaşayan Emine ve orta oyuncu Tevfik birbirine aşıktır. Emine'nin babası bu ilişkiye karşı çıksa da o  Tevfik ile evlenir. Tevfik orta oyunlara zenne rolüyle çıktığı için mahallede Kız Tevfik olarak da bilinir. Mahallenin baskına dayanamayan Tevfik,bir süre sonra Emine'den ayrılır. Ancak ayrıldığında Emine, Rabia isminde bir kız çocuğu dünyaya getirir.

Tevfik, zamanla ünlü bir sanatçı olur ve İstanbul'dayken sürgüne gönderilir. Rabia'da sanatçı bir ruha sahiptir. Bu nedenle sesiyle herkesi kendine hayran bırakır. Özellikle Kur'an ve mevlid okumalarına Rabia çağrılır. Tevfik, sürgünden geldikten sonra kızıyla beraber yaşamaya başlar. Fakat çok geçmeden Şam'a sürgün edilir. Rabia ise Müslüman olmayan piyano öğretmeni Peregrini ile evlenir. Rabia'nın babası sürgünden dönünce Sinekli Bakkal eski neşeli günlerine geri döner.

Sinekli Bakkal Romanının Kahramanları Kimler?

Sinekli Bakkal Romanının Kahramanları Kimler?
  • Tevfik

  • Emine

  • Mahalle İmamı

  • Osman

  • Rabia

Sinekli Bakkal Romanıyla İlgili Merak Edilenler

Sinekli Bakkal Romanıyla İlgili Merak Edilenler

Halide Edip Adıvar'ın Paris'te kaleme aldığı Sinekli Bakkal romanı, Türk Edebiyatının en başarılı romanlarından biri. Bu roman ilk olarak 1935 yılında The Clown and His Daughter (Soytarı ve Kızı) adıyla İngiltere'de yayımlandı. Sinekli Bakkal ismiyle Haber gazetesinde tefrika edildikten sonra basımı gerçekleşti.

Sinekli Bakkal romanı, 20 Şubat 1942 yılında pek çok yazarın oylamalarıyla CHP Sanat Mükafatı'nı kazandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel bir kitap.