Görüş Bildir
Haberler
Sınav Sonuçları Açıklandı! Peki Önümüzdeki Yıllarda Popüler Olacak Meslekler Neler?

Sınav Sonuçları Açıklandı! Peki Önümüzdeki Yıllarda Popüler Olacak Meslekler Neler?

Penny
27.07.2020 - 15:21

Sınav sonuçları açıklandı. Birçok öğrenci hayatının belki de dönüm noktalarından biri olacak tercih dönemine girecek. Peki geleceğin meslekleri neler? Değişen dünyada bizi neler bekliyor?

Kaynak: https://www.redbull.com/tr-tr/onumuzd...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yenilenebilir Enerji Uzmanı

Yenilenebilir Enerji Uzmanı

Çağımızın, üzerine en çok düşünülmesi gereken alanlarından biri yenilenebilir enerji. Sadece Amerika’da önümüzdeki 10 yıl içinde 20 binden fazla güneş enerjisi teknikerine, 15 binden fazla rüzgar enerjisi teknikerine ihtiyaç duyulacağı tahmin ediliyor. Karbon temelli enerji kaynaklarımızın tamamen tükenmesine 50 yıldan az bir zaman kaldığı söyleniyor. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda dünyanın tüm enerji ihtiyacından bu meslek sorumlu olacak.

Drone Pilotu

Drone Pilotu

Şimdilik sadece eğlence amaçlı ya da bazı çekimlerde kullanılan Drone'ların büyük gelecek vadettiğini hepimiz görebiliyoruz. Özellikle taşımacılıkta kullanılmaya hazırlanılan Drone'lar gelecekte hayatımızın büyük bir bölümüne hakim olacak gibi görünüyor. Bu yüzden Drone Pilotluğu da geleceğin meslekleri arasında.

Etik Kaynak Uzmanı

Etik Kaynak Uzmanı

Doğal kaynakların azalması ve insanların sürdürülebilir uygulamalar konusunda bilinçlenmesi, şirketleri etik uygulamalar ile karlı uygulamalar arasında bir karar vermek zorunda bırakacak. Bu noktada da etik kaynak uzmanlarına ihtiyaç duyulacak.

3D Yazıcı Uzmanı

3D Yazıcı Uzmanı

Üç boyutlu yazıcılar hayatımıza girer girmez hızla popüler oldu. İlk başlarda sadece oyuncak gibi kullanılsa da özellikle pandemi döneminde siperlik üretiminde büyük bir fayda sağladı. İleride de endüstriyel tasarım, tıp, giyim, gıda, elektronik gibi sektörlerde kullanılacağı kesin.

Kişisel Bilgi Gizliliği Koçu – Danışmanı

Kişisel Bilgi Gizliliği Koçu – Danışmanı

Günlük yaşamımızın büyük bir kısmını sosyal medyada geçiriyoruz. Bankacılık, alışveriş gibi birçok işimizi de internet üzerinden hallediyoruz. Ücretsiz kullandığımız tüm uygulamaların aslında datalarımızı satarak beslendiği düşünülüyor. Bu sebeple kişisel bilgi gizliliği koçu ilerleyen dönemlerde  hayatımızın büyük bir parçası olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gen Portfolyo Yöneticisi

Gen Portfolyo Yöneticisi

Şimdilik sadece hastalıkların önüne geçmek için kullanılacağı söylense de, Crispr yöntemi ile ileride bebeklerin saç ve göz rengine bile karar vermenizin mümkün olabileceği tahmin ediliyor. Biraz ürkütücü gelse de gen portfolyo yöneticisi geleceğin meslekleri arasında.

Kuantum Makine Öğrenimi Uzmanı

Kuantum Makine Öğrenimi Uzmanı

Google, kuantum bilgisayarı Sycamore ile, dünyadaki en modern süper bilgisayarların çözmek için 10 bin yıl uğraşacağı problemleri 200 saniyede çözebiliyor. Gelecek üç yıl içinde kuantum bilgisayarlara 6 milyar dolarlık yatırım yapılması bekleniyor. Bu yüzden kuantum makine öğrenimi uzmanlarına gelecekte oldukça ihtiyaç duyulacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
27
11
6
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nukkummatti

hiç değilse türkiye'de olan bölümleri yazsaydınız...

Bilirkişi Raporu

Tekke veya zaviye hocalığı.

arsen lüpmeyen

Yemek programı sunuculuğu...