Görüş Bildir
Haberler
Sıcak Havalarda Midenizin Size Minnetlerini Sunacağı Lezzetler: 4 Farklı Fasulye Nasıl Yapılır?

Sıcak Havalarda Midenizin Size Minnetlerini Sunacağı Lezzetler: 4 Farklı Fasulye Nasıl Yapılır?

Onedio Yemek
16.07.2018 - 16:04

Yazın en güzel sebzesi kesinlikle taze fasulye! Hem hafif hem lezzetli bir öğün için bu akşam hangi taze fasulyeyi denemek istersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 FARKLI FASULYE TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

500 gr taze fasulye

1 adet soğan

2 adet domates

4 YK zeytinyağı

3 sarımsak

1/2 SB su

1 TK şeker

1,5 TK tuz

Fasulyeleri yıkayın. Yıkanan fasulyelerin uç kısımalarını ve kılçıklarını alıp 2-3 parçaya bölün. Soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tencerede soğanı soteleyin, üzerine temizlenmiş taze fasulyenin ekleyin. Üzerine domates ve sarımsağı koyup su, tuz ve şekeri de tencereye ekledikten sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Sonrasında fasulyeleri karıştırıp 10 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Kapağı kapalı olarak oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfak tezgahında bekletin ve soğuk servis edin.

TAZE FASULYE KAVURMASI

1/2 kilo taze fasulye

1 adet domates

1 adet büyük soğan

2 yumurta

5 YK tereyağı

Tuz

Karabiber

Fasulyeleri yıkayın. Yıkanan fasulyelerin uç kısımalarını ve kılçıklarını alıp 2-3 parçaya bölün. Yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Derin bir tava içerisine irice doğranmış soğan tereyağında soteleyin. Soğan pembeleştikten sonra domatesi ekleyin. Domates suyunu çektikten sonra haşlanan fasulyeler ekleyip kavurun. Üzerine tuz, karabiber ile tatlandırıp yumurtaları kırın. 1-2 dakika kapağı kapalı şekilde pişirdikten sonra karıştırın. Yoğurt ile servis edin.

TAZE FASULYE SALATASI

1/2 kilo taze fasulye

4 adet közlenmiş kırmızı biber

1/2 demet maydanoz

1/4 demet dereotu

1/4 demet roka

1/2 SB mısır

Tuz

Zeytinyağı

Nar ekşisi

Limon suyu

Taze fasulyeleri yıkayın ve kılçıklarını temizleyip çaprazlamasına doğrayın. Doğranan taze fasulyeleri tuzlu suda haşlayın. Kalan malzemeleri küçük küçük doğrayın. Fasulyeler soğuduktan bütün hepsini karıştırıp servis edin.

TAZE FASULYE KIZARTMASI

1 kg taze fasulye

1 SB mısır unu

2 adet yumurta

Tuz

Karabiber

Pul biber

Sıvı yağ

Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. İkiye böldükten sonra üzerine tuz serpin. Fasulyelerin üzerini geçecek şekilde su dökün ve haşlayın. Haşlanan fasulyeleri soğutun. Derin bir kaba haşladığınız fasulyeleri, yumurtaları, mısır ununu, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip iyice karıştırın. Geniş bir tavayı sıvı yağ ile yağlayıp ısıtın. Fasulyeli harcı tavanın zeminine sıralayın. Arkalı önlü şekli bozulmayacak şekilde pişirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cengiz Dev

Taze fasülyeyi de çok severim ama kılçıkları adamı uyuz ediyor. Şu yaşıma geldim , patates soyacağı ile kılçıkları almak aklıma gelmedi. Yuh. Akılsız başım .... Devamını Gör