Görüş Bildir
Haberler
Samsung Güvenli Kamyon Projesi ile Hatalı Sollamaya Son

Samsung Güvenli Kamyon Projesi ile Hatalı Sollamaya Son

Normal is Good
22.06.2015 - 10:36 Son Güncelleme: 07.07.2015 - 19:59

Samsung Güvenli Kamyon Projesi ile Hatalı Sollamaya Son

Samsung yaratıcı bir düşünceyle, arkasında kocaman bir ekran bulunan “Güvenli Kamyon” (safety truck) projesini duyurdu.Kamyonun arkasında bulunan büyük ekranda, ön kameradan çekilen anlık görüntüler yansıtılıyor. Bu sayede kamyonun arkasında bulunan ve onu sollamak isteyen araçlar ekrandaki görüntüyü takip edip, risksiz bir şekilde kamyonu geçebiliyor.

Güvenli Kamyon projesi (ingilizce adıyla “Safety Truck”), Arjantin’de çok yüksek oranlara ulaşan trafik kazalarından ilham alıyor. Bu kazaların büyük bir çoğunluğu ise kör nokta veya görüş açısının kaybolması sebebiyle yaşanıyor.

Araştırmalara göre hemen her saat bir kişi trafik kazasında hayatını kaybediyor. Samsung’un tahmini verilerini göre yaşanan bu kazaların büyük bir çoğunluğu tek şeritli yollarda meydana geliyor.

Projenin hayata geçirilmesinde Samsung’un çalıştığı reklam firması Leo Burnett ve Arjantin Tech Group Ingematica destek vermiş. Elbette bu teknoloji sadece Arjantin’de kullanılmak üzere tasarlanmadı. Tüm dünyada, özellikle yüksek trafik kazası oranına sahip ülkelerde uygulanabilecek.

Dünyada her yıl trafik kazalarından ötürü yaklaşık 1 milyon 300 bin insan yaşamını yitiriyor. Tüm dünyadan insanların ölüm nedenleri arasında trafik kazaları 9. sırada. Daha çarpıcı olanı ise trafik kazası yüzüsünden yaşanan ölümlerin neredeyse yarısı sadece 10 ülkede meydana geliyor ve ülkeler arasında Türkiye de mevcut. Türkiye’de her yıl yaklaşık 10 bin insan trafik kazaları sonucu hayatını kaybediyor. Yapılan gelecek projeksiyonlarına göre 2020 yılına gelindiğinde gelişmiş ve yüksek gelirli ülkelerde trafik kazaları %27 oranında azalacak. Buna karşın Türkiye’nin de içinde bulunduğu düşük ve orta gelirli ülkelerde ise kazaların oranı %83 gibi çarpıcı bir oranda artış gösterecek. Bu hesaba göre 20 yıl içerisinde insanların ölüm nedenleri arasında şu anda 9. sırada bulanan trafik kazası, 5. sıraya yükselmiş olacak.

Rakamlar bunları söylerken hiç kuşkusuz bizim de, Samsung’un “Güvenli Kamyon” projesi gibi yeni, yaratıcı ve hayat kurtaran fikirler bulmamız ve bunun gibi bulunan fikirleri de hızlıca hayata geçirmemiz gerekiyor.

Kaynak: http://www.normalisgood.net/samsung-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın