Görüş Bildir
Haberler
Rus Zenginler Türkiye'ye mi Kaçıyor? Ev Satışlarında Rus ve Ukraynalı Talebi Arttı!

Rus Zenginler Türkiye'ye mi Kaçıyor? Ev Satışlarında Rus ve Ukraynalı Talebi Arttı!

Rusya-Ukrayna savaşı, bu iki ülkenin ekonomilerine darbe vururken, Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımları Rus zenginlerle başlatması sebebiyle Türkiye kaçış noktası olur mu? Ülkelerini terk etmek isteyen Rus ve Ukraynalılar Türkiye'den gayrimenkul almak için sıraya girdiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ruslar Türkiye'de ev almak için sıraya girdi

Ruslar Türkiye'de ev almak için sıraya girdi

Türkiye’yi güvenli liman seçen Rus zenginler, Antalya ve İstanbul’da lüks ve markalı konut projelerine yatırım için acentelerle görüşmeye başladılar. Para transferinde de sorun yaşanması dolayısıyla birikimlerini Türkiye’de gayrimenkule çevirmek için sıradalar.

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, Cumhuriyet haberine göre, şu değerlendirmeyi yaptı: 

Elbette öncelikle temennimiz, insanlık adına savaşların yaşanmaması ve tüm dünya ülkelerinin gündemine düşen bu talihsiz sürecin en kısa zamanda sona ermesi. Bununla birlikte özellikle bu ülkelere hizmet veren üye firmalarımızdan son günlerde aldığımız bilgiler doğrultusunda, savaşın ardından her iki ülkeden Türkiye’ye gelen ciddi bir talep olduğunu tespit ettik.

Ruslar en çok hangi bölgeleri tercih ediyor?

Ruslar en çok hangi bölgeleri tercih ediyor?

Savaş halinde olan Rusya ve Ukrayna'nın Türkiye’yi dost olarak görmesi ve güvenmesi ile turizm için en çok tercih ettikleri ülkelerden biri Türkiye olurken, Akbal şöyle açıkladı: 

GİGDER araştırmasına göre Rusya, %76,5 ile kısa süreli tatil, %35,3 ile emeklilik, %23,5 ile sağlık nedeniyle gayrimenkul satın alan ülkeler arasında lider durumda. Antalya başta olmak üzere Alanya, Marmaris, Bodrum gibi şehirlere de önemli ölçüde rağbet gösteriyorlar. Ancak bu tablo değişiyor. Artık sadece tatil amaçlı değil yatırım ve yaşama amaçlı talepler artıyor. Rusya vatandaşlarının uygulanan yaptırımlardan dolayı gidecek alternatifi çok fazla kalmadı. Ukrayna ile olan iyi ilişkilerimiz ise onların da Türkiye’ye yönelmelerine olumlu etki edecek.

Ukraynalı ve Rusların B Planı Türkiye!

Ukraynalı ve Rusların B Planı Türkiye!

Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların sonucu olarak yatırımcıların öncelikle İstanbul’u tercih etmeleri beklenirken, GİGDER Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, Rusların 'elit ve zenginlerinin' İstanbul'a geldiğini açıkladı.

Türkiye’de yabancıların gayrimenkul edinmelerine dair oturum izni ve pasaport/vatandaşlık uygulamaları ile işlerini buradan yürütebileceklerini hatırlatan Tekçe şunları söyledi: 

Ülkemizde ağırlıklı olarak tatil amacıyla Akdeniz Bölgesi’nde konut satın alan Rusya vatandaşlarının ilgisi bundan sonraki süreçte İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere de gelecek. Bu şehirlerdeki markalı konut üreten inşaat firmalarının Rusya pazarına yönelik olarak tanıtım faaliyetlerinin başlamasını  bekliyoruz. Ukrayna'dan ise mülteci olarak gelenler var. Bu şekilde yabancılar daire satın alıyor. Hem Rus hem Ukraynalıların B planı artık Türkiye. 

Talep iki kat artabilir

Talep iki kat artabilir

Acentelerin verdikleri bilgilere göre, Ruslar ve Ukraynalı yatırımcılar yastık altındaki paralarını gerek vatandaşlık gerek yatırım için gayrimenkul alma yoluyla Türkiye’ye aktarıyor. Güvenli yaşam ihtiyacı nedeniyle B planının artık Türkiye olduğunu, yatırım için üst gelir grubu yatırımcıların gayrimenkule yöneldiği Türkiye savaş sonrasında da orta gelir grubunun göç akını ile karşılaşabilir. Para transferi sorununun çözülmesi halinde de piyasada talep iki katına çıkabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

enkaz devraldik diyen sahis, ulke meksikaya dondu, uyusturucu kacakcilari (siyasiler dahil), hirsizlar (oligartlar) mafya babalari herkes burada..

Milatx

Zenginler değil fakirler malum en ucuz ülke Türkiye rahat ederler

Ukela

Hadi İnşallah , küçük Meriga olmaktansa böyyük İsviçre olmak hoş olur.