Görüş Bildir
Haberler
Ruhsal Durumunun Ne Kadar Sağlam Olduğunu Söylüyoruz

Ruhsal Durumunun Ne Kadar Sağlam Olduğunu Söylüyoruz

Şu an hissettiğin şeylere göre ruhsal durumunun ne kadar sağlam olduğunu söylüyoruz. 

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Bugün kendini nasıl hissediyorsun?

4. Şu an istediğin şey ne?

5. Peki "hayatımın en mutlu anı" diyebileceğin kaç anın var?

5. Peki "hayatımın en mutlu anı" diyebileceğin kaç anın var?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seni ne sinirlendirir?

7. Kendini bir çıkmazda hissettiğin de bu durumu nasıl aşıyorsun?

7. Kendini bir çıkmazda hissettiğin de bu durumu nasıl aşıyorsun?

8. Son olarak kaç yıl önceye dönmek isterdin?

8. Son olarak kaç yıl önceye dönmek isterdin?

Terapi verecek kadar ruhsal durumun iyi.

Senin ruhsal durumun gayet sağlam. Boşuna bu testi çözerek kendini yordun. Çok çabuk morali bozulmayan bozulsa da nasıl toparlayacağını bilen birisin. Bu nedenle de ruhsal sağlını koruyabiliyorsun. Arada bir yataktan çıkmak istemiyor ve bütün gün hiçbir şey yapmak istemiyor olsan da bu durum seni rahatsız ediyor. Hemen toparlanıp, hazırlanıp, kendini dışarı atıyorsun. Yani sen psikolojinin bozulmasına pek izin vermiyorsun. Hayatına sana negatif enerji verecek ve anca kendine kadar olan hayat enerjini çalacak kimseyi almıyorsun. Bu nedenle de etrafında sana zarar verebilecek, kötü düşünceleriyle seni zehirleyecek kimse yok. Tabii ki insanların dertlerini dinler, sorunlarına yardımcı olmaya çalışırsın. Bu özelliğin mantığını öne çıkarsa da aslında gayet duyguları ile hareket eden birisin. Duyguların bu kadar baskınken ruhsal halini koruyabilmene şaşırdık doğrusu. Hem kendi hem de etrafının psikolojisi koruyacak kadar pozitifsin.. Düşünce ayağa kaldırmayı bilen özelliğin ile herkesin hayatında bulunması gereken birisin. Etrafındaki herkes çok şanslı.

Ruhsal durumunu korumak içi çok çabalıyorsun.

Sen ruhsal durumunu korumak ve onu kaybetmemek için büyük çaba sarf ediyorsun. Yaşadığın her şey üst üste binmiş ve 'artık yeter!' diye bağırmana azıcık kalmış ama kendini sürekli sakinleştirmeyi bilmişsin. Devamlı bir şekilde kızgınlığını, sinirini, söylemek isteyip söyleyemediklerini içine atmışsın. Bunu kendine en büyük zararı verecek olduğunu bilmeden yapmışsın. Bazen her şey üst üste gelebilir bazen çıkmaza girebilir bazen nasıl bu durumdan kurtulurum diye uzun uzun düşünebilirsin. Ama tüm bu süreçte yaşadıklarını içine atmak bu sürecin bitmesine engel olur. Belki derdini paylaşmak, içindekileri dilediğin gibi söylemek sana iyi gelebilir. Hayatta herkesin zorlandığı zamanlar olduğunu unutmamalısın. Bu yaşadıkların belki de seni değerini bilmen gereken şeyleri hatırlatmak içindir. Çoğu zaman kendini iyi hissetsen ve her şey yolundaymış gibi davransan da için hiç öyle demiyor. Etrafına normal olup, kendi haline kaldığında kocaman bir boşluk hissettiğini inkar edemezsin. Bunu paylaşacak ve belki yükünü hafifletecek birilerine ihtiyacın var. Eğer ruhsal sağlığını korumak istiyorsan daha fazla içine atma.

Sana acil terapi yazıyorum.

Senin ruhsal durumun ya çökmüş ya da çökmek üzere. Kendine ne yaptın diyerek cümlelerimize başlamak istiyoruz. Ya da sana ne yaptılar. Anladığımız kadarıyla seni fazla üzmüşler, üzmekle kalmayıp çok fazla da değersiz hissettirmişler. Öyle değersiz hissettirmişler ki sen bile kendini unutmuşsun. Sürekli bir depresif hali veya uzun süre düşüncelere dalma, ya geçmişi ya da geleceğe düşünerek iç sıkıntılarına neden olmak seni nereye kadar götürebilir? Düşünmen gereken tek şey kendin ve şu an... Hayatında olmuş veya olacak şeylere odaklanmayı bırakıp, belki bir saat sonranı bile düşünmemelisin. O an canın ne istiyorsa, kime nasıl davranmak istiyorsan onu yapmalısın. Kendi hayatını nasıl yaşayacağın sana bağlı. Her geçen gününü olumsuzluklar ve negatifliklerle doldurmak ilerde pişman olacağın bir geçmişe sahip olmana neden olabilir. Anda kalmayı, her şeyin tadını çıkartmayı denemelisin. Yaşadıkların belki de çok ağır ve senin kaldıramayacağın şeylerdi ama şimdi dönüp baktığında aslında üstesinden geldiğini göreceksin. Şimdi toparlan ve kendini iyi hissedecek şeyler yapmaya başla!

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
27
18
16
13
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Sana acil terapi yazıyorum.

Gizem Yenikler

Ruhsal durumunu korumak içi çok çabalıyorsun.

Sude Sarıkız

sana acil terapi yazıyorum