Görüş Bildir
Haberler
Reggae Efsanesi Bob Marley Kimdir? Bob Marley Nereli, Kaç Yaşında Öldü?

Reggae Efsanesi Bob Marley Kimdir? Bob Marley Nereli, Kaç Yaşında Öldü?

Özge Tepe
11.05.2022 - 11:10

Jamaikalı Reggae sanatçısı Bob Marley, kısa yaşamına sığdırdığı yüzlerce plak ile bir efsane olarak anılıyor. Dünyaca ünlü sanatçı Bob Marley, 41 yıl önce, bir 11 Mayıs günü yaşamını yitirdi. Ölüm yıl dönümü olması sebebiyle kullanıcılar 'Bob Marley kimdir, nereli? Bob Marley kaç yaşında öldü?' gibi araştırmalar yapıyor. Dünyaca ünlü sanatçı Bob Marley'in yaşamı hakkında merak edilen detayları derledik. İçeriğin devamında...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bob Marley Kimdir?

Bob Marley Kimdir?

Bob Marley, 6 Şubat 1945 tarihinde doğmuş Jamaikalı bir reggae sanatçısıdır. Bob Marley 5 yaşındayken ailesi ile birlikte Kingston'a taşınmışlardır. Bob Marley burada yaşamı boyunca ona destek olan ve yanında kalan arkadaşı Bunny Livingston ile tanışmıştır.

Arkadaşı ile tanıştığı yıllardan beri müzikle uğraşan Bob Marley, reggae müziğini Jamaika sınırlarının dışına taşımıştır. Bu müziği tüm dünyaya duyuran en önemli isimler arasında yer alır.

Bu müziğin kralı olarak bilinen Bob Marley'in tam adı Robert Nesta Bob Marley'dir. Söz yazarlığı, şarkıcılık ve gitaristlik yapmıştır.

Bob Marley'in Müzikal Yaşamı

Bob Marley'in Müzikal Yaşamı

Bob Marley, profesyonel anlamda müziğe The Wailers grubu ile başlamış; bu isimlerle daha sonra solo çalışmalarını sürdürmüştür. İlk hitleri ise Simmer Down'dır.

Bu gruptan ayrıldıktan sonra bir gruba müzikal anlamda yardım eden Bob Marley, Catch A Fire'ı 1972 yılında sunmuştur. Daha sonra bu şarkısını pek çok şarkı takip etmiş; kısa zamanda Avrupa ülkelerinde geniş yankı uyandırmıştır.

Get Up Stand Up isimli en popüler şarkılarından biri sosyal karmaşayı ele alır. Aynı zamanda No Woman, No Cry isimli politik içeriğe sahip olmayan şarkıları da bulunur.

Birleşmiş Milletler Barış Madalyası, Afrika insanına yapılan yardımlara şarkıları ile destek olduğu için 1978 yılında Bob Marley'e verilmiştir. Müzisyenliğinin yanı sıra insani yönü ile de dünya genelinde kabul görmüştür.

Bob Marley'in Dini İnancı ve Vefatı

Bob Marley'in Dini İnancı ve Vefatı

Bob Marley, Rastafarianizm dinine inanmaktadır. Etiyopya topraklarından çıkan bu dine dünya genelinde çok az sayıda kişi mensuptur.

Bob Marley'in saçını Rasta yapmasının nedeni de bu dine inancıdır. Bu saç şeklini popüler olduğu için kullanmaya da karşıdır.

Bob Marley'in, 1981 yılında son günlerini yaşamak için ülkesine dönerken durumu ağırlaştı. Uçak tıbbi yardım amacıyla Miami'ye acil iniş yapmak zorunda kaldı. 11 Mayıs sabahı, henüz 36 yaşındayken Bob Marley Miami'de yaşamını yitirdi.

Bob Marley'in son sözleri oğlu Ziggy'yedir. 'Para hayatı satın alamaz.' demiştir.

Vefatından önce kendisine ülkesinin kültürüne katkılarından dolayı ödül vermilmişti. Bu ödülü almaya ömrü yetmedi.

Bob Marley'in Albümleri

Bob Marley'in Albümleri
  • The Wailing Wailers

  • Soul Rebels

  • Soul Revolution

  • Catch a Fire

  • Rastaman Vibration

  • Babylon by Bus

  • Live at the Roxy

  • Legend

  • Rebel Music

  • Gold

Bob Marley'in bunlar da dahil olmak üzere 130'un üzerinde plağı ve onlarca albümü bulunur.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın