Görüş Bildir
Haberler
Ratatouille'den Grace and Frankie'ye, Dostluğun Tanımını Yeniden Yapan, Kalbinizi Eritecek Film ve Diziler

Ratatouille'den Grace and Frankie'ye, Dostluğun Tanımını Yeniden Yapan, Kalbinizi Eritecek Film ve Diziler

10.07.2022 - 11:02

Hayatımıza giren insanlarla kurduğumuz arkadaşlık ve dostluklar, hayatla mücadele ederken bizi besleyen en gerçek duygular. Her zor anımızda elimizden tutan, mutlu anlarımızda bizimle gülen dostlukların yerini hiçbir şey tutamıyor. Arkadaşlığın bizi besleyen, büyüten ve her an yanımızda hissettiren büyüsünü unutulmaz filmlerle keşfetmeye ne dersiniz? İşte karşınızda kalbinizi eritecek 15 harika yapım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Good Dinosaur / İyi Bir Dinozor (2015) - IMDb: 6.7

15. The Good Dinosaur / İyi Bir Dinozor (2015) - IMDb: 6.7

Dinozorların yeryüzünden silinmesine neden olan meteorun dünyayı ıskaladığı, hâlâ dinozorlarla bir arada yaşadığımız bir dünya ihtimalinin bir resmini çizen 'İyi Bir Dinozor,' ailesinin en küçüğü ve en çelimsizi Arlo adındaki apatozorun büyüme yolculuğunu ve Spot ile dostluğunu konu ediniyor. İnsanların henüz azınlık olduğu bir dönemde geçen ve alternatif bir tarih yazan film, yırtıcı hayvanlara ve çok şiddetli fırtınalara göğüs geren ikilinin sıra dışı hikâyesini anlatıyor.

14. Columbus (2017) - IMDb: 7.2

14. Columbus (2017) - IMDb: 7.2

Her ikisi de bir şekilde Columbus'a takılı Jin ve Casey'nin kurduğu dostluğunu anlatan film, sakin atmosferiyle seyirciyi büyülüyor. Günlük yaşamlarında birbirleriyle gündelik hayattan mimariye pek çok konudan sohbet etmeyi iple çeken ikiliyi izliyoruz. Muazzam bir sinematografi sunan Kogonada filmi; istemediğimiz hayatların içerisinde benzer tutkulara sahip insanlarla paydaş olmanın, anlaşılmanın insani yanlarını keşfetmemizi sağlıyor.

13. Luca / Luka (2021) - IMDb: 7.4

13. Luca / Luka (2021) - IMDb: 7.4

İtalya kıyılarında motorunuza atlayarak yolculuğa çıkmaya hazır olun! Korkularınızın sizi maceralara atılmaktan alıkoymasına izin vermeyin. Dostlarınız suyla temas ettiklerinde birer deniz canavarına dönüşse de hâlâ keyifli vakitler geçirdiğiniz, birlikte leziz makarnaların tadına baktığınız ve motosiklet yarışlarına katılıp zorbaları alt ettiğiniz kişi asla değişmeyecek.

12. Frances Ha (2012) - IMDb: 7.4

12. Frances Ha (2012) - IMDb: 7.4

Frances'in New York'ta hiçbir yere ait olamaması, bir dans şirketinde dansçı olmaktan başka her şeyinin kalmaması ve Sophie'yi en yakın arkadaşı görürken artık hayatındaki en büyük değişimlerden haberdar bile edilmemesi; Frances'in bunaltıcı hayatının nedenlerinden sadece birkaçı. Frances'in sorumlulukları ve gerçek hayatla yüzleşmesini anlatan yapımı bir solukta izleyeceksiniz.

11. Thelma & Louise / Thelma ve Louise (1991) - IMDb: 7.5

11. Thelma & Louise / Thelma ve Louise (1991) - IMDb: 7.5

Thelma ve Louise'in ataerkillikten kaçışının hikâyesi, size keyifle geçecek dakikalar vadediyor. Filmde Thelma ve Louise'in çıktıkları yolculuğun kendilerini bulma serüveni hâline dönüşmesine tanıklık ediyoruz. El ele veren bu iki özgür kadın; kim olduklarını keşfedebilecek mi? Başrolleri Susan Sarandon ve Geena Davis'in paylaştığı yapımın yönetmen koltuğunda oturan isim, Ridley Scott.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. İşe Yarar Bir Şey (2017) - IMDb: 7.6

10. İşe Yarar Bir Şey (2017) - IMDb: 7.6

Şair ve avukat Leyla, Ankara Garı'ndan lise mezunları buluşma yemeği için yola çıkar. Bu sırada gece ekspresindeki hemşirelik öğrencisi Canan'la tanışır. Canan'ın hayatından etkilenen Leyla, anlatılmayan boşlukları kendisi doldurur ve bir hikâye kurgular. İkilinin yolculukları sona erdiğinde birlikte geçirdikleri saatlerden sonra arkadaş olduklarını söyleyebilmek güç hâle gelse de bu ortaklığı adlandırmanın bir başka yolu yok. Barış Bıçakçı kaleminin bu garip hikâye üzerinde gezindiğini siz de hissediyor musunuz?

9. Me, Earl and the Dying Girl / Ben, Earl ve Ölen Kız (2015) IMDb: 7.7

9. Me, Earl and the Dying Girl / Ben, Earl ve Ölen Kız (2015) IMDb: 7.7

Kendini pek beğenmeyen ve etrafındakilere olabildiğince görünmeden günü kurtarmaya çalışan Greg annesinin zoruyla Rachel’la arkadaş olur. Asosyal Greg, yakın bir dönemde kanser teşhisi alan Rachel ile başta zoraki bir arkadaşlık sürdürse de zamanla bu arkadaşlık dostluğa dönüşür. Bu dostluk hikâyesi, Jesse Andrews’ün aynı adlı romanından bir uyarlama. Karakterlerin birbirlerinin yanında oldukları gibi davranmalarını ve maskelerinin olmamasını anlatan hikâye, çarpıcı gerçekliklerden kaçmanıza izin vermiyor.

8. The Perks of Being a Wallflower / Saksı Olmanın Faydaları (2012) IMDb: 8.0

8. The Perks of Being a Wallflower / Saksı Olmanın Faydaları (2012) IMDb: 8.0

Charlie, yeni okuluna uyum sağlamakta zorlanırken imdadına Patrick ve Sam yetişir. Film, yakın arkadaşlık gruplarının güzelliğini, zaman zaman yaşanan hayal kırıklıklarını ve arkadaşlıkların insanların hayatlarını değiştirmelerine nasıl yardımcı olabileceğini nahif bir şekilde tasvir ediyor. David Bowie'nin 'Heroes' şarkısının zihninize kazınacağı filmde, özgür ruhlu sınıf arkadaşlarının Charlie'yi bir duvar çiçeği olmaktan kurtarıp kendi sesini bulmasına yardımcı olmalarını izliyoruz.

4. Ratatouille / Ratatuy (2007) - IMDb: 8.1

4. Ratatouille / Ratatuy (2007) - IMDb: 8.1

Remy adında bir sıçanın Paris'in göbeğinde, insan dünyasının prensiplerine aykırı doğasıyla başarılı bir şef olma öyküsünü izliyoruz. Mutfak personeli Auguste Gusteau ile yolları kesişen Remy'nin yemek pişirme tutkusu, Auguste'nun kariyerini parlatır. Şef şapkasının ardındaki gizli sırrının meyvelerinden aile üyeleri dâhil pek çok Parisli faydalanır. Mutfakta harikalar yaratan ikilinin sırdaşlığı ve dostluğu, yıllar sonra bile dillere destan bir hikâye izletiyor. Eminiz, restoranın imza yemeği Ratatouille; Remy'nin parmakları değdiğinde çok daha lezzetli!

7. Good Omens (2019-2022) - IMDb: 8.0

7. Good Omens (2019-2022) - IMDb: 8.0

Terry Pratchett ile Neil Gaiman'ın aynı adlı romanından uyarlanan 'Good Omens'ta melek Aziraphale ve iblis Crowley, Deccal'i bulmak ve Armageddon'u durdurmak için güçlerini birleştirir. Şeytanın oğlu Deccal doğduğunda artık dünyanın sonuna gelmemiz gerekirken ikili bir araya gelip güçlerini birleştirir. Michael Sheen, David Tennant, Jon Hamm'ın başrolünü paylaştığı diziyi çok seveceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wolfwalkers (2020) - IMDb: 8.0

6. Wolfwalkers (2020) - IMDb: 8.0

1650'de Koruyucu Lord tarafından ormandaki kurtları temizlemek üzere İrlanda’nın Kilkenny şehrine çağrılan İngiliz avcı Bill Goodfellowe, asi kızı Robyn ile şehre taşınır. Robyn kendini olaylara dâhil olmaktan alamadığı için keşif gezilerinin birinde geceleri kurtlara dönüşme yeteneğine sahip olan Mebh ile arkadaş olur. Robyn, Mebh ile ormanın derinliklerine iner ve yeni beceriler edinir. Böylece Wolfwalkers'a dair önyargılarını kırar. Bu dostluğun, Robyn’nin hayatını büyülü ve geri dönülemez bir şekilde değiştirmesini izliyoruz.

5. Mary and Max / Mary ve Max (2009) - IMDb: 8.1

5. Mary and Max / Mary ve Max (2009) - IMDb: 8.1

İsmini cismini bilmediğimiz insanların en yakın arkadaşımız hâline gelmesi pek olası görünmüyor. Ancak Mary ve Max bunu başarıyor ve birbirlerinin yaş farkına rağmen yıllarca mektup arkadaşı oluyorlar. 'Mary ve Max,' toplumun dışına itilmiş kişilerin içlerindeki sevgiyi ve hüznü ne yapacaklarını bilememelerinden doğan bir dostluk öyküsü. Gelişigüzel seçilmiş bir mektup arkadaşlığının binlerce insanın kalabalığından daha kıymetli bir bağa dönüşmesine tanık oluyoruz.

3. Grace and Frankie / Grace ve Frankie (2015-2022) - IMDb: 8.2

3. Grace and Frankie / Grace ve Frankie (2015-2022) - IMDb: 8.2

Birbiriyle hiç anlaşamayan iki insanın sonradan kurdukları harika bir dostluk öyküsüyle karşınızdayız. Avukat ve iş ortağı olan Sol ile Robert, hiç anlaşamayan eşleri Frankie ve Grace'i yemeğe çıkarır. Bu yemekte eşlerini terk eden ikili, aslında eş cinsel olduklarını ve evleneceklerini açıklar. Hayatları darmadağın olan Grace ve Frankie hiç anlaşamadıkları hâlde artık aynı evde yaşamak zorunda kalır. Tam 7 sezon boyunca keyifli bir dostluğu izleyeceğiniz dizi, sizi kahkahalara boğacak.

2. Up / Yukarı Bak (2009) - IMDb: 8.3

2. Up / Yukarı Bak (2009) - IMDb: 8.3

Carl Fredricksen'ın hayallerini gerçekleştiremeden kaybettiği eşi Ellie'ye söz verdiği gibi Güney Amerika'ya ve Cennet Şelaleleri'ne gitme hayali, izci dostu Russell ile gerçekleşir. Yaklaşık 64 yıl önce planladığı maceraya minik arkadaşıyla atılan Carl, Russel ile harika bir dostluk kurar. Binbir maceranın ardından nihayet eve döndüklerinde Russell'ın 'Yaşlılara Yardım' rozetini alır. Maceraları boyunca bağ kuran ve aralarındaki büyük yaş farkına rağmen dostlukları demlenen ikilinin hikâyesi her izlendiğinde izleyiciye duygusal anlar yaşatıyor.

1. Intouchables / Can Dostum (2011) - IMDb: 8.5

1. Intouchables / Can Dostum (2011) - IMDb: 8.5

Her sahnesiyle zihinlere kazınan Intouchables, listemizde ilk sırada yer alıyor. Zengin ve yakışıklı iş adamı Philippe, geçirdiği bir kaza nedeniyle felç kalır. Boynundan aşağısını hissedemeyen Philippe, yaşamını idame ettirebilmek için bir yardımcıya ihtiyaç duyar. Hapishaneden yeni çıkan Driss ise işe talip olur. Driss'in Philippe'e sanki engelli değilmiş gibi yaklaşması Philippe'in onu işe almasını sağlar. İkili arasında başlayan dostluk, sizin de kalbinizi sıcacık yapacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

1. Intouchables / Can Dostum (2011) - IMDb: 8.5 çok beğenerek izlemiştim.