Görüş Bildir
Haberler
Portekiz'deyken Kafes Dövüşçüsüymüş! Instagram'da Kas Show Yapan Yetenekli Oyuncu Şükrü Özyıldız'ın Kariyeri

Portekiz'deyken Kafes Dövüşçüsüymüş! Instagram'da Kas Show Yapan Yetenekli Oyuncu Şükrü Özyıldız'ın Kariyeri

09.07.2022 - 11:02

Son dönemin parlayan yıldızlarından biri, Şükrü Özyıldız. İzmir doğumlu olan başarılı oyuncu, Rodoslu Rum bir anne ile Trabzonlu bir babanın oğlu. Başarılı dizi ve sinema filmlerinde yer alan Şükrü Özyıldız, asıl çıkışını 2014 ve 2015 yıllarında Kanal D ekranlarındaki Şeref Meselesi dizisiyle yakaladı. Şükrü Özyıldız'a Kerem Bürsin, Yasemin Allen, Burcu Biricik ve Şükran Ovalı gibi isimler eşlik etti. Hayat verdiği Emir karakteriyle övgüleri toplayan genç oyuncu, izleyicilerin kalbinde yer edinmeyi başardı. Ünlü oyuncunun hayatına mercek tutulduğunda enteresan bilgilerle karşılaşmak mümkün. İşte, Şükrü Özyıldız'ın Portekiz'deki kafes dövüşlerinden oyunculuğa karar verme sürecine kadar yaşamında yer eden anlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hayatımın en güzel dönemi.”.

"Hayatımın en güzel dönemi.”.

Şükrü Özyıldız, liseden sonra üniversite okumak için ilk olarak İstanbul'un yolunu tutuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü'nü kazanıyor. 1 yıl İstanbul'da kalan Özyıldız, sınava yeniden hazırlanıyor. Bu kez Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazanıyor. Aslında oyuncunun Ege Üniversitesi'ne girmesi ile hayatı bir nevi değişiyor.

"Oyuncu olmaya Erasmus'tayken karar verdim.”.

"Oyuncu olmaya Erasmus'tayken karar verdim.”.

Ege Üniversitesi'nin Erasmus Programı'ndan yararlanan ünlü oyuncu, soluğu Portekiz'in Porto kentinde alıyor. Portekiz'deki sürecini 'Hayatımın en güzel dönemi.' diyerek ifade ediyor. Yakışıklı oyuncu, Portekiz'de hayata bakışının da değiştiğini ekliyor. Portekiz'de çok gezdiğini ve çok eğlendiğini belirtiyor. Ünlü oyuncu, Portekiz'in kendisi için olan önemini 'Ölürken hayatının en önemli anları gözlerinin önünden geçer derler ya, benim anılarımın yarısı Portekiz'deki anılarım olacaktır eminim.' sözleriyle ifade ediyor. Şükrü Özyıldız'ın oradayken geçirdiği zamanın, onun oyunculuğa karar verme sürecinde de etkili olduğu biliniyor. Portekiz'de bulunduğu süreç içerisinde bir oyunculuk atölyesine katılan Özyıldız, bu noktadan sonra oyunculuk yapmaya kesin olarak karar veriyor.

"Kafes dövüşü yaptım.”.

"Kafes dövüşü yaptım.”.

Şükrü Özyıldız'ın Portekiz'deki anıları saymakla bitmiyor. Birçok deneyimi bu Avrupa ülkesinde tadan oyuncu, kafes dövüşlerine bile katıldığını ifade ediyor ve aslında çocukluğundan beri dövüş sporlarıyla ilgilendiğini belirtiyor. Özellikle Muay Thai ve Jiu Jitsu yaptığının altını çizen Özyıldız, hiperaktif bir çocuk olmasının da bunda payı olduğunu ifade ediyor. Portekiz'deki dönemini 'Orası dövüş sanatlarının kaynağı resmen. Kafes dövüşlerine katıldım. Portekiz'de cesaret veren bir aydınlanma dönemi yaşadım. Bana çok şey kattı o ülke, beni dönüştürdü.' diyerek anlatıyor.

Kariyerine oyunculuk eğitimi alarak devam etmiş.

Kariyerine oyunculuk eğitimi alarak devam etmiş.

Aslında bu tutkunun hep içinde olduğunu belirten Şükrü Özyıldız, karar verme sürecini kendi cümleleriyle şu şekilde ifade ediyor: 'Bir atölye çalışmasının ardından yaşadığım vizyon genişlemesinin neticesinde ben buradayım. Oyuncu olmaya orada karar verdim.' Türkiye'ye döndükten sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde de eğitim alan başarılı oyuncu, çok fazla kişisel eğitim kitabı okuduğunu ve kişisel gelişim kitaplarının da oyunculuğuna büyük yararı olduğunu belirtiyor.

Hiç dublör kullanmamış.

Hiç dublör kullanmamış.

Şükrü Özyıldız'ın yer aldığı önemli sinema filmlerden biri olan Sevimli Tehlikeli, her ne kadar tür olarak romantik-komedi olsa da bir yandan da aksiyon dolu bir yapım. Vicdan sahibi bir hırsız olan Zarok karakterini canlandıran Şükrü Özyıldız'a, sergilediği performansla bir kez daha övgüler yağdığı biliniyor. Bu aksiyon dolu filmde başarılı oyuncunun hiç dublör kullanmadığını öğreniyoruz. Şükrü Özyıldız, bu filmdeki başarısını biraz da Portekiz'de kazandığı cesarete, dövüş kafesi yapmasına, hiperaktifliğine ve yakından ilgilendiği Muay Thai ve Jiu Jitsu dövüş sporlarına borçlu olduğunu belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü olduğunu unutuyormuş.

Ünlü olduğunu unutuyormuş.

Yetenekli oyuncu, sokakta yürürken veya dışarıda zaman geçirirken onunla fotoğraf çekilmek istediklerinde hâlâ yüzünün kızardığını söylüyor ve 'Ben ünlüyüm.' kafasında olmadığını da belirtiyor. Ünlü olması hakkındaki sözlerine 'Bazen arkadaşlarla konuşuyoruz, 'Sen ünlü olduğunu unutuyorsun galiba.' diyorlar. Hakikaten bazen unutuyorum. Çünkü zaten Şükrü olarak hayatı yaşıyorum. Oyunculuk sonradan eklenen bir şey.' şeklinde ekleme yapıyor.

En büyük hayali, dünyayı gezmek.

En büyük hayali, dünyayı gezmek.

Her başarılı oyuncu gibi yoğun bir iş temposuna maruz kalan Şükrü Özyıldız, bu durumdan pek şikâyetçi değil. Yakışıklı oyuncu, set hayatının hiperaktifliğini atmasına yardımcı olduğunun altını çiziyor. Dizi ve film çekimlerinden kalan zaman dilimini, genellikle evinde veya spor yaparak geçirdiğini belirten Özyıldız'ın en büyük hayali ise dünyayı gezmek. Her uzun arada yurt dışına çıkmak için fırsat kolladığını belirten oyuncu, 'Dünyayı gezmeden ölmeyeceğim.' diyerek bu hayalinin, kendisi için ne kadar önemli olduğunu açıkça ifade ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın