Görüş Bildir
Haberler
Kıvanç Tatlıtuğ’un Oyunculuktan Önce Fenerbahçe’de Profesyonel Basketbol Oynadığı O Yıllar Sizi Çok Şaşırtacak

Kıvanç Tatlıtuğ’un Oyunculuktan Önce Fenerbahçe’de Profesyonel Basketbol Oynadığı O Yıllar Sizi Çok Şaşırtacak

30.04.2022 - 12:45

Yakışıklılığıyla Türkiye'nin Brad Pitt'i olarak anılan Kıvanç Tatlıtuğ, başarılı kariyeriyle de göz dolduruyor. Günümüzde ünü tüm dünyaya yayılmış bir yıldız olan Tatlıtuğ, bugünlerine gelmeden önce kariyerinde pek çok önemli kırılma noktası yaşamış. Gelin; bu kırılma noktaları neler, ünlü oyuncu bugünlere gelene kadar kariyerinde nelerle karşılaşmış birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Kıvanç Tatlıtuğ'un hayat yolculuğuna bir göz atalım.

Önce Kıvanç Tatlıtuğ'un hayat yolculuğuna bir göz atalım.

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983'te Edirneli bir anne ve aslen Boşnak kökenli olan Adanalı bir babanın çocuğu olarak Adana'da dünyaya geliyor. Beş kardeşi olan Tatlıtuğ, 1997 yılına kadar ailesi ile Adana'da ikamet ediyor. Babasının geçirdiği bir rahatsızlık sonucu ise 1997'de İstanbul'a taşınıyorlar.

Kıvanç Tatlıtuğ'un başarılı basketbol kariyeri.

Kıvanç Tatlıtuğ'un başarılı basketbol kariyeri.

Çocukluk yıllarından itibaren oyunculuğa meraklı olduğunu her zaman dile getiren Kıvanç Tatlıtuğ, ekran karşısına geçmeden önce başarılı bir basketbolcuydu. Adana'da yaşadığı yıllarda 'Çukurova Kulübü', 'Fiskobirlik', 'Devlet Su İşleri', 'Güney Sanayi' ve 'Tarsus Amerikan Kulübü' gibi basketbol kulüplerinde oynuyor. Bu kulüplerdeki başarısıyla adından söz ettiren Kıvanç Tatlıtuğ'a Ülkerspor Kulübü'nden teklif geliyor ve basketbol kariyerine burada devam ediyor. 2 yıl Ülkerspor'da oynadıktan sonra 1 yıl Beşiktaş'ta, 1 yıl da Fenerbahçe'de basketbol oynamaya devam ediyor. Yaşadığı talihsiz bir sakatlık sonucunda ise basketbolu bırakmak zorunda kalıyor. Kariyerindeki önemli kırılma noktalarından biri ise bu sakatlık oluyor.

Basketbol sahalarından Paris podyumlarına.

Basketbol sahalarından Paris podyumlarına.

Basketbol oynamanın getirisiyle iyi bir fiziğe sahip olan Kıvanç Tatlıtuğ, annesinin de desteğiyle bambaşka bir sektöre atılıyor. Bir ajansa gönderdiği fotoğrafının beğenilmesiyle mankenlik kariyerine başlıyor. 2002 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında birinci olarak Best Model of World yarışmasına katılma hakkı elde ediyor. Bu yarışmadan da birincilikle çıkarak dünyada adını duyurmaya başlıyor. Dünya çapında pek çok ünlü ajans kendisiyle çalışmak istiyor. Kıvanç Tatlıtuğ ise içlerinden Paris'ten gelen bir teklifi kabul ediyor. Böylece basketbol sahalarından Paris podyumlarına geçiş yapıyor. 1,5 yıl boyunca Success isimli ajansla çalışarak Paris'te yaşıyor.

Oyunculuk hayaline adım adım.

Oyunculuk hayaline adım adım.

Fransa'da yaşadığı dönemde Kıvanç Tatlıtuğ'a Türk yapımcılardan oyunculuk teklifleri gelmeye başlıyor. Çocukluk hayali olan oyunculuk için gelen tekliflere hayır diyemeyen Tatlıtuğ, Türkiye'ye dönüş yapıyor. Döner dönmez de Laçin Ceylan ve Okan Bayülgen'den oyunculuk dersleri almaya başlıyor. Gümüş isimli diziyle başrolü Songül Öden ile paylaşarak oyunculuk kariyerine 2005 yılında adımını atıyor. Hemen arkasından Menekşe ile Halil dizisinde de başrol oynuyor. En büyük çıkışını ise Aşk-ı Memnu dizisinde oynadığı Behlül karakteriyle yakalıyor. Dizide sık sık kullandığı 'Behlül kaçar.' repliği ise hâlâ pek çok kişi tarafından kullanılıyor. 'Behlül' karakteri Tatlıtuğ'un oyunculuk kariyerinde basamakları hızla çıkmasını sağlıyor. Oynadığı bu karakterle Altın Kelebek Ödül töreninde En İyi Erkek Oyuncu seçiliyor. Bir sonraki dizi projesi olan Kuzey Güney'de oynadığı Kuzey karakteri ile tekrar En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülüyor.

Sinema dalında Kelebeğin Rüyası ile gelen "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü.

Sinema dalında Kelebeğin Rüyası ile gelen "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü.

Dizilerdeki başarılı oyunculuğunun yanında sinema kariyerini de başarılı bir şekilde sürdürüyor. İlk olarak Amerikalılar Karadeniz'de 2 ile sinema perdesinde seyirci ile buluşuyor. 2013 yılında gösterime giren Kelebeğin Rüyası isimli filmde oynadığı Muzaffer Tayyip Uslu karakteriyle bu kez de sinema dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alıyor. 2018 yılında Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filminde Sarı Saruhan karakteriyle başrolde yer alıyor. Oyuncak Hikayesi 3 isimli animasyon filminde ise Ken karakterine sesiyle hayat vererek seslendirme sanatçılığında da başarısını ortaya koyuyor. 2005 yılında başladığı oyunculuk kariyerine bugüne kadar sayısız ödülü sığdırmayı başarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tatlıtuğ, dijital platformlarda da gurur kaynağımız.

Tatlıtuğ, dijital platformlarda da gurur kaynağımız.

Başarılı televizyon ve sinema yapımlarının ardından son dönemlerde dijital platformlarda yayınlanan yapımlarda da oyunculuğunu devam ettiriyor. 2021 yılında dijital platformda yayınlanan Belçika yapımı yabancı bir dizi olan Into The Night dizisine Arman karakteriyle konuk oyuncu olarak katılıyor. Aynı platformda yayınlanan Yakamoz S-245 dizisinde ise başrol oynuyor. Yine dijital platform yapımlarından olan Aşıklar Bayramı ve Nuh Boğuldu isimli filmlerde de kendisini başrol olarak izleyeceğiz.

Başarılı kariyeri ile yürüttüğü aşk hayatı.

Başarılı kariyeri ile yürüttüğü aşk hayatı.

Ünlü olduğu ilk dönemlerde uzunca bir süre Azra Akın ile ilişki yaşayan Kıvanç Tatlıtuğ, aşk hayatını gözler önünde yaşamayı pek sevmiyor. Azra Akın ile biten ilişkisinin ardından kısa bir süre adı Meltem Cumbul ile anılıyor. Pek çok farklı isimle ilgili iddialar olsa da konuyla ilgili kendisinden hiçbir açıklama gelmiyor. 2016 yılında ise Başak Dizer ile evleniyor. Düğünleri Paris'te gerçekleşiyor ve Paris Kıvanç Tatlıtuğ'un hayatında 2. kez özel bir anlam kazanıyor. Şimdilerde oğlu Kurt Efe'yi kucağına alarak baba olma heyecanını yaşayan Kıvanç Tatlıtuğ'un yeni projelerini sabırsızlıkla bekliyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
10
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın