Görüş Bildir
Haberler
Pokemondan Fırlamış Gibi Görünümleriyle Sizleri Dumur Edecek Dünyanın En İlginç Hayvanları

Pokemondan Fırlamış Gibi Görünümleriyle Sizleri Dumur Edecek Dünyanın En İlginç Hayvanları

esma çetin
16.11.2022 - 09:59

Bilim insanları, Dünya'da 8.7 milyon hayvan türü olduğunu tahmin ediyor. Bu da birçok hayvan türünün adını bile bilmediğimiz anlamına geliyor. Penis şeklindeki yılandan korktuğunda bayılan bir keçiye kadar 50 hayvanı sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

Kaynak: https://www.farandwide.com/s/unusual-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Papuçgaga

1. Papuçgaga

Gagaları ayakkabıya benzeyen bu kuşlar, benzer bataklık ortamlarında yaşayan diğer pek çok kuşun aksine, oldukça yırtıcılardır. Uzun bacakları sayesinde sürüngenleri, kemirgenleri ve balıkları avladıkları sığ sulardan rahatlıkla geçebilirler. Papuçgagaların yavru timsahlara saldırdıkları bile biliniyor!

Bu kuşlar, karşılaştıkları her şeyi kavramak ve boğmak için güçlü gagalarını kullanırlar. Ama endişelenmeyin, insanları avlamazlar. Doğu Afrika'da yaşayan papuçgagaların boyları da oldukça uzundur. Boyları 110 ila 140 cm arası değişkenlik gösterir. Erkekleri ortalama olarak 5,6 kg ağırlığındadır.

2. Çomak böceği

2. Çomak böceği

Bir çomak böceği bulmak, dikkatli bir gözlem gerektirir. İsminden de anlaşılacağı gibi bu böceğin görüntüsü bir sopayı andırır. Çomak böcekleri uzun süreler boyunca hareketsiz kalabilirler. Yani anlayacağınız bu böcek adeta bir kamuflaj ustasıdır. Çomak böceklerinin birçok çeşidi vardır ve uzun bacakları sayesinde dünyadaki en uzun böceklerden biridir.

3. Cam kurbağa

3. Cam kurbağa

Kosta Rika ve Panama'da bulunan cam kurbağaların çoğu kireç yeşili bir cilde sahiptir, ancak bazılarının alt kısımlarında herhangi bir renk yoktur, bu da organlarını çıplak gözle görünür kılar. Bilim insanlarının tahminlerine göre, benekli sırtları da aynı derecede şaşırtıcıdır. Bu nedenle, yavrularının peşinden giden avcıların kafası karışır. Eğer yolunuz Kosta Rika'ya düşerse Tortuguero Ulusal Parkı'nda cam kurbağaları görebilirsiniz.

4. Mantis karidesi

4. Mantis karidesi

Oldukça ilginç görünümlü Mantis karideslerinin çeşitli formları yaklaşık 400 milyon yıldır vardır. Bu karidesler o kadar güçlüdür ki 'anten' denilen uzantıları yengeç kabuklarını parçalayabilir ve açık istiridyeleri kırabilir. Bu antenler ayrıca bir saniyeden daha kısa sürede yaklaşık 500 yumruk atabilir. Mantis karidesleri aynı anda iki farklı yönü görebildikleri için de tam isabetle vururlar. Kosta Rika ve Bali'nin suları özellikle mantis karidesi açısından oldukça zengindir.

5. Vombat

5. Vombat

Oldukça tatlı görünen vombatlar, kemirgen benzeri dişlere sahiptir ve kendilerini tehdit altında hissettiklerinde agresifleşebilirler. Vombatlar başka yönlerden de şaşırtıcıdır. Diğer keselilerin aksine, keseleri arkaya bakar ve dışkıları küp şeklindedir. Avustralya'nın Maria Adası'nda yaşarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aksolotl

6. Aksolotl

Çizgi film karakterine benzeyen aksolotl semenderleri bacaklarını geliştirmesine rağmen asla karaya ulaşmazlar. Bunun yerine zamanını sualtı yüzeyinde dolaşarak geçirirler. Bu Pokemon benzeri balıklar, kremsi beyazdan zeytin rengine kadar değişen renklerde olabilirler. Anavatanları ise Meksika'dır.

7. Güneş ayısı

7. Güneş ayısı

Ayı denildiğinde birçoğumuzun aklına kutup, boz veya kahverengi ayılar gelir. Güneş ayıları, dünyanın en küçük ayılarıdır. Ancak onları gerçekten öne çıkaran şey, alışılmadık derecede uzun dilleridir. 'Bal ayıları' olarak da bilinen güneş ayıları, petek bulmak için ağaçlara tırmanır ve uzun dilleri sayesinde rahatlıkla bal yiyebilirler. Tropikal orman ortamlarında geliştikleri Güneydoğu Asya'da yaşarlar.

8. Lir kuşu

8. Lir kuşu

Lir kuşları, çevrelerindeki sesleri taklit etme konusunda oldukça yeteneklilerdir. Bu kuşlar endüstriyel ekipman ve elektrikli aletler de dahil olmak üzere hemen hemen her sesi taklit edebilirler. Avustralya'da bulunan bu kuşlar, gösterişli çiftleşme danslarıyla da tanınır; erkekler dans ederken uzun kuyruk tüylerini gösterirler ve eşlerini çekmek için üstün ses yeteneklerini kullanırlar.

9. Papağan balığı

9. Papağan balığı

Papağan balıkları tropik resiflerde yaşarlar. Gagaya benzeyen dış dişlerini kayalardan, mercanlardan ve diğer sertleştirilmiş yüzeylerdeki yosunları kırmak için kullanırlar. Bu yetenek, diğer birçok türün yaşayamayacağı yerlerde yaşamalarını sağlar. Papağan balığı, Hint ve Pasifik okyanuslarında bulunur. Doğu Afrika'daki Seyşeller adalarında papağan balığı popülasyonu fazladır.

Bu balığın ilginç bir diğer özelliği de kum dışkılamasıdır. Yani, beyaz kumlu plajlarda bulunan kum tanelerinin çoğu aslında papağan balığı dışkısı olabilir!

10. Yaldızlı bambu maymunu

10. Yaldızlı bambu maymunu

Bu gece lemurları, büyük kulakları ve fare benzeri dişleri ile çok sıra dışı bir yapıya sahiptir. Vurmalı geri bildirime dayalı olarak böcekleri bulmak için ağaçlara vurduktan sonra, böcekleri çıkarmak ve yemek için dişleri ve uzun orta parmaklarıyla bir delik açarlar. Bir ağaçkakanın davranışsal işaretleri ve bir kemirgenle karıştırılmış bir primatın görünümü ile, aye-aye olarak da bilinen yaldızlı bambu maymunları türünün tek örneğidir. Bu pörtlek gözlü canlılar Madagaskar'da yaşarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Okapi

11. Okapi

Okapi, zürafanın yaşayan tek akrabasıdır, ancak arka ve ön ayaklarında zebranın ayırt edici siyah-beyaz işaretlerine sahiptir. Nesli tükenmekte olan bu hayvan, 1900'e kadar keşfedilememiş. Okapilerin Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Uturi Ormanı'nda yaşadıkları biliniyor.

12. Burma boynuzlu keçi

12. Burma boynuzlu keçi

Bu egzotik yaban keçisi aynı zamanda 'vida boynuzlu keçi' olarak da bilinir. Pakistan, Afganistan, Türkmenistan, Himalayalar ve Özbekistan dağlarında bu türe rastlanır. Koruma çabaları sayesinde burma boynuzlu keçilerin sayıları yüzde 20 arttı ve artık tehlike altındakiler listesinde değiller.

13. Bayılan keçi

Miyotonik keçiler olarak da adlandırılan bu evcil hayvanlar, herhangi bir korkuya dayalı duruma karşı çok garip bir kas refleksine sahiptir. Korktuklarında kasları tamamen sertleşir ve bayılırlar. Ancak bu durum acılı bir süreç değildir. Bayılmalarının sebebi nadir bir genetik bozukluktur ve bayıldıktan 10-20 saniye sonrasında normale dönerler.

14. Uçamayan karabatak

14. Uçamayan karabatak

Dünyada 29 karabatak türü vardır ancak doğrudan uçamayan karabatak olarak adlandırılan bir türü uçmak için gerekenin üçte biri büyüklüğündeki kanatlara sahiptir ve uçamaz. Uçamayan karabatağın anavatanı, Galapagos Adaları'dır. Genellikle su kenarında veya üzerinde gruplar halinde dolaşırlar.

15. Kırmızı dudaklı yarasa balığı

15. Kırmızı dudaklı yarasa balığı

Garip Galapagos hayvanlarından bahsetmişken, kırmızı dudaklı yarasa balığından da söz etmek gerekiyor. Balığın bilimsel adının ikinci kısmı olan Ogcocephalus darwini, Galapagos'u ziyaret ederken evrim kuramı üzerinde çalışan Charles Darwin'e bir ithafdır. Galapagos'a özgü olan bu balık, okyanus tabanında yaşar ve kırmızı dudaklarıyla bilinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Meksika köstebek kertenkelesi

16. Meksika köstebek kertenkelesi

Meksika köstebek kertenkelesi ilk bakışta büyük bir solucanla karıştırılabilir, ancak daha yakından incelendiğinde, uzun, yivli gövdesinin beş parmakla kısa bacaklara bağlı olduğunu fark edebilirsiniz. Bu tuhaf görünümlü, beş parmaklı kertenkeleler Meksika'nın Baja yarımadasında yaşarlar.

17. Saiga antilopu

17. Saiga antilopu

Büyük ve alışılmadık bir burnu olan saika antiloplarınların en az görünüşleri kadar ilginç bir hikayesi var. 2015 yılında, Kazakistan'ın merkezindeirkaç gün içerisinde yaklaşık 200 bin tane saiga antilopu toplu olarak öldü. Ölümün, burunlarındaki kitlesel bir bakteriyel enfeksiyondan kaynaklandığını keşfetmek için yıllarca araştırma yapılması gerekti. Toplu ölümleri habitat kaybı ve avlanma sebebiyle saika antilopunun türü tehlike altındadır ancak yine de Rusya, Kazakistan ve Batı Moğolistan'da bu antiloplara rastlayabilirsiniz.

18. Uzun gerdanlı şemsiye kuşları

18. Uzun gerdanlı şemsiye kuşları

Bu kuşların erkekleri, boyunlarından uzanan uzun gerdanlarla oldukça ilginç türlerdir. Daha da şaşırtıcı olanı, uçuş sırasında veya hareketsiz otururken gerdanlarını kontrol edebilir, geri çekebilir veya uzatabilirler. Bu gerdanlar dişi kuşlara kur yapmak dışınsa başka bir amaca hizmet etmezler. Bu kuşlar, Ekvador'un bazı bölgelerinde ve güneybatı Kolombiya'da bulunurlar.

19. Tembel hayvan

19. Tembel hayvan

Hüzünlü gözleri, sık sık gülen ağızları, minik kulakları, küt kuyrukları ve başlarını 360 derece çevirebilme yetenekleriyle tembel hayvanlar, hayvanlar aleminin en belirgin görünümlü canlıları arasındadır. Uyuşukluklarıyla ünlüdürler, genellikle ağaç tepelerinde, uzandıkları, kestirdikleri ve otladıkları yerlerde bulunurlar. Çok az hareket ederler ve hareket ettiklerinde bu çok yavaş bir süreçtir. O kadar tembellerdir ki haftada sadece bir kez dışkılarlar. 

Bu hayvanların tembelliği aslında iyi bir savunma mekanizmasıdır. Tembel hayvanlar çevreye uyum sağlamada o kadar iyidir ki yırtıcılar çoğu zaman onların varlığını fark etmeden yanından geçerler. İki parmaklı veya üç parmaklı olabilen hayvanlar Orta ve Güney Amerika'da bulunur.

20. Pacu balığı

20. Pacu balığı

Piranaların kuzeni olan pazu balıklarının dişleri, insan dişlerine çok benzerler ve dişleri jilet gibi keskindir. Ancak piranhaların aksine, pacu balıkları otçuldur ve güçlü dişlerini meyve ve tohumları yemek için kullanırlar. Güney Amerika'da birçok pacu çeşidi vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Sinek kuşu şahin güvesi

21. Sinek kuşu şahin güvesi

İlk olarak doğa bilimci Carl Linnaeus tarafından tanımlanan bu güve, diğer güvelerden oldukça farklıdır. Bir sinek kuşu kadar büyüktür ve belirgin kırmızımsı kanatları vardır. Sinek kuşu şahin güveleri, İskoçya, Galler, İrlanda ve İngiltere'de yaşarlar. Genellikle bahçelerde ve ormanlık alanlarda beslenirler.

22. Fossa

22. Fossa

Fossa aslında gelincik ailesinin bir üyesi olmasına ve firavun faresinin yakın bir akrabası olmasına rağmen doğa bilimcileri bu hayvandan 'kedi benzeri' olarak bahsederler. Bu olağanüstü yaratık, bir kedinin kulaklarına ve kafa şekline sahip olsa da, tamamen benzersiz bir özelliğe sahiptir: tırmanırken ağaç dallarını tutmak için kullandığı uzun bir kuyruk! Birçok tuhaf ve sıra dışı hayvan gibi, fossalar da Madagaskar da yaşarlar.

23. Venezuela kaniş güvesi

23. Venezuela kaniş güvesi

Bu güveler, bir fino köpeği andıran kıllarla kaplıdır. Ancak bir kanişin aksine, kanatları vardır ve tıpkı diğer güveler gibi ışığa gelirler. Pokemon'dan çıkmış gibi gözüken bu güve Venezuela'da 2009'da yılında keşfedilmiştir.

24. Penis yılanı

24. Penis yılanı

Bu hayvan gerçekten de isminin hakkını veriyor diyebiliriz! Brezilya'da bulunan penis yılanı, Sir Graham Hales tarafından yağmur ormanı ekosistemlerinde keşfedildi. Ancak bu hayvan, yılan gibi bir sürüngen değil bir amfibidir. Böcekler ve küçük balıklarla beslendiği Amazon Nehri'nde yaşarlar.

25. Japon örümcek yengeçleri

25. Japon örümcek yengeçleri

Uzun ve örümcek benzeri bacaklarıyla oldukça korkunç gözüken bu hayvanlar son derece büyük ve uzun ömürlüdürler. Yüzyıl boyunca hayatta kalabilen örümcek yengeçleri vardır. Japonya kıyılarında bulunan bu yengeçler tehlikeli avcılar olmasalar da etçil leş yiyicilerdir ve okyanus tabanında yaşam alanlarına ulaşan tüm ölü balıkları veya memelileri yerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Tenrek

26. Tenrek

Tenrekler avucunuzun içine sığabilecek boyuttadır ve turuncu- siyah renkleriyle bir yaban arısını andırır. Her biri farklı bir Madagaskar iklim bölgesinde bulunan iki farklı tenrek türü vardır. Bunlardan biri yağmur ormanlarında yaşarken diğeri ise dağlık bölgelerde yaşar.

27. Yaprak kuyruklu geko

27. Yaprak kuyruklu geko

Bu hayvanın gövdesi ve kuyruğu kurumuş, kahverengimsi bir yaprağa benzer. Olağanüstü kamuflaj kapasitesine ek olarak, bu geko gönüllü olarak kuyruğunu dökerek yırtıcıları kandırabilir.

28. Marabu leylekleri

28. Marabu leylekleri

Bu kuşların uzun bacakları, devasa gagası ve kırmızımsı boyun kesesi ile oldukça ilginç bir görüntüsü vardır. Çöp ve kendi dışkılarını yemeyi çok severler. Marabu leylekleri, Güney Afrika'nın Kruger Ulusal Parkı da dahil olmak üzere Sahra'nın güneyinde Afrika'da yaşarlar.

29. Uçan lemur

29. Uçan lemur

Genellikle Sunda uçan lemurları veya Malaya uçan lemurları olarak da adlandırılan bu lemurlar teknik olarak uçmazlar, kanatlarını açıp süzülürler. Ormanlarda yaşarlar ve kanatları sayesinde yere değmeden ağaçtan ağaca seyahat etmelerini sağlar. Bu lemur türü Güneydoğu Asya'da bulunur. Tayland, Singapur, Malezya ve Endonezya'da da popülasyonları vardır.

30. Pembe armadillo

30. Pembe armadillo

Bu hayvanlar, beyaz göbekleri ve pembe kabukları ile diğer armadillolardan oldukça farklıdır. Bu küçük armadillo, bir hamster ile hemen hemen aynı boyuttadır. Pembe armadillolar Orta Arjantin'de yaşarlar ve menzilleri çöl kumullarını ve kilometrelerce çalılık ve otlakları kapsar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Hint mor kurbağası

31. Hint mor kurbağası

Hint mor kurbağaları, sıradan kurbağalara hiç benzemez. Eşsiz ve çarpıcı mor renklerinin yanı sıra yumru şeklindedirler ve normal bir kurbağaya göre deforme olmuş gibi görünen özelliklere sahiptirler. Hayatlarının çoğunu yeraltında, termitleri ve diğer oyuk böcekleri emerek geçirirler, çiftleşme dönemlerinde sadece bir veya iki hafta yüzeye çıkarlar. Adlarından da anlaşılacağı gibi, bu kurbağalar Hindistan'da, özellikle Batı Ghats sıradağlarında bulunur.

32. Mata Mata

32. Mata Mata

Mata mata kaplumbağaları, diğer kaplumbağalara kıyasla neredeyse hiç hareket etmezler. Sığ sularından neredeyse hiçbir zaman ayrılmazlar ancak karaya yumurta bırakma zamanı geldiğinde hareket ederler. Sudayken, bu kaplumbağalar boşta oturur ve geniş ağızlarını avlarını emmek için kullanırlar. Geniş kafaları ve zayıf çeneleri çiğnemeyi imkansız hale getirdiğinden, esasen yiyeceklerini solumaktadırlar. Amazon'da yaşarlar.

33. Panda karıncası

33. Panda karıncası

Pandalar ne kadar sevimliyse, panda karıncaları da o kadar sevimli gözükür. Ancak bu karıncalar tehlikeli olabilir. Bu karıncaların dişilerini kanatsız eşek arısı olarak düşünebilirsiniz. Şili ve Arjantin'de bulunan panda karıncaların ısırıkları eşek arısıyla eş değerdir.

34. Honduras beyaz yarasaları

34. Honduras beyaz yarasaları

Vampir benzeri albino yarasalar vejeteryandır. Sivri kulakları sarımsı renkte ve neredeyse yarı saydamdır, elf gibi bir şekle sahiptir ve keskin beyaz renkleri onları fark etmelerini kolaylaştırır. Bu yarasalar gruplar halinde yaşarlar. Habitatları Honduras, Nikaragua, Kosta Rika ve Panama'dır.

35. Kinkajou

35. Kinkajou

Rakunlarla akraba olan kinkajou, akrabalarına hiç benzemez. Kuyruklarını ağaçları kavramak için kullanırlar. Beslenme düzenleri oldukça ilginçtir; bal ve çöp yerler. 'Bal ayıları' lakaplı kinkajoular, Orta ve Güney Amerika yağmur ormanlarında gruplar halinde yaşarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. De Brazza maymunları

36. De Brazza maymunları

Sakalları ve gür kaşları ile bu primatlar görkemli bir görünüme sahiptir. Görünümlerinin aksine oldukça ürkek hayvanlardır. Tespit edildiklerinde genellikle bir savunma mekanizması olarak donakalırlar. Etiyopya, Kenya ve Angola'da yaşarlar.

37. Deniz kalemi

37. Deniz kalemi

Deniz kalemlerinin birkaç göze çarpan özelliği vardır. Birincisi, eski moda bir tüy kaleme benzemeleri, ikincisi ise oldukça ilginç bir davranış sergilemeleridir. Deniz kalemleri gruplar halinde kolonileşir ve uyarıldığında aydınlanır ve deniz tabanında parlak yeşil bir ışık verir. Bu ışık gösterilerini Alaska Körfezi'nden Kaliforniya'ya kadar Pasifik Okyanusu'nda görmek mümkündür.

38. Tavuskuşu örümceği

38. Tavuskuşu örümceği

Zıplayan örümcek ailesinden bir tür olan bu tür, canlı renk desenleri nedeniyle 'tavus kuşu' adını alır. Erkek örümcekler kur yapmak için kırmızı, mavi ve siyah tonlu uzantılarını kullanırlar. Bir dişi, yaptıkları çiftleşme dansıyla ilgilense de ilgilenmese de, erkek örümceğe saldırmaya, öldürmeye ve onu yemeye çalışabilir.

39. Deniz gergedanı

39. Deniz gergedanı

Mitolojik bir yaratığa benzeyen deniz gergedanları 50 yıla kadar yaşayabilirler. Sırt yüzgeçleri yoktur ancak uzun dişleri vardır. Erkek deniz gergedanlarında tipik olarak, üst çenenin sol tarafından dudağın içinden gelen uzun bir köpek dişi vardır. Bazı erkeklerde iki diş bulunur. Kanada Kuzey Kutbu'nda yaşayan bu ilginç canlılar Grönland ve Rus sularında yüzerler.

40. Mavi deniz salyangozu

40. Mavi deniz salyangozu

Yaygın olarak Mavi melek, ejderha salyangozu veya mavi deniz salyangozu olarak bilinen glaucus atlanticus, kabuksuz bir karından bacaklı yumuşakçadır. Baş aşağı yüzerler ve rüzgarlar ve okyanus akıntıları tarafından taşınırlar. Bu parlak renkli deniz salyangozları, Atlantik, Pasifik ve Hint okyanuslarında hem ılıman hem de tropikal sularda yaşayabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Pangolin

41. Pangolin

Pangolinler herhangi bir tehlike anında top gibi yuvarlanabilirler ve pulları sayesinde yırtıcılardan korunurlar. Bu tür bir özelliğe sahip olduğu bilinen tek memelidir. Bir gece hayvanı olan pangolin, karıncalar ve termitler ile beslenir. Ne yazık ki bu hayvanlar hem etleri hem de geleneksel Çin tıbbında kullanılan pulları için kaçak olarak avlanıyor. Sekiz pangolin türünden üçü, kritik derecede tehlikede, üçü tehlikede ve son ikisi savunmasız olarak listeleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
29
14
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın