Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Noel Havası: Yurt Dışı Tatil, İçerisi Sakin

Piyasalarda Noel Havası: Yurt Dışı Tatil, İçerisi Sakin

Yurt dışında piyasaların tatil olduğu günde, yurt içinde de öne çıkan bir veri bulunmuyor. Yabancı ziyaretçi sayıları ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi yurt içinde izlenecek veriler olacak.

Manşette öne çıkan başlıklarda ise, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, büyüme ile cari fazla arasındaki pozitif korelasyonu sağlayarak önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yüksek büyüme-düşük cari açık hedefiyle yoluna devam edeceğinin altını çizdi.

Nebati, “Modelimiz, yüksek ihracata dayalı, cari açığı azaltıcı ve refah sisteminin toplumun tamamına yansıtıldığı bir modeldir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Noel tatili...

Noel tatili...

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'in Sincan Özerk Bölgesi'nden neredeyse tüm ithalatı yasaklayan yasa tasarısını Perşembe günü imzaladı.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD’li ilaç firması Merck tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen hap formundaki Molnupiravir adlı ilaca acil kullanım onayı verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD ve müttefiklerinin Rusya-Ukrayna sınırındaki tansiyonu yükselttiğine dair açıklamasına yanıt vererek, “Rusya ile Ukrayna sınırında gördüğümüz tek saldırganlık Rusların askeri yığınağı” dedi.

Japonya'da Başbakan Fumio Kishida liderliğindeki kabine, 1 Nisan 2022'de başlayacak mali yıl için hazırlanan 940 milyar dolar büyüklüğündeki bütçeye onay verdi.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Japonya'nın 2025 mali yılında faiz dışı bütçe fazlası verme amacına bağlı olmaya devam ettiğini ve mali reform çabalarının sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

Avrupa ve ABD piyasaları Noel nedeniyle kapalı olacak.

Yurt içi gündem sakin

Yurt içi gündem sakin

Yurt içi gündemde ise, TÜİK 2020 yılına ilişkin işgücü maliyet istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kasım ayına ilişkin yabancı ziyaretçi sayıları duyurulacak (11.00). 

TCMB tarafından Finansal Hizmetler Güven Endeksi verisi açıklanacak (14.30).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın