Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Haftanın Son İşlem Gününde Neler İzlenecek?

Piyasalarda Haftanın Son İşlem Gününde Neler İzlenecek?

Yurt içinde sanayi üretimi ve perakende satışların izleneceği yeni günde, yurt dışında Euro Bölgesi sanayi üretimi rakamları takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın önde gelen endeks sağlayıcılarından MSCI, 2022 Mayıs ayı için endeks gözden geçirmesinde Türkiye'ye ilişkin endekslerinde de revizyona gitti.

Dünyanın önde gelen endeks sağlayıcılarından MSCI, 2022 Mayıs ayı için endeks gözden geçirmesinde Türkiye'ye ilişkin endekslerinde de revizyona gitti.

Yunanistan parlamentosu, ülkede protestolara neden olan ve ABD’nin ülkede yeni üsler açmasına izin veren ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nı (MDCA) onayladı.

G7 Dışişleri Bakanları, Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletinde sıkı güvenlik önlemleri altında bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesinin Rusya-Ukrayna savaşı olduğu belirtildi.

Meksika ve Peru merkez bankaları, faiz oranlarını 50'şer baz puan artırdı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fed'in resesyona neden olmadan enflasyonu aşağı getirebileceğine inandığını, çünkü ABD'nin güçlü bir iş gücü piyasasına ve hane halkı bilançolarına sahip olduğunu söyledi.

ABD Senatosu, Jerome Powell'ın 4 yıllık bir dönem için daha Fed Başkanı olmasına onay verdi.

Powell, Fed'in ana görevinin enflasyonu yeniden kontrol altına almak olduğunu söyledi. Fiyat istikrarını ekonominin 'temel taşı' olarak tanımlayan Powell, Fed'in yumuşak bir iniş yapıp yapamayacağını Fed'in kontrolünde olmayan faktörlere de bağlı olduğunu vurguladı. 

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ortaya koyduğu şekilde gelecek FOMC toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına destek vereceğini söyledi.

CHP MYK, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanacak (08.30).

CHP MYK, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanacak (08.30).

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması ile Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kuruluna iştirak edecek (10.00, 14.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Mart ayına ilişkin sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endekslerini açıklayacak . Sanayi üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,4, geçen yıl aynı aya göre yüzde 13,3 artış göstermişti. ForeksHaber'in 9 ekonomistin katılımı ile düzenlediği ankette, Mart ayı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık tahmini yüzde 8,5, arındırılmamış sanayi üretimi beklentisi ise yüzde 7,4 artış yönünde oluştu (10.00).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Christophe Lutundula Apala ile ortak basın toplantısı düzenleyecek (11.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile görüşecek (15.00).

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İspanya Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Maria Reyes Maroto Illera ile görüşecek.

Fransa'nın Nisan ayına ilişkin final enflasyon rakamları ile ilk çeyrek tarım dışı istihdam verileri açıklanacak (09.45).

Fransa'nın Nisan ayına ilişkin final enflasyon rakamları ile ilk çeyrek tarım dışı istihdam verileri açıklanacak (09.45).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Barselona Academia Europea'da konuşma yapacak (10.00).

Avrupa'da günün en önemli verisi Euro Bölgesi sanayi üretimi rakamları olacak. Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7, geçen yıl aynı aya göre yüzde 2,0 artan sanayi üretiminde Mart ayı rakamları karşılanacak (12.00). 

ABD'den gelecek ilk veri Nisan ayına ilişkin ithal ve ihraç fiyatları olacak (15.30). Ardından Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin Mayıs ayı için ilk rakamları açıklanacak (17.00).

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, sanal bir etkinlikte enerji fiyatları ve bunların enflasyon üzerindeki etkisi hakkında konuşacak (18.00).

ABD'de günün son verisi her cuma olduğu gibi Baker Hughes sondaj kule sayıları olacak (20.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, ECB, Fed ve EABCN tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Para Politikası Araştırma Forumu'na (IRFMP) başkanlık yapacak (19.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın