Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Gündemde 'Merkez' Var: İçeride ve Avrupa'da Kritik Faiz Kararları Bekleniyor

Piyasalarda Gündemde 'Merkez' Var: İçeride ve Avrupa'da Kritik Faiz Kararları Bekleniyor

Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından açıklanacak faiz kararlarına odaklanacaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Japonya Merkez Bankası(BoJ), faiz oranında değişikliğe gitmedi. BoJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, gösterge faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

Japonya Merkez Bankası(BoJ), faiz oranında değişikliğe gitmedi. BoJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, gösterge faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de 11-17 Temmuz haftasında 226 bin 532 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, 96 kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İngiltere’de Muhafazakar Parti’nin liderini ve ülkenin yeni başbakanını seçmek için yapılan son oylamada, aday sayısı 2’ye düştü. Seçim yarışı, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss arasında olacak.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına cevap olarak Rusya’dan altın alımına yasak getiren yeni yaptırım paketini onayladı.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı bir konuşma sırasında kanser olduğunu söylemesinden sonra Beyaz Saray açıklama yaptı. Beyaz Saray, Biden’ın ifadelerinin, başkanlık görevine başlamadan önce kanser tedavisi gördüğüne atıfta bulunduğunu söyledi.

Tesla, geçen yıl satın aldığı bitcoinlerin yüzde 75'ini ikinci çeyrekte sattığını duyurdu.

Asya Kalkınma Bankası (ADB), kalkınmakta olan Asya bölgesi için 2022 yılı GSYH büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti.

Denizaşırı fonların ellerindeki Çin devlet tahvillerini azaltmaya Haziran ayında da devam ettiler. Fonların elindeki Çin devlet tahvili miktarı son 5 aydır azalıyor ve bu bugüne kadar görülen en uzun süreli düşüş olarak kayıtlara geçti.

Elektrikli araç piyasasına daha güçlü girmek için fon yaratmak üzere karını artırmayı hedefleyen Ford Motor'un çalışan sayısını önümüzdeki haftalarda 8 bin civarında azaltması bekleniyor.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Rus petrolüne fiyat sınırı getirilmesi konusunda bir anlaşmaya Aralık ayına kadar varılmasını beklediklerini söyledi.

Yurt içinde haftanın en önemli gündemi olan TCMB faiz kararı açıklanacak.

Yurt içinde haftanın en önemli gündemi olan TCMB faiz kararı açıklanacak.

TCMB, son 6 toplantısında faiz oranını yüzde 14,00 seviyesinde sabit tuttu. ForeksHaber anketine katılan 16 ekonomistin 15'i bu toplantıda da faizin değiştirilmeyeceğini öngörürken, 1'i ise yüzde 13,00 seviyesine indirileceği tahmininde bulundu (14.00).

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali 4'üncü Reaktör Temel Atma Töreni'ne katılacak (11.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Milli Güvenlik Kurulu Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirilecek. Toplantıda ana gündem maddesi terörle mücadele ve Suriye’nin kuzeyine yönelik olası harekat hazırlıkları olacak.

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz kararı açıklanacak.

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz kararı açıklanacak.

Piyasalar ECB'nin bu toplantısında faiz artıracağına kesin gözüyle bakıyorlar. Piyasada faizin 25 veya 50 baz puan olabileceği tahmin ediliyor (15.15).

İngiltere'de açıklanacak bütçe rakamları ile Avrupa piyasaları güne başlayacak (09.00).

Fransa'nın imalat sektörü güven endeksi açıklanacak (09.45).

Global faiz artışı hareketinin aksine, uzun süredir faize dokunmayan Endonezya Merkez Bankası(BI), yeni kararını duyuracak (10.00).

İngiltere Hazinesi, 3 yıllık tahvil ihracına çıkacak (12.05).

Rusya ile savaş nedeniyle iki toplantısını yapamayan, ardından faiz oranını 1000 baz puan artırarak yüzde 25,00'e yükselten Ukrayna Merkez Bankası(NBU), yeni kararını açıklayacak (14.00).

Meksika'nın perakende satışları, Amerika bölgesinden ilk gelen veri olacak. Bir önceki dönem satışlar aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 4,6 artış gösterdi (14.00).

ABD'de Philadelphia Fed iş koşulları endeksi ve işsizlik başvuruları verileri yayımlanacak. Philadelphia Fed endeksi en son eksi bölgeye geçerek, -3,3 olarak açıklanmıştı (15.30).

ABD'den beklenen diğer veriler Conferance Board öncü göstergeler endeksi ve doğal gaz stokları olacak (17.00, 17.30).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Eyyyy MB. Faizi sıfıra indir, dıj güjlerin oyununu boz!

Destan Yazan

%90 ihtimalle faizler sabit tutulacak. %10 ihtimalle 100 paz puan arttırılır. Eğer faiz arttırılırsa Kasım 'da seçim ihtimali kuvvetlenir.