Görüş Bildir
Haberler
Piyasalar Açılmadan Okumanız Gereken Takip Edilecek Başlıklar Neler?

Piyasalar Açılmadan Okumanız Gereken Takip Edilecek Başlıklar Neler?

Rusya-Ukrayna savaşı gündemin hala ilk sırasında yer alıyor. 

Yurt içinde konut satışları, tarım üretici fiyatları ve bütçe rakamları takip edilecek.

Yurt dışında Euro Bölgesi sanayi üretimi ve ABD üretici enflasyonu öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manşette öne çıkanlar neler?

Manşette öne çıkanlar neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz, Sayın Zelenskiy’le de Sayın Putin’le de dostluğumuzu aynen korumak durumundayız. Yaptırımlara gelince BM kuralları içerisinde ne gerekiyorsa şu ana kadar onu yaptık. NATO üyesi ülkelerin yapmadıklarını, Rusya’ya rağmen Ukrayna’ya yaptık. Kalıcı ateşkesin tesisi konusundaki çabalarımızı yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz' dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebi gelmediğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Maliye Bakanları’ndan oluşa Eurogrup, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Toplantı sonunda yayınlanan basın bildirisinde, Bakanların AB ekonomisinin gidişatından memnun oldukları ve AB’nin daha esnek bir mali politika izleyeceği belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Çin’in Ukrayna’ya karşı savaşında Rusya’ya ekonomik veya askeri olarak yardım etmeye karar vermesi durumunda 'önemli sonuçlarla karşılaşacağı' konusunda uyardı.

Çin Merkez Bankası orta vadeli kredi kolaylığı faiz oranında değişikliğe gitmedi. Banka'nın ekonomide soğumanın önüne geçmek için para politikasını gevşetmeye yöneleceği ve faiz indirimi yapacağı öngörülüyordu.

Rusya'da Başbakan Mihail Mişustin, beyaz ve ham şeker ile tahıl ihracatını geçici olarak yasaklayan bir kararname imzaladı.

Çin'de 2022 yılının ilk 2 ayında sanayi üretimi, perakende satışlar ve sabit varlık yatırımlarında büyüme beklentileri aştı.

Yurt içinde öne çıkan veriler neler?

Yurt içinde öne çıkan veriler neler?

TÜİK, Şubat ayı için konut satışları ve tarım üretici fiyatları ile Ocak ayı için ücretli çalışan istatistiklerini yayımlayacak. Bir önceki ay konut satışları baz etkisiyle yüzde 25,1 artışla 88 bin 306 olmuş, tarım üretici fiyatları aylık yüzde 14,83, yıllık yüzde 52,00 artış göstermişti (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şubat ayına ilişkin merkezi yönetim bütçe dengesi verilerini açıklayacak . Yılın ilk ayında bütçe 30,04 milyar TL fazla vermişti (11.00).

Avrupa gündemde öne çıkıyor

Avrupa gündemde öne çıkıyor

İsviçre'de Şubat ayına ilişkin üretici ve ithal fiyatları açıklanacak (10.30). 

Fransa'da Şubat ayı final tüketici fiyatları verileri yayımlanacak. Öncü verilerle tüketici fiyatları aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 3,6 olarak açıklanmıştı (10.45). 

İngiltere'den Ocak ayına ilişkin işgücü rakamları gelecek. Ülkede en son işsizlik oranı yüzde 4,1 olarak açıklanmıştı (12.30). 

Euro Bölgesi Ocak ayı sanayi üretimi rakamları açıklanacak. Aralık ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,2, geçen yıl aynı aya göre yüzde 1,6 artış göstermişti (13.00).

Almanya'nın ekonomik araştırma enstitüsü ZEW tarafından açıklanacak endeksler piyasalar tarafından yakından izlenecek. En son beklenti endeksi 56,0, cari endeks -10,8 seviyesinde gelmişti (13.00). 

İngiltere Hazinesi 9 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirecek (13.05).

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), aylık raporunu yayımlayacak.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Andrea Enria, Morgan Stanley Avrupa Finansallar Konferansı'nda sunum yapacak (15.00).

ABD'den haftanın en önemli verilerinden biri olan üretici enflasyonu Şubat ayı rakamları gelecek. Yılın ilk ayında üretici fiyatları aylık yüzde 1,0, yıllık yüzde 9,7 artış göstermişti (15.30). 

Aynı saatte New York Fed imalat endeksi sonuçları da gelecek. Endeks bir önceki ay 3,1 seviyesinde açıklanmıştı.

Kanada'dan imalat satışları ve stokları rakamları yayımlanacak (15.30). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Berlin'de 31. WELT Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yapacak (18.15).

Günün son verileri ABD'nin sermaye hareketleri (23.00) ve API petrol stokları (23.30) olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın