Görüş Bildir
Haberler
Öğrencilerin Doyasıya Hayatlarını Yaşadığı Eğitim Yuvaları: Türkiye'nin En Güzel Üniversite Kampüsleri

Öğrencilerin Doyasıya Hayatlarını Yaşadığı Eğitim Yuvaları: Türkiye'nin En Güzel Üniversite Kampüsleri

Özge Tepe
05.10.2022 - 09:20

Üniversite hayatı, bir öğrencinin kendi ayakları üzerinde durmayı ve aile hayatından biraz olsun uzaklaştığı bir yer. Yeri geldiğinde çok az parayla bir ayı geçirmek zorunda kalabilir; yeri geldiğinde yatan krediyi veya bursu 2 gün içerisinde harcayabilirler. Her ne olursa olsun, zorluklarıyla ve kolaylıklarıyla üniversite hayatı herkesin hayatı boyunca mutlaka yaşaması gereken bir deneyim. Bir üniversitede eğitim alırken bu üniversitenin güzel bir kampüse sahip olması da önemli.

Bu içeriğimizde Türkiye'de en güzel üniversite kampüslerini keşfedebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

İstanbul'un eşsiz boğaz manzarasına en çok yakışanlardan biri de Boğaziçi Kampüsü. Bu üniversiteyi akademik başarılarıyla zaten yakından tanıyoruz. Yalnızca biz değil, tüm dünya yakından biliyor. Kampüsü ise eşsiz manzarası ve olanaklarıyla takdire şayan.

Kültür ve sanata çok önem veren bir üniversite olan Boğaziçi Üniversitesi, sınavlarda derece yapmış öğrencileri bünyesine dahil ediyor. Aynı zamanda eğitim dilinin tamamen İngilizce olması da bu üniversiteyi diğerlerinden ayırıyor. Kültür ve sanata ne derece önem verdiğini kurduğu merkezlerden anlayabileceğiniz gibi buradan mezun olan sanatçılarımızdan da anlayabilirsiniz.

ODTÜ

ODTÜ

Orta Doğu Teknik Üniversitesinin birçok yerde kampüsü var ancak hem merkez diyebileceğimiz hem de en güzeli sayabileceğimiz kampüsü Ankara'daki Eymir Gölü'nü de içine alan yer. 

Bol oksijenli bir kampüs olan ODTÜ Kampüsü, öğrencilerin huzurla yaşadığı bir yer. Bu üniversitenin mezuniyet törenleri de yalnızca öğrencileri tarafından değil tüm Türkiye tarafından heyecanla bekleniyor. İnsana bir birey olmayı öğreten ODTÜ, kampüsüyle öğrencilerine büyük değer veriyor.

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi, bir vakıf üniversitesi. Burada haftanın her günü bol bol etkinlikler var. Yeşilin her tonuna şahit olabileceğiniz Sabancı Üniversitesi kampüsü, kocaman çimenlikleriyle her öğrencinin hayalini sunuyor. Öğrenciler çimenliklerde oturuyor, kitaplarını okuyor ve sohbet edebiliyor. 

Sabancı Üniversitesi kampüsünün içerisinde öğrenciler için çok sayıda olanak var. Spor salonları, koşu parkurları ve daha fazlası burada sizleri bekliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi

Türkiye'de nam salmış sayılı üniversitelerden biri de İstanbul Teknik Üniversitesi. Dünyanın en yeşil 100 üniversitesi arasında yer alan İTÜ, beş farklı kampüse sahip ancak fakülte ve imkanların büyük kısmı Ayazağa Kampüsü’nde yer alıyor.

1.600.000 m2’lik bir alanda kurulmuş olan İstanbul Teknik Üniversitesi, 5100 kişilik stadyum, yapay gölet, sağlık merkezi, birçok kafe ve havuza sahip.

Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesinin ana kampüsü olan Rumelifeneri Kampüsü, nefes alan ve aldıran bir kampüs olarak tanımlanıyor. Buraya girdiğiniz zaman büyükşehirde olduğunuzu bir süre unutabilirsiniz.

Sahip olduğu sosyal alanlarla öğrencilerine tam destek veren Koç Üniversitesi, Türkiye'nin derece yapan öğrencilerini bünyesine dahil ediyor. Üstelik bir vakıf üniversitesi olmasına rağmen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeditepe Üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi
www.cumhuriyet.com.tr

Yeditepe Üniversitesi kampüsü, kendine has olarak yarattığı alanıyla İstanbul'da bambaşka bir yerleşim alanı. Kampüsünün sınırları içerisinde birçok ilki başaran Yeditepe Üniversitesi, uygulamaları ile de dikkat çekiyor.

Spor tesisleri, çarşısı ve öğrenci toplulukları ile ve daha fazlasıyla akademik açıdan kaliteli eğitimin verildiği Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerine değer veren sayılı üniversiteler arasında.

Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi, 'İstanbul'un kalbinde' sloganıyla karşımıza çıkıyor. Gerçekten de İstanbul'un kalbinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerine İstanbul'un sayılı yerinden görünebilen eşsiz bir deniz sefası yaşatıyor.

Üniversite, kendi tekneleri ile öğrencilerine ring servisi ile ulaşım sağlamakta. Önemli kişilerle burada etkinliklerin yapılması da son derece önemli ve değerli.

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi

KTÜ kısaltması ile bilinen Karadeniz Teknik Üniversitesi, hem denize hem de havuza sahip. Karadeniz'in tam kıyısındaki KTÜ, pek çok sosyal ve kültürel amaçlı tesise sahip. Bu yönüyle de kampüsü en güzel üniversiteler arasında yer alıyor.

KTÜ, tiyatro, sinema, konferans, konser ve panel gibi etkinliklerle öğrencilerine keyifli günler yaşatıyor.

Galatasaray Üniversitesi

Galatasaray Üniversitesi

Galatasaray Üniversitesi, Boğaz'ın kenarında eğitim görmek isteyen öğrenciler için eşsiz bir yer. Fransızca eğitim veren en iyi kurumlar arasında yer alan Galatasaray Üniversitesi kampüsü, çok büyük bir kampüs olmamasına rağmen öğrencilerine pek çok etkinlik ve olanak sunuyor.

Seçkin bir üniversite olmasının avantajıyla Galatasaray Üniversitesi, akademisyen ve sanatçıların sık sık program yaptığı bir yer.

İstanbul Bilgi Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Öğrencilerin çimlerde doyasıya vakit geçirdiği üniversitelerden biri de İstanbul Bilgi Üniversitesi. Akademik, kültürel ve sosyal olanakları ile öğrencilerini memnun eden İstanbul Bilgi Üniversitesi, akademik eğitimin yanı sıra mimarlık atölyeleri, hukuk kliniği, mühendislik ve sağlık laboratuvarları, RGB Studios mekanlarda öğrencilerine etkinlikler yaptırıyor. Böylece yaparak yaşayarak öğrenme tam olarak yerini buluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi, Ankara'nın en başarılı üniversitelerinden biri. Öyle ki ünü tüm Türkiye'de biliniyor. Geniş bir vizyona sahip olan Bilkent Üniversitesi, dolu dolu olanaklara sahip kampüsüyle göz dolduruyor.

Yeşil alanları, temiz çevresi, güvenli ortamı, kafeteryaları, marketleri, sağlık merkezi, eczanesi, postanesi, yurtları ve diğer tüm olanaklarıyla Bilkent Üniversitesi, öğrencilerine zengin bir eğlence, kültür ve sanat atmosferi yaratıyor.

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi
cdn.istanbul.edu.tr

Mermer sütunlarından tanıdığımız İstanbul Üniversitesinin ana kampüsü Beyazıt’taki tarihi yerleşke. İstanbul'u en iyi şekilde temsil eden tarihi yarımadada kurulu olan İstanbul Üniversitesinin Beyazıt Yangın Kulesi şu an İstanbul’un birçok noktasından görülebilmekte.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul'da yer alan ve denizi gören sayılı üniversiteler arasında yer alıyor. Güzel sanatların temsilcisi olan bu üniversite, mimarisiyle bile ayrı bir büyüleyici.

Akademik eğitimin yanı sıra kültür, sanat, çevre, estetik ve sosyal bilinç kapsamında eğitim öğretim programları düzenleyen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, ferah ve her öğrencinin hayali olan bir üniversiteye sahip.

Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız, Ayazağa ve Davutpaşa olmak üzere 3 kampüse sahip. Eski oluşu yönüyle otantik bir havaya sahip olan Yıldız Teknik Üniversitesi, laboratuvarları, araştırma ve uygulama merkezleri, teknoparkları ve daha fazlasıyla öğrencilerini akademik yaşamları boyunca destekliyor.

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi Ankara'da iki ayrı kampüse sahip. Sıhhiye Kampüsü ise 210 bin metrekarelik alana kurulu. Beytepe Kampüsü de 5.877.628 m2’lik alanda yer alıyor.

Yeşil doğaya ve tertemiz bir havaya sahip olan Hacettepe Üniversitesi Kampüsü, endemik bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
46
19
15
14
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın