Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Encanto'dan The Handmaiden'e Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Encanto'dan The Handmaiden'e Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, Encanto'dan The Handmaiden'e kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Home (2008)

Home (2008)

IMDb: 6.9

Özet: Sessiz, bomboş bir arazide bahçeli küçük bir evde üç çocuklarıyla yaşayan aile bir gün evlerinin oraya otoban yapılmasıyla birlikte değişmeye başlarlalar. Otoban açılana kadar herkesten uzak sessiz bir hayat yaşayan Robinson ailesini ses ve gürültü yavaşça delirtmeye başlar. Aile yavaşça deliliğe doğru sürüklenir ve otobanın vermiş olduğu rahatsızlık ile birlikte hem huzurlarını hem de akıl sağlıklarını yitirmeye başlarlar. 

Oyuncular: Isabelle Huppert, Olivier Gourmet, Adélaïde Leroux

Yönetmen: Ursula Meier

A torinói ló (2011)

A torinói ló (2011)

IMDb: 7.7

Özet: Yalnız Almanya'nın değil dünyanın en bilen filozoflarından birisi olan Friedrich Nietzsche, İtalya'da yaptığı bir yolculuk sırasında kırbaçlanan atı korumak için boynuna sarılır ve sonrasında yere yığılır. Bu olay sonrasında filozof akıl sağlığını kaybeder ve yatağa bağımlı hale gelir. Atın sahiplerinin konu edindiği varoluşçuluğun derinlerinin işlendiği bir filmdir. Bu varoluşçuluğu bazen bir at bazense bir patates üzerinden inceleyerek izleyenleri etkilemeyi, akıllarında yer edinmeyi başarmış bir filmdir. 

Oyuncular: Mihály Kormos, János Derzsi, Ricsi

Yönetmen: Bela Tarr

Tôkyô Monogatari (1953)

Tôkyô Monogatari (1953)

IMDb: 8.2

Özet: Yaşlı bir çift olan Shukishi ve Tomi Hirayama, en küçük kızları öğretmen Kyoko Hirayama ile Japonya'nın küçük sahil köyü Onomichi'de yaşıyor. Uzun süredir görmedikleri hayatta kalan diğer üç yetişkin çocukları ya Tokyo'da ya da Osaka'da yaşıyor. Bu nedenle, Shukishi ve Tomi, çocukları, çocuk doktoru Koichi Hirayama ve güzellik uzmanı Shige Kaneko ve ilgili aileleri ile Tokyo'da uzun bir ziyaret yapma konusunda tek taraflı karar verirler. Bütün çocukları ziyareti bir istekten çok bir zorunluluk olarak görür, her biri kendi günlük hayatlarına devam ederken anne babalarıyla ne yapacaklarını bulmaya çalışırlar. 

Oyuncular: Chishû Ryû, Chieko Higashiyama, Setsuko Hara

Yönetmen: Yasujirô Ozu

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Neon Demon (2016)

The Neon Demon (2016)

IMDb: 6.1

Özet: Los Angeles'a taşınalı çok uzun bir zaman olmayan, genç ve gelecek vaadeden model Jesse, burada tanıştığı insanların, özellikle diğer modellerin doğal güzelliğinden çok etkilemiştir. Güzellik için her şeyini vermeye hazır olan Jesse, istemeden de olsa tehlikeli sularda yüzmeye başlayacaktır.

Oyuncular: Elle Fanning, Christina Hendricks, Keanu Reeves

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Host (2020)

Host (2020)

IMDb: 6.5

Özet: Karantina boyunca evde olmaktan sıkılan altı arkadaş, bir medyumla görüşmeye karar verirler ve Zoom üzerinden bir seans düzenlerler. Ancak seans başladıktan çok kısa bir süre sonra işler ters gitmeye başlar... Kötü bir ruhun evlerinde dolaştığını fark etmeleri çok da uzun sürmeyecektir. 

Oyuncular: Haley Bishop, Jemma Moore, Emma Louise Webb

Yönetmen: Rob Savage

Get Out (2017)

Get Out (2017)

IMDb: 7.7

Özet: Rose bir gün erkek arkadaşı Chris'i ailesiyle tanıştırmak için evlerine çağırır. Ancak Chris'in bir süre sonra Rose ve Rose'un ailesindeki tuhaflığı fark etmesi uzun sürmeyecektir.  

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

Yönetmen: Jordan Peele

The Shining (1980)

The Shining (1980)

IMDb: 8.4

Özet: Stanley Kubrick'in en kült yapımlarından biriyle devam ediyoruz. Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması ve sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alıyor.

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Yönetmen: Stanley Kubrick

İçeriğin Devamı Aşağıda

Encanto (2021)

Encanto (2021)

IMDb: 7.2

Özet: Kolombiyalı bir genç kız, her birinin farklı büyülü güçlere sahip olduğu ailesinde özel gücü olmayan tek kişidir. Hem bu hayal kırıklığı ile yüzleşmek zorundadır hem de yepyeni maceralara atılması gerekir.

Seslendirenler: Stephanie Beatriz, María Cecilia Botero, John Leguizamo

Yönetmen: Jared Bush

Local Hero (1983)

Local Hero (1983)

IMDb: 7.3

Özet: Bir Amerikan petrol şirketinin, yeni bir rafineri için planları vardır ve İskoçya'daki bir köyün tamamını bu uğurda satın almak isterler. Kısa bir süre sonra İskoçya'ya birini gönderirler ancak işler bekledikleri gibi gitmez.

Oyuncular: Burt Lancaster, Peter Riegert, Fulton Mackay

Yönetmen: Bill Forsyth

Secretary (2002)

Secretary (2002)

IMDb: 7.0

Özet: Lee Hollowway yirmili yaşlarında zeki ve oldukça da kurnaz bir kadındır. Bir akıl hastanesinde kaldıktan sonra Florida'ya dönen Lee, problemli çocukluğundan kaçmak için kendini çalışma hayatına verir. Bir hukuk firmasında çalışan Lee, patronu Bay Gray'i takıntı haline getirir. Bir süre sonra birlikte olmaya başlayan ikili ilişkilerini mazoşizm noktasına kadar getirecektir...

Oyuncular: James Spader, Maggie Gyllenhaal, Jeremy Davies

Yönetmen: Steven Shainberg

Call Me By Your Name (2017)

Call Me By Your Name (2017)

IMDb: 7.8

Özet: 1983 yazındayız... 17 yaşındaki Elliot Perlman, günlerini ailesiyle birlikte İtalya'nın Lombardiya kentindeki villalarında geçirir. Bir süre sonra, Elio'nun babası için stajyer olarak çalışan yakışıklı doktora öğrencisi Oliver gelir. Elio ve Oliver, hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir bağ keşfedeceklerdir.

Oyuncular: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

Yönetmen: Luca Guadagnino

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ah-ga-ssi (2016)

Ah-ga-ssi (2016)

IMDb: 8.1

Özet: 'Ah-ga-ssi' filmi, 1930'lu yıllarda geçiyor. Film, bir dolandırıcının kiraladığı hizmetçinin, hanımefendisine gizliden gizliye duyduğu aşkı ve ona beslediği tutkulu hazzı konu ediniyor.

Oyuncular: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong

Yönetmen: Park Chan-wook

Bad Times at the El Royale (2018)

IMDb: 7,1

Özet: Her biri kendi karmaşık geçmişlerine sahip altı yabancı ve bir çalışandan oluşan bir grup, California-Nevada sınırındaki bir otelde kaderlerini belirleyen bir gece geçirir.

Oyuncular: Jeff Bridges, Dakota Johnson

Yönetmen: Drew Goddard

Collateral (2004)

Collateral (2004)

IMDb: 7,5

Özet: Jamie Foxx, bu neo-noir filmde, Tom Cruise tarafından canlandırılan bir kiralık katil tarafından rehin alınan ve araba kullanmaya zorlanan bir taksi şoförü Max rolünde. Filmin neredeyse hepsi Los Angeles sokaklarında hızlı tempolu aksiyon ve entrika dolu çılgın bir gecede geçiyor.

Oyuncular: Tom Cruise, Jame Foxx

Yönetmen: Michael Mann

Mulholland Drive (2001)

Mulholland Drive (2001)

IMDb: 7,9

Özet: David Lynch'in bu gerçeküstü filminde, Laura Elena Harring'in canlandırdığı gizemli bir kadın, hiçbir şey hatırlayamamasına neden olan bir araba kazasından sağ kurtulduktan sonra kendini Los Angeles'ta dolaşırken bulur. 

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring

Yönetmen: David Lynch

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Han Mergen

The Shining adlı filmi görünce diğerlerinin de gereksiz entel dantel filmler olduğunu düşündüm. Ben ömrümde The Shining kadar gereksiz bir film görmedim. Şu ... Devamını Gör