Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka İzlemeniz Gereken Son 5 Yılın En İyi Animasyon Filmleri

Mutlaka İzlemeniz Gereken Son 5 Yılın En İyi Animasyon Filmleri

Beyza
28.05.2023 - 13:17

Film izlemek birçok kişi için oldukça keyif verici bir aktivitedir. Animasyon filmleri de kurguları ve konuları ile en çok izlenen film türleri arasında yer alır. Bizler de sizin için hem çocuklarla hem de sevdiklerinizle birlikte izleyebileceğiniz animasyon filmlerini derledik. Hadi, hazırsanız son 5 yılın en iyi animasyon filmleri listemize geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Space Jam: Yeni Efsane (2021)

1. Space Jam: Yeni Efsane (2021)

IMDb: 4.5

Özet: Space Jam: Yeni Efsane, kendisi ve oğlunun hayatı için süper güçlü bir kadroya sahip bir takıma karşı, liderlik etttiği Bugs, Lola Bunny ve disiplinsizlikleriyle ünlü Looney Tunes çetesini zafere taşımaya çalışan LeBron'ın hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Malcolm D. Lee

Oyuncular: LeBron James, Don Cheadle, Sonequa Martin-Green

2. Ugly Dolls (2019)

2. Ugly Dolls (2019)

IMDb: 5

Özet: Günleri Uglyville kasabasında hep mutlu geçen Uglydolls halkından Moxy, özgür ruhlu biridir. Çok neşeli günler geçiriyor olsa da meraklı kişiliğinden dolayı yaşadığı kasabadaki dağın diğer tarafında ne olduğunu deli gibi merak eder. Orada neler olduğunu öğrenmek için arkadaşlarıyla beraber bir maceraya atılır.

Yönetmen: Kelly Asbury

Oyuncular: Kelly Clarkson, Pitbull, Lee-Hom Wang

3. Ploey: You Never Fly Alone - Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın (2018)

3. Ploey: You Never Fly Alone - Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın (2018)

IMDb: 5.3

Özet: Henüz uçmayı öğrenememiş bir yavru kuş olan Puloi, ailesi Güney'e göç edince kutuplarda yalnız başına kalmak zorundadır. Bu durumu fırsat bilip yeni arkadaşlar edinen Puloi, kutuptaki düşmanlara karşı yaşam mücadelesi vermeye çalışır.

Yönetmen: Árni Ólafur Ásgeirsson

Oyuncular: Jamie Oram, Harriet Perring, Iain Stuart Robertson

4. Spycies - Süper Ajanlar (2019)

4. Spycies - Süper Ajanlar (2019)

IMDb: 5.4

Özet: Tam anlamıyla iki zıt karakter olan gizli ajan Vladimir ve Hector, karşılaştıkları zorlu bir görev için dünyayı kurtarmak adına eğlenceli ama bir o kadar da güç bir maceraya girişirler.

Yönetmen: Guillaume Ivernel

Oyuncular: Kirk Thornton, Dino Andrade, Salli Saffioti

5. Latte & the Magic Waterstone - Kirpi Latte ve Büyülü Taş (2019)

5. Latte & the Magic Waterstone - Kirpi Latte ve Büyülü Taş (2019)

IMDb: 5.6

Özet: Yaramaz ve sevimli bir kirpi olan Latte, çok enerjik ve meraklı olduğu için sürekli başına iş açmaktadır. Yaşadığı ormanda kuraklık baş göstermeye başladığı zaman sincap arkadaşı ile beraber ormana su getirebilmek için heyecan dolu bir maceraya atılırlar.

Yönetmen: Mimi Maynard , Paulette Victor-lifton , Regina Welker , Nina Wels

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Paws Of Fury: The Legend Of Hank (2022)

6. Paws Of Fury: The Legend Of Hank (2022)

IMDb: 5.7

Özet: Hayallerinin gerçekleşmesini uman bir Samuray, rakiplerini yenmek için sıra dışı bir yol izler ve mahkemede dava açar! Amerikan yapımı animasyon komedide yönetmen koltuğunda Chris Bailey otururken orijinal dublaj kadrosunda Samuel L. Jackson, Michael Cera, Aasif Mandvi, Michelle Yeoh, Mel Brooks, Djimon Hounsou, Ricky Gervais ve Gabriel Iglesias gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen: Rob Minkoff, Mark Koetsier, Chris Bailey

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, Michael Cera

7. Wonder Park - Mucizeler Parkı (2019)

7. Wonder Park - Mucizeler Parkı (2019)

IMDb: 5.8

Özet: Naif ve hayalperest bir kız çocuğu olan June, ormanda büyülü bir gezintiye çıkar. Ormanın içinde hiç görmediği bir eğlence parkı keşfeder fakat ona çok tanıdık gelir. Bir süre sonra fark eder ki bu eğlence parkı onun hayal gücüyle oluşturduğu bir yerdir. Yalnız bu eğlence parkı tehlike altında olduğu için orayı kurtarmak ister ve sevimli dostları ile bir araya gelir.

Yönetmen: Dylan Brown, David Feiss

Oyuncular: Brianna Denski, Ken Hudson Campbell, Jennifer Garner

8. The Addams Family - Addams Ailesi (2019)

8. The Addams Family - Addams Ailesi (2019)

IMDb: 5.8

Özet: Hayatını kocasına ve çocuklarına adayan Morticia, güler yüzlü ve tutkulu bir şekilde kapısına aşık Gomez ve şahsına münhasır çocuklar Wednesday ile Pugsley'e evin diğer ilginç aile bireyleri eşlik eder. Bu farklı aile bayram hazırlığı yaparken reality-show programının kraliçesi Margaux Needler karşılarına çıkar. Bu ikilinin karşılaşması her şeyi değiştirir...

Oyuncular: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz

Yönetmen: Conrad Vernon, Greg Tiernan

9. Otel Transilvanya: Transformanya (2022)

9. Otel Transilvanya: Transformanya (2022)

IMDb: 6

Özet: İlk filmi 2012 yılında vizyona giren animasyon türündeki Otel Transilvanya'nın devam halkası olan Hotel Transylvania 4, Dracula ve ailesinin yaşadığı maceraları konu ediyor. Sadece ülkemizde değil dünya çapında çok iyi gişe rakamları elde eden ve büyük-küçük tüm seyirci kitlesini eğlendirmeyi başaran Otel Transilvanya serisinin bu zamana kadar çekilen üç filminde de yönetmen koltuğunda Genndy Tartakovsky yer almıştı.

Yönetmen: Genndy Tartakovsky, Nunzio Randazzo

Oyuncular: Brian Hull, Kathryn Hahn, Andy Samberg

10. The Stolen Princess - Kayıp Prenses (2018)

10. The Stolen Princess - Kayıp Prenses (2018)

IMDb: 6

Özet: Prenseslerin, büyücülerin ve şövalyelerin zamanında geçen bu hikayede Ruslan, şövalye olma hayali kurar. Ruslan, Mila ile tanışıp ona aşık olur ama kralın kızı olduğu gerçeğinden haberdar değildir. Büyücü Kornomor, onları ayırmak için Mila'yı kaçırır ve şövalye Ruslan bu büyücünün peşine düşer.

Yönetmen: Oleh Malamuzh

Oyuncular: Nadiya Dorofeeva, Oleksiy Zavhorodniy, Yevhen Malukha

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Baby Boss - Patron Bebek (2017)

11. Baby Boss - Patron Bebek (2017)

IMDb: 6.3

Özet: En büyük hayali köpek sahibi olmak olan Tim 7 yaşındadır. O köpek hayalleri kurarken annesi ile babasının sürekli takım elbise giyen bir bebeği sahiplenmesi ile her şey değişir. Annesi ve babası yanında olmayınca akıcı şekilde konuşan bu bebek aslında bir ajandır ve çözmesi gereken çok ama çok önemli bir mesele vardır...

Oyuncular: Miles Christopher Bakshi, Alec Baldwin, Steve Buscemi

Yönetmen: Tom McGrath

12. The Grinch-Grinç (2018)

12. The Grinch-Grinç (2018)

IMDb: 6.4

dık köpeği Max ile bir mağarada yaşayan Grinç, alaycı ve huysuzdur. Mağarasında günlük ihtiyaçlarına yetecek bir sürü teknolojik alet bulunduğundan, dışarı çıkmayan ve bunu pek de sevmeyen Grinç, yaşadığı Who köyündeki komşularıyla ise neredeyse hiç görüşmemektedir. Ancak yılda bir gün bile olsa, komşularının her yıl olan Noel sevinçlerinden rahatsız olmakta ve bu durumdan şikayet etmektedir. Özellikle bu yıl kutlamaların her zamankinden çok daha büyük yapılacağını duyan Grinç, Noel'i çalmaya karar verir!

Oyuncular: Yekta Kopan, Azra Ayorak, Ebru Saçar Aktaç

Yönetmen:  Scott Mosier, Yarrow Cheney

13. Luck (2022)

13. Luck (2022)

IMDb: 6.4

Özet: Luck, günlük hayatı derinden etkileyen iyi ve kötü şans arasında süren bin yıllık savaşa odaklanıyor.

Yönetmen: Peggy Holmes

Oyuncular: Eva Noblezada, Lil Rel Howery, Simon Pegg

14. Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi (2022)

14. Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi (2022)

IMDb: 6.5

Özet: Banliyöde büyüyen Gru’nun en büyük hayali, Kötü 6 olarak bilinen kötüler grubuna katılabilecek kadar kötü olmaktır. Bu amaçla harekete eden Gru, bu süreçte sadık takipçileri olan ve kargaşa yaratan Minyonlar’ın desteğini alır. Kevin, Stuart, Bob, Otto ve Gru, yeteneklerini kullanarak birlikte ilk sığınaklarını yaparlar ve ilk silahlarını da deneyimleyerek ilk görevlerini de başarıyla tamamlarlar. 

Yönetmen: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan Del Val

Oyuncular: Steve Carell, Alan Arkin, Taraji P. Henson

15. Sonic The Hedgehog - Kirpi Sonic (2020)

15. Sonic The Hedgehog - Kirpi Sonic (2020)

IMDb: 6.5

Özet: Hükümet, insan biçiminde olan ve gören herkesi şaşkına uğratan Sonic'in peşine düşer. Herkes Sonic'i aramaya koyulur fakat Sonic o esnada Dr. Eggman'ın ele geçirdiği yüzükleri ondan geri almaya çalışmaktadır ama sandığı kadar kolay olmayacaktır!

Yönetmen: Jeff Fowler

Oyuncular: Jim Carrey, Ben Schwartz, James Marsden

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Teen Titans Go! To the Movies - Genç Titanlar Filmi (2018)

16. Teen Titans Go! To the Movies - Genç Titanlar Filmi (2018)

IMDb: 6.8

Özet: Bir süper kahraman ekibi Teen Titans üyelerinin diğer süper kahramanlar gibi kendilerine ait filmleri yoktur. Grubun lideri Robin star olmak için Hollywoodlu yönetmene gider ve çılgınca fikirlerini anlatır. Tam o sırada dünyayı ele geçirmeye çalışan bir süper kötü kahraman tarafından yanlış yönlendirilirler ve tüm işler karışır...

Oyuncular: Scott Menville, Greg Cipes, Tara Strong

Yönetmen: Aaron Horvath, Peter Rida Michail

17. Karlar Ülkesi 2 (2019)

17. Karlar Ülkesi 2 (2019)

IMDb: 6.8

Özet: Elsa, hayatını etkileyen bir sorunun cevabını arar. Elsa neden büyülü güçlerle doğdu? Bu sorunun cevabını bulmak için Erindel'in dışındaki ormana, bir bilinmeyene doğru giden Elsa, geçmişi ile ilgili gerçeklerle yüzleşecektir. Krallığı da tehlikeye atan cevapların peşine düşen Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven ile birlikte tehlikeli ve bir o kadar da olağanüstü bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: Jennifer Lee, Chris Buck

Oyuncular: Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad

18. Aslan Kral (2019)

18. Aslan Kral (2019)

IMDb: 6.8

Özet: Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir...

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones

19. Yeti Efsanesi (2019)

19. Yeti Efsanesi (2019)

IMDb: 7

Özet: Yi, dünyayı gezme hayali ile yaşayan genç bir kızdır. Genç kızın hayatı, Şangay’daki evlerinin çatısında bir Yeti ile karşılaşmasıyla bambaşka bir hal alır. Evin çatısında yaşayan Yeti ile iletişim kurmaya çalışan Yi, onu evine, ailesinin yanına dönmesine yardımcı olmaya çalışır.

Yönetmen: Jill Culton, Todd Wilderman

Oyuncular: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor

20. Batman Vs. Teenage Mutant Ninja Turtles (2019)

20. Batman Vs. Teenage Mutant Ninja Turtles (2019)

IMDb: 7.1

Özet: Ninja Kaplumbağalar'ın Batman ve Robin'e katılmasıyla gitgide sayıları artan kahramanlarımız, çok daha kalabalık bir ekiple çarpışır. Gotham'a Ra's Al Ghul ve onun Suikastçılar Birliği ile güçlerini birleştiren Shredder ve Ayak Takımı'nı durdurmaya çalışacak olan Batman ve yeni arkadaşlarının önüne Joker, Harley Quinn, Mr, Freeze ve Bane gibi kötüler de çıkıyor. 

Yönetmen: Jake Castorena

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)

21. The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)

IMDb: 7.1

Özet: The Witcher: Nightmare Of The Wolf, para için canavarları öldüren bir genç olan Vesemir'in hikayesini konu ediyor. Genç bir Witcher olan Vesemir, para karşılığında canavarları öldürmekten keyif alır. Bu sırada yeni ve oldukça tuhaf olan bir canavar krallık için büyük bir tehlike oluşturur. 

Oyuncular: Theo James, Graham McTavish, Mary McDonnell

22. Sihirli Ejder (2021)

22. Sihirli Ejder (2021)

IMDb: 7.2

Özet: İşçi sınıfı bir ailenin üyesi olan Din, büyük hayalleri olan bir üniversite öğrencisidir. Bir gün Din'in yolu dilekleri gerçeğe dönüştürebilen bir ejderha olan Long ile kesişir. İkisi birlikte Din'in uzun süredir kayıp olan çocukluk arkadaşı Lina'yı bulmak için macera dolu bir yolculuğa çıkar. Şangay'ın sokaklarında heyecan dolu bir maceraya atılan ikili, bu süreçte hayatın bilmecelerini çözmeye çalışır.

Yönetmen: Chris Appelhans

Oyuncular: John Cho, Jimmy Wong, Natasha Liu Bordizzo

23. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya (2019)

23. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya (2019)

IMDb: 7.4

Özet: Hicks, Vikinglerin ilk ejderha eğitmeni olmuş ve ejderhalar ile insanlar arasındaki barışı sağlama görevini başarıyla yerine getirmiştir. Ejderhası Dişsiz ile kazandıkları bu barış, Dişsiz'in yeni keşfi ile önemini kaybeder. Dişsiz, artık tükendiğini sandığı kendi soyuna mensup bir ejderhayı keşfeder. Bu dişi ejderha, vahşi ve zorludur. Tehlike bir kez daha kapıya dayandığında ve Hicks'in otoritesi sınandığında, ejderha da binici de, kendi türünü korumak için önemli kararlar vermek zorunda kalacaktır...

Yönetmen: Dean DeBlois

Oyuncular: Jay Baruchel, America Ferrera, F. Murray Abraham

24. Ailem Robotlara Karşı (2021)

24. Ailem Robotlara Karşı (2021)

IMDb: 7.6

Özet: Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. Teknoloji ayaklanıp, robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen: Michael Rianda, Jeff Rowe

Oyuncular: Abbi Jacobson, Danny McBride, Maya Rudolph

25. Toy Story 4 - Oyuncak Hikayesi 4 (2019)

25. Toy Story 4 - Oyuncak Hikayesi 4 (2019)

IMDb: 7.8

Özet: Bir kaşıktan geri dönüştürülerek yapılan bir oyuncak olan Forky asla oyuncak olduğunu kabul etmez ve kendisini Bonnie'nin odasına asla ait hissetmez. Dünyadaki amacını sorgulayan Forky hayatını bir kaşık olarak devam ettirmeye karar verir.

Oyuncular: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts

Yönetmen: Josh Cooley

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Çizmeli Kedi: Son Dilek (2022)

26. Çizmeli Kedi: Son Dilek (2022)

IMDb: 7.9

Özet: Çizmeli kedi macera tutkusunun ona çok pahalıya mal olduğunu keşfeder. Macera tutkusunun bedelini 9 canından 8’ini harcayarak ödeyen Çizmeli Kedi, son bir maceraya atılır. Efsanevi Son Dilek'i bulmak için destansı bir yolculuğa çıkan Çizmeli Kedi, amacına ulaşabilirse dokuz canını yenileyebilecektir. 

Yönetmen: Januel P. Mercado, Joel Crawford

Oyuncular: Antonio Banderas, Salma Hayek, Harvey Guillen

27. Klaus (2019)

27. Klaus (2019)

IMDb: 8.1

Özet: Smeerensburg'un yeni postacısı Jesper tek başına oyuncak yapan Klaus ile tanışır ve Klaus'un oyuncaklarını çocuklara dağıtmaya karar verirler. Birlikte oyuncak dağıtmaya başlayan bu ikili Smeerensburg'un mutsuzluğunu değiştirmeye başlar.

Oyuncular: Jason Schwartzman, Rashida Jones, J.K. Simmons

Yönetmen: Sergio Pablos

28. Coco (2017)

28. Coco (2017)

IMDb: 8.4

Özet: Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz, 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanıdır ancak çok önceden hayatını kaybetmiştir ve ne yazık ki Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Onun şarkılarıyla büyüyen Miguel, bir gün şans eseri Cruz'un gitarını bulur. Ancak gitarı çaldığı an, kendisini bambaşka bir dünyada bulur: Ölüler Diyarı'nda! Çıkış yolunu aradığı sürede düzenbaz bir adam olan Hector'la karşılaşırlar. İkili, Miguel'in aile tarihi hakkındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için bilmedikleri bir yolculuğa çıkarlar!

Oyuncular: Anthony Gonzalez (VIII), Benjamin Bratt, Gael García Bernal

Yönetmen:  Lee Unkrich, Adrian Molina

29. Save Ralph (2021)

29. Save Ralph (2021)

IMDb: 8.4

Özet: Bir belgesel için röportaj yapılan bir tavşan olan Ralph, bir laboratuvarda 'testçi' olarak günlük rutinini sürdürür.

Yönetmen: Spencer Susser

Oyuncular: Taika Waititi, Ricky Gervais, Zac Efron, Olivia Munn, Pom Klementieff

30. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

30. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

IMDb: 8.4

Özet: 2018 yılına damga vuran ve sık sık konuşulan Spider-Man: Into the Spider-Verse, dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklyn’li genç Miles Morales’in hikayesini konu ediyor.

Seslendirenler: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

Yönetmen: Bob Persichetti

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?