Görüş Bildir
Haberler
MGK'da 'Örgütlerle ve Uzantılarıyla Mücadele' Konuşuldu

MGK'da 'Örgütlerle ve Uzantılarıyla Mücadele' Konuşuldu

Onedio Medya
21.10.2015 - 23:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

6 saat süren MGK'dan sonra yapılan açıklamada, 'Huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadele aralıksız sürecek' denildi. PKK'nın Suriye'deki uzantılarının uluslararası alanda terör örgütleri kapsamına alınması gerektiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ekim ayı olağan toplantısı 6 saat sürdü. Toplantı sorası yapılan MGK açıklamasında, 10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının 'yürütülen adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde, çok yönlü ele alındığı' belirtildi.

Açıklamada, 'Milletimizin bir arada yaşama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdürüleceğinin altı çizilmiştir. Milli güvenliğimizi tehdit eden ve terör örgütleriyle işbirliği içerisinde hareket eden Paralel Devlet Yapılanması'na karşı yürütülen kararlı mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüleceği teyit edilmiştir' denildi.

PYD ve IŞİD mesajı

MGK'nın önemli bir gündem maddesi de Suriye'deki savaş oldu. Toplantıda, 'Suriye'de yaşanan ve uluslararası niteliği gün geçtikçe artan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği, Güney sınırlarına yakın bölgelerdeki hareketlilik ve hava sahası ihlâllerinin ele alındığı' belirtildi. Sınır güvenlik tedbirlerinin gözden geçirildiği söylendi.

Açıklamada, 'Rusya ve İran'ın Suriye'deki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirilmiştir' ifadeleri kullanıldı.

MGK açıklamasında, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak değerlendirilen PYD'nin 'uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliği'ne vurgu yapıldı.

'Bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantılarının uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliğinin altı çizilmiş, DEAŞ terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.'

IŞİD'e karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği de ifade edildi.

'Külfet paylaşımı adil ve kapsayıcı olmalı'

Suriye'de sivil halka yönelik şiddet ve güç kullanımı sonucunda meydana gelen can kayıplarının ve insan hakları ihlâllerinin bir an önce sonlandırılması gerekliliği vurgulanan MGK açıklamasından şöyle denildi:

'Yurtlarını terk etmek zorunda kalmış insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için bugüne kadar yaptığımız çalışmaların, insani sorumluluk bilinci içerisinde devam edeceği belirtilmiştir. Uluslararası toplumun mülteci sorununa çözüm bulmak amacıyla daha somut ve gerçekçi adımlar atması gerektiği, bunun Avrupa ve dünya için de önemli bir problem olduğu dile getirilmiştir. Külfet paylaşımının adil ve kapsayıcı bir şekilde gerçekleştirilmesine ihtiyaç bulunduğu hususunun altı çizilmiştir.'

Seçim güvenliği

MGK'nın gündeminde 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler de vardı. Seçimin 'huzur ve güven ortamı içinde yapılmasına yönelik tedbirler' hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu aktarıldı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0