Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 7 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den 7 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

FreiGeist
24.06.2015 - 08:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu, Karadeniz, Sakarya, Kocaeli, Erzurum, Kars ve Ardahan ile Adana, Osmaniye ve Erzincan'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve az bulutlu 27

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu 26

KIRKLARELİ Parçalı ve az bulutlu 28

YALOVA Parçalı çok bulutlu 24

EGE

Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 23

AYDIN Az bulutlu ve açık 33

DENİZLİ Parçalı bulutlu 30

İZMİR Az bulutlu ve açık 29

AKDENİZ

Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak yağışlı 30

ANTALYA Az bulutlu ve açık 36

BURDUR Az bulutlu ve açık 29

OSMANİYE Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak yağışlı 28

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ÇANKIRI Parçalı çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

SİVAS Parçalı çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

DÜZCE Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

KARABÜK  Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

GÜMÜŞHANE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

SAMSUN Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

DOĞU ANADOLU

Parçalı kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzincan'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİTLİS Parçalı ve az bulutlu 29

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

IĞDIR Parçalı bulutlu 35

MALATYA Parçalı bulutlu 34

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, yarın (Çarşamba) bölgenin batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık 39

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 38

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 31

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 37

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'nin güneyi ile Doğu Karadeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, orta ve doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 kms/), doğusu batıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/s) gece 5 ila 7 (40-60 km/s) , doğusu akşam güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) gece 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m orta ve doğusu öğle saatlerinden sonra 1,5 ila 2,5m, Görüş: Orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde kuzeyi güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), güneyi 7 (60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı kuzeybatıdan 6 (50 km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı 6 (50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Akdeniz'in batısı ile Orta Akdeniz'de yer yer 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0