Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 28 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji'den 28 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Batuhan
31.03.2022 - 08:58

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar, fırtına ve Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğini duyurdu, 28 il için sarı kodlu alarm verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin doğu ve kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Marmara ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgar hızı 80 km kadar çıkacak

Hava sıcaklığının İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

28 il için sarı alarm

28 il için sarı alarm

Meteoroloji, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş, Iğdır, Van, Bitlis ve Siirt için sarı uyarıda bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın