Görüş Bildir
Haberler
Mesut Özil'in 'Doğu Türkistan' Paylaşımı Çin'i Kızdırdı: Devlet Televizyonu Arsenal Maçını Yayından Kaldırdı

etiket Mesut Özil'in 'Doğu Türkistan' Paylaşımı Çin'i Kızdırdı: Devlet Televizyonu Arsenal Maçını Yayından Kaldırdı

Çin devlet televizyonu CCTV, Arsenal-Manchester City arasındaki Premier lig maçını Mesut Özil'in Çin'i eleştiren 'Uygur Türkleri' paylaşımı nedeniyle iptal etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arsenal forması giyen Türk kökenli Alman vatandaşı Mesut Özil, sosyal medyadaki paylaşımında Uygurlar’dan ‘‘zulme direnen mücahitler’’ diye söz etmişti. 

Özil hem Çin’in Müslüman azınlığa yönelik baskı politikasını hem de Müslüman ülkelerin buna karşı sessiz kalmasını eleştirmişti.

Özil'in paylaşımına karşılık Arsenal 'Görüşümüzü yansıtmıyor' demişti 👇

Arsenal'in açıklaması Çin'de Özil'e duyulan tepkinin azalmasını sağlamadı.

Bugünkü Arsenal-Manchester City yayını, Çin devlet televizyonu CCTV'nin yayın takviminde olmasına rağmen iptal edilerek programdan çıkarıldı. 

Çin devlet televizyonu, Arsenal-Manchester City yerine Tottenham-Wolves maçını yayımlayacağını duyurdu.

Öncesinde devlet bağlantılı gazete Global Times Özil'in paylaşımınının futbol otoritelerini hayal kırıklığına uğrattığını ileri sürdü.

Öncesinde devlet bağlantılı gazete Global Times Özil'in paylaşımınının futbol otoritelerini hayal kırıklığına uğrattığını ileri sürdü.

Çin Futbol Federasyonu Özil'in paylaşımının 'kabul edilemez' diye niteleyip Çinli futbol severlerin duygularını incittiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özil'in söz konusu paylaşımı 👇

'Ey Doğu Türkistan. Ümmetin kanayan yarası. Eziyetlere direnen mücahit ve mücahideler topluluğu. Zorla İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı müminler. Kur'anlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, medreseler yasaklanıyor, din alimleri birer birer öldürülüyor. Erkek kardeşler zorla kamplara sokuluyor. Onların yerine Çinli erkekler ailelere yerleştiriliyor. Bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun, sesi çıkmıyor. Müslümanlar sahiplenmiyor. Bilmezler mi ki zulme rıza zulümdür. 

Hz. Ali ne güzel demiş: 'Zulme engel olamıyorsanız, Onu herkese duyurun!' Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar aylardır, haftalardır gündemde iken Müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Bilmezler mi ki, zulmün olduğu yerde tarafsızlık, namussuzluktur... Bilmezler mi ki yıllar sonra oradaki kardeşlerimizin bu acı günlere dair hatırlayacakları zalimlerin işkenceleri değil, biz Müslüman kardeşlerin sessizliği olacaktır. Ya Rabbi, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yardım eyle... Şüphesiz ki Allah; tuzak kuranların en hayırlısıdır.”

Daha önce de Erdoğan'la verdiği pozlar başını ağrıtmıştı

Daha önce de Erdoğan'la verdiği pozlar başını ağrıtmıştı

Özil daha önce de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la seçim öncesi verdiği pozlar nedeniyle Almanya milli takımından ayrılmak zorunda kalmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
442
106
28
17
16
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fısdıkcı Şahab

almanlar dışlayınca türk olduğunu hatırladı adam

Lucinda Kane

Arsenal'in desteklemiyoruz demesi de yetmedi. Kim takar Çin'i demek istenilen ancak denilemeyen durum. Çin ortadan tamamen yok olmadığı sürece kimse de bir ş... Devamını Gör

resneli niyazi

ABD bi hidrojen bombası çaksa Çin'e, BM falan görmemezlikten gelse, ancak bu şekilde kurtuluruz bu huur çocuklarından

semih yurdakul

1 Hidrojen bombasının babası RUSYADA 2 zulmü kırmak için dünyadaki en büyük zulm tüccarından meded ummak... 3 Mandacı mısın? 4 ÇİN den ve ABD den kurtulmak k... Devamını Gör