Görüş Bildir
Haberler
Mesut Özil'in 'Doğu Türkistan' Paylaşımına Arsenal Destek Vermedi: 'Şahsi Fikri'

Mesut Özil'in 'Doğu Türkistan' Paylaşımına Arsenal Destek Vermedi: 'Şahsi Fikri'

Arsenal'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, sosyal medya hesaplarından Uygur Türkleri ile ilgili paylaşım yaparak Doğu Türkistan'daki müslümanlara büyük zulümler yapıldığını ve buna sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Çin'de çok sayıda destekçisi bulunan Arsenal ise oyuncusu Mesut Özil ile arasına mesafe koyarak açıklamaların 'Özil'in şahsi fikri' olduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mesut Özil, Cuma günü Twitter ve Instagram üzerinden yaptığı paylaşım ile Çin'in Sincan bölgesindeki Uygurlara destek vermiş ve Müslüman ülkeleri Çin yönetimine karşı seslerini yükseltmedikleri gerekçesiyle eleştirmişti.

Mesut Özil'in paylaşımı 👇

Özil paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

'Ey Doğu Türkistan. Ümmetin kanayan yarası. Eziyetlere direnen mücahit ve mücahideler topluluğu. Zorla İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı müminler. Kur'anlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, medreseler yasaklanıyor, din alimleri birer birer öldürülüyor. Erkek kardeşler zorla kamplara sokuluyor. Onların yerine Çinli erkekler ailelere yerleştiriliyor. Bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun, sesi çıkmıyor. Müslümanlar sahiplenmiyor. Bilmezler mi ki zulme rıza zulümdür.'

'Hz. Ali ne güzel demiş: 'Zulme engel olamıyorsanız, Onu herkese duyurun!' Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar aylardır, haftalardır gündemde iken Müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Bilmezler mi ki, zulmün olduğu yerde tarafsızlık, namussuzluktur... Bilmezler mi ki yıllar sonra oradaki kardeşlerimizin bu acı günlere dair hatırlayacakları zalimlerin işkenceleri değil, biz Müslüman kardeşlerin sessizliği olacaktır. Ya Rabbi, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yardım eyle... Şüphesiz ki Allah; tuzak kuranların en hayırlısıdır...'

"Yayımlanan içerik Özil'in şahsi fikridir"

"Yayımlanan içerik Özil'in şahsi fikridir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin'de çok sayıda destekçisi bulunan Arsenal, Özil'in paylaşımıyla ilgili bir açıklama yaptı.

DW Türkçe'nin aktardığına göre Çin'in popüler sosyal medya platformu Weibo üzerinden yapılan Çince açıklamada, 'Yayımlanan içerik Özil'in şahsi fikridir' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca 'Arsenal, bir futbol kulübü olarak siyasete girmeme ilkesine daima bağlı kalmıştır' denildi.

Ancak bazı Çinliler bu açıklamaya rağmen, Özil'in formasını giydiği Arsenal'in maçlarının artık Çin televizyonlarında yayınlanmaması için çağrıda bulundu. 

Sosyal medya sitesi Weibo'da yapılan paylaşımlarda da çok sayıda Çinli, arkasında Özil'in numarası bulunan Arsenal formasını bir daha giymeyeceğini belirtti.

Çin, Uygur Türklerine yönelik politikaları nedeniyle eleştiriliyor

Çin, Uygur Türklerine yönelik politikaları nedeniyle eleştiriliyor

Birleşmiş Milletler ve çok sayıda insan hakları örgütü, en az 1 milyon Uygur ve diğer Müslüman azınlık nüfusun Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında tutulduğunu belirtiyor.

BM İnsan Hakları Konseyi'ne üye 22 ülke, 11 Temmuz'da, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri ve diğer azınlıklara yönelik muamelesini eleştiren ve kitlesel gözaltıların durdurulması çağrısında bulunan bir mektup imzalamıştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütünün raporunda, son 2 yılda Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çok sayıda kişinin 'önleyici polisiye tedbir' adı altında suçsuz yere alıkonulduğu ve siyasi bakımdan tehlikeli olarak değerlendirilen bireylerin herhangi bir yargı kararı olmaksızın toplama kamplarına gönderildiği belirtilmişti.

DW Türkçe & Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
37
8
7
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ya şunun da yeri gelince milliyetçi takılmasından iğreniyorum madem çok böyle şeylere değer veriyordun Alman milli takımın değil Türk Milli takımını seçecekt... Devamını Gör

resneli niyazi

Adamı yetiştiren sistem Türk futbol alt yapısı mı? Niye tamamen farklı bir sisteme dahil olsun, ekmeğini yediği ülke dururken? Keşfedip önce kapsaydın. Doğu ... Devamını Gör

Resho

Adama sorarlar hayırdır biradan aklın 3-4 sene önce neredeydi diye...

Yigit Karabey

Bu herif ilerisi icin "milletvekilligine " yatirim yapiyor!!!