Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Cengiz Kimdir? Mehmet Cengiz Hangi Şirketin Sahibi? Mehmet Cengiz'in Kaç Çocuğu Var?

Mehmet Cengiz Kimdir? Mehmet Cengiz Hangi Şirketin Sahibi? Mehmet Cengiz'in Kaç Çocuğu Var?

Elif Ateş
05.05.2022 - 16:07

Türk iş adamlarından biri olan Mehmet Cengiz, yaptığı çıkışlar ile gündemde kalmaya devam ediyor. Ülkenin tanınan müteahhitlerinden biri olan Mehmet Cengiz, bugüne kadar birçok projeye imza attı. Karayolları, havayolları, demiryolları, barajlarda yaptığı çalışmaların yanı sıra turizm alanında da önemli çalışmalar yaptı. Mehmet Cengiz inşaat sektörüne girdiğinden beri pek çok alanda hizmet vermeye devam ediyor. Peki Mehmet Cengiz kimdir? Mehmet Cengiz hangi şirketlerin sahibi? Mehmet Cengiz'in kaç çocuğu var? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Cengiz Kimdir?

Mehmet Cengiz Kimdir?

Rize'nin Kalkandere ilçesinde 4 Temmuz 1958 yılında doğan Mehmet Cengiz, çocukluğunu memleketi Rize'de geçirdi. Asım ve Ekrem adında iki erkek kardeşe sahiptir. Babası Şaban Cengiz 2014 yılında, annesi Şöhret Cengiz ise 2020 yılında vefat etti.

Mehmet Cengiz Hangi Şirketin Sahibi?

Mehmet Cengiz Hangi Şirketin Sahibi?

Mehmet Cengiz, kardeşi Ekrem Cengiz ile beraber 1980 senesinde Cengiz İnşaat'ı kurdu. Daha sonra iki defa Çaykur Rizespor başkanı olarak seçildi. Rizespor'un onursal başkanlığını üstlenen Mehmet Cengiz, Cengiz Holding bünyesinde çeşitli projeler yapmaya devam ediyor. Sadece inşaat alanında değil, madencilik, turizm, enerji, havacılık gibi birçok alanda çalışmaktadır.

Mehmet Cengiz'in Kaç Çocuğu Var?

Mehmet Cengiz'in Kaç Çocuğu Var?

Mehmet Cengiz'in resmi eşi olan Fatma Cengiz'den 6 çocuğu bulunuyor. Aynı zamanda evlilik dışı ilişkisinden de bir çocuğu daha olduğu biliniyor. Eşi Fatma Cengiz 2019 yılında şiddetli geçimsizlik sebebiyle Mehmet Cengiz'e boşanma davası açtı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın