Görüş Bildir
Haberler
Mayın Nasıl Çalışır ve Tespit Edilir? Mayın Nasıl Patlar?

Mayın Nasıl Çalışır ve Tespit Edilir? Mayın Nasıl Patlar?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş devam ederken, Karadeniz’deki serseri mayınlar ise denize kıyısı olan ülkelerin korkulu rüyası oldu. Ukrayna, Rus gemilerinden yapılacak çıkartmayı önlemek için Karadeniz kıyısında bulunan Odessa kentinde kıyılara mayın döşemişti. Fırtına sonrası kopan mayınlar, denizde sürüklenmeye başladı. Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Boğaz’da keşfedilen mayının imha edildiğini açıklamış, bugün ise İğneada açıklarında yeni bir mayın keşfedildiği duyurulmuştu. Peki, mayın nasıl çalışır ve tespit edilir? Mayın nasıl patlar? İşte Karadeniz’de büyük tehlike yaratan mayınlarla ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de korkulan oldu ve Karadeniz’de serseri mayın tehlikesi ortaya çıktı. Ukrayna’nın döşediği eski tip 420 mayının koptuğu ve Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler için tehlikeli olacağı açıklanmışı. MSB, İstanbul Boğazı’ndan sonra İğneada açıklarında da mayın tespit edildiğini duyurdu.

Deniz Mayını Nasıl Tespit Edilir?

Deniz Mayını Nasıl Tespit Edilir?

Deniz mayınları, ucuza imal edilmesi sebebiyle savaşta genellikle güçsüz ülkelerin kullandığı etkili silahlardan biridir.

Deniz mayınları, genellikle savunma amacıyla kullanıldığı gibi saldırı amacıyla da kullanılabilir.

Savunma amaçlı mayın tarlaları kıyıdaki önemli kısımları düşman gemilerinden ve denizaltılardan korur, düşman gemilerini daha kolay korunan alanlara gitmeye zorlar veya hassas alanlardan uzak tutar.

Deniz mayınlarının tespiti her ne kadar zor olsa da mümkündür.

26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili ve Eski Albay Dursun Çiçek, 'Türk Deniz Kuvvetleri gemilerle ve helikopterlerle mayınları tespit edebilir ve imhasını sağlayıp tehlikeyi bertaraf edebilir.

Deniz Mayını Nasıl Çalışır, Patlarsa Ne Oldu?

Deniz Mayını Nasıl Çalışır, Patlarsa Ne Oldu?

Eski Albay Çiçek, 'Mayınlar çarptığında patlayacak kadar ağır kütlesi olan deniz canlılarına zarar verebilir. Ancak denize döşenmiş mayınlar gemi gibi büyük kitlelerin çarpması halinde patlayabilir ve gemilere zarar verir. Küçük deniz canlıları için çok önemli bir tehdit oluşturmaz. Balıkçılık faaliyetlerimizin güvenliğini tehdit eder' dedi.

Türkiye’de Kaç Mayın Tespit Edildi?

Türkiye’de Kaç Mayın Tespit Edildi?

Türkiye’de şu ana kadar iki serseri deniz mayını tespit edildi. Deniz mayınlarının ilki, Boğaz’ın Karadeniz girişinde Garipçe açıklarından balıkçılar tarafından tespit edildi ve SAS komandoları tarafından imha edildi. Tespit edilen mayının patlayıcı kuvveti ise 30 kilogram olduğu açıklandı. Bu büyüklükteki bir patlayıcının, tüm gemileri batırabileceği tahmin ediliyor.

İkinci mayın ise bu sabah saatlerinde tespit edildi. Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada açıklarında tespit edilen mayın sonrası SAS birlikleri olay yerine intikal ettirildi. SAS komandolarının mayın ile ilgili çalışması sürüyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın