Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Boğazı'nda Görülen Mayın Etkisiz Hale Getirildi!

İstanbul Boğazı'nda Görülen Mayın Etkisiz Hale Getirildi!

İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde mayına benzeyen bir yabancı cisim görülmesinin ardından Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan imha için işlemlere başlandığı açıklaması geldi. Milli Savunma Bakanı Akar, 'Mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi' dedi. İstanbul Boğazı, çift yönlü gemi trafiğine yeniden açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde mayına benzeyen bir yabancı cisim görüldü. Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda balıkçıların fark ettiği ve mayına benzetilen cisim için ekipler harekete geçti.

Bölgeye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekipleri ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. İncelemelere helikopter de havadan destek verdi.

SAS Timleri müdahale etti

SAS Timleri müdahale etti

Milli Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin açıklama yaptı:

'26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştirBahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır.'

Bakan Akar: Etkisiz hale getirildi

Bakan Akar: Etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin, 'İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi.' dedi.

Akar, resmi ziyaret kapsamında geldiği Katar'ın başkenti Doha'da Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nda da inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Boğazda görülen mayınla ilgili açıklama yapan Akar, şu bilgileri aktardı:

'Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarındaki bir ticari gemiden 'mayın benzeri bir cisim görüldüğüne' dair bilgi geldi. Unsurlarımız zaten o bölgelerde yoğun şekilde devriyelerini, görevlerini sürdürüyordu. Süratli bir şekilde SAS timimiz bölgeye intikal ettirildi. Söz konusu cismin mayın olduğunun tespitinin ardından emniyetli bir bölgeye çekildi. İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor. Deniz trafiğinin emniyetli şekilde sürdürülmesi için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Sahil Güvenlik ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyon yapıldı. Gerekli tedbirler alındı. Deniz trafiği emniyetli şekilde devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde faaliyetleri takip ediyor, çalışmalarını sürdürüyor.'

İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı

İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, güvenlik nedeniyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı'nın açıldığını duyurdu.

İstanbul Boğazı, denizde mayın bulunmasının ardından çift yönlü trafiğe kapatılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mayın benzeri cisim ihtimaline karşı arama yapılıyor

Mayın benzeri cisim ihtimaline karşı arama yapılıyor

Boğaz'ın başka noktalarında mayın benzeri cisim olma ihtimaline karşı ekipler arama çalışması yapıyor. Çalışmalara Anadolu Feneri açıklarında havadan helikopterle de destek veriliyor.

Rusya uyarmıştı

Rusya uyarmıştı

Rusya-Ukrayna savaşında bir ay geride kalırken, Ukrayna'nın Odesa'dan Rus savaş gemilerini durdurmak için Karadeniz'e bıraktığı ve fırtına sonucu çıpalarından kurtulup sürüklediği öne sürülen mayınların İstanbul'a kadar ulaşabileceği belirtilmişti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) 420 mayının Karadeniz'de sürüklendiğine ilişkin açıklaması endişe yaratmıştı. Mayınların varsa ve sürükleniyorsa İstanbul Boğazı'na gelme ihtimalinin çok yüksek olduğu vurgulanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
27
17
9
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İbrahim

komutan logar, bir cisim yaklaşıyor.

Dzyn

Şimdi o mayın sivil veya askeri ( yabancı devletler dahil ) çarpıp patlasa Ukrayna ne hesap verecek ? Mayın denize bu şekilde atılır mı? Herkese silah ve teç... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Collateral damage diye bir kavram var. Savaş hukukunda yeri var, dolayısıyla Ukrayna hiç bir bedel ödemez. Bununla birlikte bunun adı serseri mayındır; deniz... Devamını Gör

Zerroo

Ya böyle saçmalık mi olur, bi çözümü yok mu bu isin?! "Aa gemi gitti, pardon ya biz savasiyoduk da size de gelmiş bi tanesi pardon ayol"

Oğuzhan Kurt

Sey gibi olmus hindistanin pakistan a fuze atma olayı yanlislikla attik😂😂 Ona sey diyesim var aranızda hala bomba atmayi bilmeyen salaklar varr 😂