Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'nın Döşediği Mayınlar Kopmaya Başladı: 420 Deniz Mayını İstanbul'a Ulaşabilir

Ukrayna'nın Döşediği Mayınlar Kopmaya Başladı: 420 Deniz Mayını İstanbul'a Ulaşabilir

Rusya'nın işgal tehditlerine başladığı andan itibaren ülkeyi savaşa hazırlayan Ukrayna, Odessa açıklarına da Rus gemilerine karşı mayınlar döşedi. Ancak Rusya Federal Güvenlik Servisi açıklamalarına göre bu mayınlar kopmaya başladı ve İstanbul'u tehdit ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yaptığı açıklamada Ukrayna tarafından Odessa açıklarına döşenen mayınlarda kopmalar başladı. 

Yapılan açıklamada 'Rusya tarafından özel bir askeri operasyonun başlatılmasının ardından Ukrayna Donanması, Odessa, Özi, Çornomorsk ve Yuzhne limanlarına ve açıklarına yaklaşık 420 eski tip mayın tarlası oluşturdu. Bu mayınlar 20. yüzyılın ilk yarılarında üretildi. Fırtınalı koşulların başlamasıyla birlikte denizin dip ankrajlarına bağlanan kablolarda kopmalar meydana geldi. Karadeniz'in batı kesiminde mayınlar rüzgar ve akıntıların etkisiyle serbestçe hareket etmeye başladı' ifadeleri kullanıldı.

Akdeniz'e sürüklenebilirler

Akdeniz'e sürüklenebilirler

Açıklamanın devamında mayınların Akdeniz' sürüklenme tehlikesinin bile olduğu söylenerek şu bilgiler verildi: 

'Ukrayna'nın listelenen liman bölgelerinde güneye doğru yüzey akıntılarının baskın olduğu göz önüne alındığında, mayınların İstanbul Boğaz’ına ve Akdeniz havzası sularına sürüklenme ihtimali göz ardı edilemez Bu, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin bir kez daha uluslararası hukukun temellerini tamamen hiçe saydığını ve Avrupa Birliği (AB) vatandaşları da dahil olmak üzere insan hayatını hiçe saydığını gösteriyor' 

Açıklamanın sonunda ise, 'Rus Donanması'nın Karadeniz Filosu, mayın tehlikesini dikkate alarak 18 Mart 2022 tarih ve 116 sayılı ilgili kıyı uyarısını yayınladı' denilerek, mayın tehlikesinin resmi kayıt altında kamuoyuna aktarıldığı belirtildi.

Türkiye'den denizcilere uyarı

Türkiye'den denizcilere uyarı

İddialar üzerine Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı da Ukrayna limanlarından ayrılıp tehlike yaratabilecek mayınlara karşı denizcileri uyardı.

19.03.2022 tarihinde yayınlanan bildiride, 'Odessa, Ochakov, Chernomorsk ve Yuzhnyy limanları açıklarına mayın döküldüğü rapor edilmiştir.

Bahse konu mayınların donanımlarından koparak sürüklenen mayın haline gelebileceği ve seyir tehlikesi yaratabileceği değerlendirilmektedir.

Bu sebeple, bölgede bulunan ve seyir yapan tüm gemilerin sürüklenen mayınlara karşı keskin gözcülük tesis etmeleri önemlidir.

Sürüklenen mayınlara/mayın benzeri cisimlere ilişkin tespitlerin ivedilikle Türk Radyo'ya, ana arama kurtarma koordinasyon merkezine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirilmesi rica olunur.' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
20
17
8
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Damra Beydoğan

Amk bizi bulur bizi ya bi siktirin gidin başka yerde savaşın bu filmin sonu belli ortasında biz kalıcaz. Zaten ABD bizi ortaya atmaya başladı skerim natosunu... Devamını Gör

Celal

Üstad adamlar ne yapsın tarafsız sahada mı savaşsınlar? Antartika müsait gidip orada savaşın

burak

AB birligine giremiyoruz ama natodayiz ne ske yarıyor bu NATO hiç birseye madem AB üyeliği vermiyor çekin resti

Darbeli Matkap

Natodan çekildiğin an rusya tepende olmuş olacak merak etme

Biker Lady

Niye başka ülkelerde çıkan savaşların faturası bir şekilde Türkiye’ye kesiliyor NEDEN YA NEDEN ???!!!!

Kenan Taşdemir

Başka ülkeler dediğin biri komşumuz öteki eski komşumuz