Görüş Bildir
Haberler
Masalsı Bir Rüya Ülke: Fransanın En Güzel Köyleri ve Kasabaları

Masalsı Bir Rüya Ülke: Fransanın En Güzel Köyleri ve Kasabaları

Yeter Şirin
23.12.2023 - 15:31

Kruvasanı, parfümleri ve markaları değil bu sefer manzarası veya tarihiyle en güzel köy ve kasabaları sizinle sevgili okur. Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve mimarisiyle Fransanın en güzel köyleri ve kasabalarını gelin birlikte keşfedelim.

Kaynak: https://julesverne.com.tr/seyahat-blo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Annecy

1. Annecy

Fransanın Venedik’i olarak kabul edilen Annecy oldukça sempatik bir yer. Bu nehir kolları ve köprüyüle oldukça güzel yer Fransa ile İsviçre arasında yer alan ve Cenevre’ye sadece 35 km uzaklıkta. Burada çekeceğiniz hiçbir fotoğraf kötü çıkmayacak.

2. Roussillon

2. Roussillon
blog.obilet.com

Toprağındaki mineralden dolayı bütün binaların kızıl bir renk olduğu Roussillon Fransa’nın güzel bir köyü. Köy tamamen kırmızı, sarı ve turuncu olunca bu köyün bir tablo gibi görünmesi kaçınılmaz oluyor.

3. Colmar

3. Colmar

Fransa denilince akla gelen Colmar daracık sokakları, oraya has binalar, iyi korunmuş tarihi kenti, sayısız mimari yapısı ve Isenheim Altarpiece ile Unterlinden müzeleriyle ünlü bir kasaba. Alsan şarabıyla da ünlü bu tarihi kasaba gastronomi yönüyle de ilgi çekici.

4. Ribeauville

4. Ribeauville
blog.obilet.com

Hazır şarap demişken şarap tadımı için turlar düzenlenen bir köye geçelim. Ribeauville sadece şaraplarıla değil mimariye ilgisi bulunan birçok turistin merceği altında. Mimari bakımdan ilgi çekici olan Ribeauville’de 5 bin kişi kalıyor.

5. Riquewihr

5. Riquewihr

Çiçekli evleri, sonsuzluğa doğru uzanan üzüm bağları ve tabii ki o bağların en güzel şarapları Riquewihr’de bulunuyor. Fransız mutfağının tadılması gereken lezzetleri, Riesling üzümünden elde edilen şaraplarıyla Orta Çağ’da yaşıyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eze

6. Eze
blog.obilet.com

“Nietzche Yolu” ile ünlü Eze köyünde ünlü fikir adamı 2 senesini geçirmiş. Köy diyip geçmeyin tıpkı Roussilon’da olduğu gibi bu köyde de sanat galerileri bulunuyor. Aksesuar alışverişi yapmak, limonçello içmek ve gurme mekanlar için Eze oldukça popüler.

7. Ile de Ré

7. Ile de Ré

Fransa’nın Antiktik kıyısında bulunan bu liman kasabası Ile de Ré uzun kumsalı, çam ormanları ve bisiklet yoluyla kendine has bir yer. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan sahil kasabası Saint-Martin-de- Ré’nin arnavut kaldırımlı sokaklarında gezerken büyülenebilirsiniz.

8. Cassis

8. Cassis

Fransa’nın kıyı şeridi Cote D’Azur’da bulunan Cassie Marsilya’ya 30 km uzaklıkta. Mavi ve yeşil tonlarının en güzel halini göreceğiniz Cassis’de bulunan millî parkta kanyonlar, adacıklar ve koruması gereken canlılar bulunuyor.

9. Giverny

9. Giverny

Ünlü ressam Monet’in birçok tablosunu yaptığı evin bulunduğu kasaba Giverny yıl boyu resim ve doğa severlerin akınına uğruyor resmen.

10. Vézelay

10. Vézelay

Fransa’nın Midesi” ismiyle anılan Vézelay’da o kadar tarihi binalar var ki onuncu yüzyıldan daha eski olduğu tahmin ediliyor. Dik yokuşlu dar sokakları, Sainte Marie Madeleine Bazilikası, Morvan Vadisi ve Picasso’nun eserlerini barındıran Zervos Müzesi’de bu köyde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yvoire

11. Yvoire
blog.obilet.com

Hala Orta Çağ’da yaşıyormuşsunuz gibi hissedeceğiniz Yvoire 700 yıllık muhteşem bir köy. Hatta öyle ki “The Gem of the Lake” olarak adlandırılan bu güzel köyde Beş Duyu Bahçesi’ni mutlaka görmelisiniz.

12. Kaysersberg

12. Kaysersberg

Alsace bağlarını da kapsayan Kaysersberg yarı ahşap özelliğe sahip evleri incelemeden, Orta Çağ’dan kalma surları görmeden, damak çatlatan gurme reçelleri yemeden dönmeyin.

13. Saint Veran

13. Saint Veran

Hem bahar hem de kış aylarında görülmesi gereken Saint Veran özellikle kış turizmi ile oldukça beğeniliyor. Ayrıca kıyısında bulunan doğal güzelliğiyle de Saint Veran görülmesi gereken yerlerden.

14. Eguisheim

14. Eguisheim
blog.obilet.com

Fransanın en güzel köyü yarışması olsa kesinlikle birinci olacak bir köy Eguisheim. İsmi fransız gelmeyebilir zira köy Almanya sınırına oldukça yakın. Şarap tadımı, bağ ziyaretleri ve kuş gözlemlemek için oldukça müsait bir köy.

15. Gordes

15. Gordes

Güney Fransa’ya gittiğinizde özellikle otel ve restoranları ile oldukça beğenilen bir köydeyiz. Lavanta tarlaları ile meşhur Gordes görselleri ile bile içinizi açacak.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
19
10
9
9
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın