Görüş Bildir
Haberler
Marvel'ın Black Widow'u, Jojo Rabbit'in Annesi Scar Jo'nun En Başarılı Filmleri

Marvel'ın Black Widow'u, Jojo Rabbit'in Annesi Scar Jo'nun En Başarılı Filmleri

26.11.2021 - 11:10

Geçtiğimiz günlerde 37. yaşını kutlayan başarılı aktris Scarlett Johansson, hem güzelliği hem fiziği hem de başarılı oyunculuğuyla herkesi kendine hayran bırakırken, dünyaya VIP olarak mı geldiğini sorgulatıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl iki ayrı filmle iki ayrı dalda Oscar adayı olan oyuncu, kariyerinde adeta zirveyi yaşadı. Üst düzey oyunculuğunun yanı sıra sempatik ve sevecen halleriyle gönüllere taht kuran güzel oyuncu, sinemaya ilk adımını 1994 yılında attığında sadece 10 yaşındaydı. Johansson o zamandan bugüne birçok başarılı yapımda yer aldı. İşte Scarlett Johansson'ın yer aldığı en başarılı filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Home Alone 3 /Evde Tek Başına 3 (1997) - IMDb: 4.5

8. Home Alone 3 /Evde Tek Başına 3 (1997) - IMDb: 4.5

Evde Tek Başına adıyla Türkiye'de de büyük bir başarı yakalayan serinin üçüncü filminde Scarlett Johansson da yer aldı. IMDb puanı bir hayli düşük olsa da gönüllerde taht kurmasıyla bu listeye giren filmde Scarlett henüz on üç yaşındaydı. Film, üç casus tarafından çalınan çok değerli bir çipin, havalimanında bavulların karışması sonucu Alex'in eline düşmesini ve hırsızların çipi geri almak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

7. Black Widow / Kara Dul (2021) - IMDb: 6.7

7. Black Widow / Kara Dul (2021) - IMDb: 6.7

Birçok kişinin Black Widow, ya da diğer adıyla Natasha Romanoff olarak tanıdığı Scarlett Johansson, ilk olarak Iron Man 2 filminde bu rolü üstlenerek Marvel Sinematik Evreni'ne dahil oldu. Ardından bütün Yenilmezler filmleri de dahil olmak üzere, Kaptan Amerika: Kış Askeri ve Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı gibi Marvel filmlerinde de yer aldı. Scarlett son olarak canlandırdığı karakterle aynı adı taşıyan Black Widow filmiyle Marvel hayranlarının karşısına çıktı.

6. The Man Who Wasn't Here / Orada Olmayan Adam (2001) - IMDb: 7.5

6. The Man Who Wasn't Here / Orada Olmayan Adam (2001) - IMDb: 7.5

2001 yılında vizyona giren film, bir dalda Oscar adayı oldu. 1949 yılında geçen hikayede, berberlik yapan Ed'in karanlık serüveni anlatıyor. Yaşantısından hiç memnun olmayan Ed, eşinin kendisini, çalıştığı mağazanın müdürüyle aldattığını öğrenir. Durumu fırsata çevirmek isteyen Ed, eşinin müdürüne şantaj yaparak 10 bin dolar alır. Ancak işler ters gider ve Ed kendisini hiç beklemediği şekilde bir anda karanlık işlerin içinde bulur. Coen kardeşlerin tamamen siyah - beyaz olan filminde Birdy Abundas karakterini canlandıran Scarlett'a, Billy Bob Thornton, Frances McDormand ve ördekleri seven adam rolüyle Sopranos'tan tanıdığımız James Gandolfini eşlik ediyor.

5. Match Point / Maç Sayısı (2005) - IMDb: 7.6

5. Match Point / Maç Sayısı (2005) - IMDb: 7.6

Sinema dünyasının usta isimlerinden Woody Allen'ın, New York'a küsüp başka yerlerde film çektiği döneminde yazıp yönettiği film, 2005 yılında vizyona girdi. Bir dalda Oscar adayı olan filmde, Scarlett Johansson'a başrolde Jonathan Rhys Meyers eşlik etti. Başarılı bir tenisçi olan Chris'in hayatında her şey yolunda gider. Üstüne üstlük Chris, en yakın arkadaşı Tom'un kız kardeşiyle evlenip büyük bir mirasa da ortak olmayı hedefler. Onun için her şey harika ilerlerken Tom'un nişanlısı Nola Rice ile tanışır. Etkileyici bir güzelliğe sahip olan Nola tam anlamıyla Chris'in aklını başından alır. Nola'ya takıntılı bir hale gelen Chris, her şeyi mahvetmek ya da kusursuz hayatına devam etmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

4. Lost in Translation / Bir Konuşabilse (2003) - IMDb: 7.7

4. Lost in Translation / Bir Konuşabilse (2003) - IMDb: 7.7

Dört dalda Oscar'a aday olup birini de evine götürmeyi başaran bu ünlü film 2003 yılında vizyona girdi. Filmin senaristi ve yönetmeni Sofia Coppola 'En İyi Özgün Senaryo' Oscar'ını kazanmayı başardı. Henüz on dokuz yaşında olmasına rağmen dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Johansson'a başrolde bu filmdeki rolüyle Oscar'a aday olan usta oyuncu Bill Murray eşlik etti. Orta yaşı aşmış Amerikalı bir aktör olan Bob, bir reklam çekimi için Tokyo'ya gider. Otelde, kocası bir fotoğrafçı olan Amerikalı Charlotte ile karşılaşır. Çok farklı bir kültür içerisinde kendilerini oldukça yalnız hisseden Bob ve Charlotte yakınlaşmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Marriage Story (2019) - IMDb: 7.9

3. Marriage Story (2019) - IMDb: 7.9

Netflix'in en iddialı yapımlarından biri olan Marriage Story altı dalda Oscar'a aday oldu ve birini kazandı. 2019 yılında vizyona giren filmin oyuncularından Scarlett Johansson 'En İyi Kadın Oyuncu', Adam Driver 'En İyi Erkek Oyuncu' ve Laura Dern 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' Oscar'larına aday olurken sadece Laura Dern ödüle kavuştu. Film New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan bir boşanma hikayesini ele alıyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu eşi Nicole evliliklerinin son günlerini yaşar. İkili uzlaşarak kolayca ayrılmayı düşünse de işler beklendiği gibi gitmez ve çocukların velayeti söz konusu olunca işler karışır. Bir yandan da hayatlarına devam etmek zorunda kalan çiftten, Charlie projelerini devam ettirmek için New York'ta kalırken, Nicole katıldığı bir dizi için Los Angeles'a taşınmaya karar verir.

2. Jojo Rabbit / Tavşan Jojo (2019) - IMDb: 7.9

2. Jojo Rabbit / Tavşan Jojo (2019) - IMDb: 7.9

Altı dalda Oscar adayı olan film, 2019 yılında vizyona girdi. Christine Leunens'in 'Caging Skies' adlı kitabından uyarlanan film, 'En İyi Uyarlama Senaryo' Oscar'ını kazandı. Hitler'in diktatörlüğü döneminde geçen film, Jojo adlı sevimli bir çocuğu merkezine alıyor. Hitler'in gençlik kamplarından birine giden Jojo'nun hayali bir arkadaşı var ve bu hayali arkadaşı Hitler! Yahudilere soykırım uygulanan dönemde, Jojo'nun annesi bir Yahudi kızı evlerinin çatı katında saklar. Çok geçmeden Jojo bu durumun farkına varır. Bu durum Hitler gençlik kampında zihni yıkanan Jojo'yu ve onun hayali arkadaşı Hitler'i fena halde kızdırır. Sadece Jojo'nun tatlılığı ve Hitler rolündeki Taika Waititi için bile izlenir!

1. The Prestige / Prestij (2006) - IMDb: 8.5

1. The Prestige / Prestij (2006) - IMDb: 8.5

Tarihinin en başarılı yönetmenlerinden olan ve filmlerini anlamak için uğraşan nice yiğidi harap eden Christoper Nolan'ın muhteşem eserlerinden biri olan Prestij, 2006 yılında vizyona girdi. Başrollerinde Hugh Jackman, Christian Bale ve Scarlett Johansson gibi büyük yıldızların olduğu film, iki sihirbazın rekabetini konu alıyor. 19. yüzyıl Londra'sında geçen filmde, Alfred Borden, Robert Angier ve eşi Julia McCullough bir sihirbazın asistanlığını yaparken, bir kaza sonucu Julia ölür. Julia'nın ölümünden Alfred'i sorumlu tutan Robert, Alfred'le düşman olur. Aradan yıllar geçer ve bu iki eski dost, iki büyük sihirbaza dönüşür. İkili büyük bir rekabetin içine girer ve birbirlerinin gösterilerini sabote etmeye başlar. Bir gün Alfred çok başarılı bir oyun sergiler ve Robert bu oyunun sırrını çözmeyi takıntı haline getirir. Trajik olaylarla dolu film, iki dalda Oscar adayı olmayı başardı.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın