Görüş Bildir
Haberler
Kartlar Havada Uçuştu Kazanan Aslan Oldu

Kartlar Havada Uçuştu Kazanan Aslan Oldu

Batuhan
06.04.2014 - 14:06 Son Güncelleme: 06.04.2014 - 21:05

Kartlar Havada Uçuştu Kazanan Aslan Oldu

Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak beklediği derbide gülen taraf Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı takım Fenerbahçe'yi Hollandalı yıldızı Sneijder'in attığı golle 1-0 mağlup etti.

Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak beklediği derbide gülen taraf Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı takım Fenerbahçe'yi Hollandalı yıldızı Sneijder'in attığı golle 1-0 mağlup etti.

Stadı dolduran taraftarlarının önündeki karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, 9. dakikada Sneijder'in golüyle öne geçti. Orta sahada kontrolü elinde tutarak oyununu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmaya çalışan sarı-kırmızılı takım, rakibinin hızlı hücumlarla kalesine gelmeye çalıştığı dakikalarda ise savunmasında açık vermedi. Drobga ile bir topu da direkten dönen Galatasaray, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

Maça daha kontrollü başladığı görülen lider Fenerbahçe, rakibinin baskısını artırdığı dönemde savunma hatalarıyla dikkati çekti. Yapılan bir kademe hatasında Sneijder'in golüne engel olmayan sarı-lacivertli takım, 1-0 geriye düştü. Golden sonra ani ataklarla rakip kaleye gitmeye çalışan Fenerbahçe, istediği pozisyonları üretemedi ve gergin geçen derbide soyunma odasına 1-0 geride gitti.

9- dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Soldan Selçuk İnan'ın yaptığı ortada Melo, topu sol çaprazdan ceza sahasına giren Sneijder'e indirdi. Bu futbolcunun gelişine yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti: 1-0

22- dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışı sonrasında hızlı çıkan Galatasaray'da Drogba, uzun pasıyla savunmanın arkasına kaçan Sneijder'i topla buluşturdu. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hollandalı futbolcu, dar açıdan şutunu çekerken meşin yuvarlak araya giren Gökhan Gönül'e çarparak kornere gitti. Aynı dakikada Telles'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta, kaleci Volkan Demirel yerden seken topu son anda çeldi.

32- dakikada Selçuk İnan'ın soldan kullandığı serbest atışta, ceza sahası çizgisi üzerinde topu önüne indiren Drogba'nın güzel vuruşunda, meşin yuvarlak yan kale direğinden oyun alanına döndü. 33. dakikada Bekir İrtegün'ün ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta gitti.

40- dakikada Galatasaray yarı sahasında Melo, Emre Belözoğlu'nun müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Bülent Yıldırım, sarı-lacivertli futbolcuyu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Kalan sürede sonuç değişmedi ve Galatasaray, gergin bir atmosferde oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

İkinci 45 dakikada Burak Yılmaz ile farkı ikiye yükseltmek adına çok sayıda fırsatı değerlendiremeyen Galatasaray rakibine de gol fırsatı tanımadı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak hem farkı yediye indirdi hem de Şampiyonlar Ligi için avantaj yakaladı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

[KIRMIZI KART] 82' Felipe Melo

Melo'dan Hakeme Tanıdık Hareket!

Felipe Melo, Emre'nin kırmızı kartından sonra hakem Bülent Yıldırım'a el hareketi yaprtı.

Felipe Melo, Emre'nin kırmızı kartından sonra hakem Bülent Yıldırım'a el hareketi yaprtı.

Emre'nin kırmızı kartından sonra taraftarlarla kırmızı kartı kutlayan Melo sonrasında yaptığı hareketle büyük tepki çekti. Hakem Bülent Yıldırım'a kırmızı kartın ardından el hareketinde bulunan Melo akıllara Meireles'in geçen seneki el hareketini akıllara getirdi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...

Melo'nun Hareketleri Maçın Önüne Geçti!

Felipe Melo'nun derbide kırmızı kart gören Emre Belözoğlu'na tepkisi maçın önüne geçti.

Felipe Melo'nun derbide kırmızı kart gören Emre Belözoğlu'na tepkisi maçın önüne geçti.

İlk yarının son anlarında Melo'ya yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gören Emre Belözoğlu, kırmızı kart sonrası büyük üzüntü yaşarken, Melo'nun hareketi de tepki topladı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...

Emre'nın Kırmızı Kartından Sonra Melo

İçeriğin Devamı Aşağıda

[KIRMIZI KART] 39' Emre Belözoğlu

[GOL] 9' Wesley Sneijder

Dünya Devleri TT Arena'da

Hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin yıldız futbolcuları derbi karşılaşması ile birlikte görücüye çıktı.

Galatasaray ve Fenerbahçeli oyuncular için Türk Telekom Arena Stadında dünya devlerinin scout ve temsilcileri de dev derbi için tribündeki yerlerini aldı.

Derbide Galatasaray’da forma giyen Selçuk, Muslera, Sneijder, Semih ve Burak Yılmaz ile Fenerbahçe’de forma giyen Caner Erkin ile Gökhan Gönül için Avrupa’nın dev kulüplerinin scoutlarını yolladığı belirtildi.

Türk Telekom Arena Stadındaki derbiyi izlemeye gelen kulüp temsilcileri, scoutları ise Manchester United, Bayern Münih Sevilla, Napoli, Valencia, Tottenham, Lazio ve Milan oldu.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/04/06/dunya-d...

Türkiye Bu Akşamki Büyük Derbiyi Bekliyor

Türkiye nefesini tuttu, dev kapışmayı bekliyor. Saat 19.00′da TT Arena’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Bülent Yıldırım’ın yöneteceği karşılaşmanın muhtemel kadroları ve formalar da belli oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nda Galatasaray, Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Bu maç öncesi takımların sahada giyecekleri formalar belirlendi. Galatasaray parçalı forma ile mücadeleya başlayacak. Fenerbahçe ise çubuklu formayı giyecek.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ilk 11′leri belli oldu.

Galatasary’ın ilk 11′i şu şekilde:

Muslera, Eboue, Semih, Hakan, Telles, Yekta, Melo, Selçuk, Sneijder, Drogba, Burak

Fenerbahçe’nin ilk 11′i ise şu şekilde:

Volkan, Gökhan, Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Sow, Emre, Emenike

Galatasaray’dan Mancini’ye tam destek! Taraftar bir süredir devame den kötü gidişe Fenerbahçe derbisiyle dur demek istiyor. Galatasaray taraftarları Mancini için özel pankart hazırlayarak, İtalyan teknik adama ezeli rakip Fenerbahçe karşısında destek verecek: ‘Roma die uno non aedificata est’ (Roma bir günde kurulmadı)

İlk yarıdaki maçta hakeme tükürdüğü iddiasıyla PFDK’ya sevk edilen, ancak tükürmediği gerekçesiyle kırmızı kart cezası 4 maça indirilen Sarı-lacivertli ekibin Portekizli yıldızı Raul Meireles, derbi öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre, Portekiz basınına konuşan tecrübeli oyuncu, sarı-kırmızılı ekibi kendi evinde yenebilecek güce sahip olduklarını belirterek, atmosferden çekinmediklerini söyledi. Meireles, “Böyle büyük karşılaşmaları daha önce yaşamış bir oyuncuyum. Takım olarak da bu maçları kaldırabilecek tecrübeli isimlere sahibiz. 50.000 fanatik taraftarın önünde oynayacağız. Bundan çok olumsuz etkileneceğimizi düşünmüyorum. Yanlış kararlara imza atılmazsa Galatasaray’ı orada yenebiliriz” dedi.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında iki takım arasında Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşmada Meireles 82 dakika forma giymiş, kırmızı kartla oyundan atılmış, hakem raporunda Meireles’in kendisine tükürdüğünü iddia etmiş, ancak görüntülerle tükürmediği belirlenince cezası 4 maça indirilmişti. 

zete.com

Kaynak: http://zete.com/2014/04/turkiye-bu-ak...

Mancini'den Sürpriz Karar! İki Yıldızı Kadroya Alımadı

Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Roberto Mancini sürpriz bir kararla iki ismi kadroya almadı.

Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi Roberto Mancini sürpriz bir kararla iki ismi kadroya almadı.

Levent'te kamp yaptığı otelde son taktiklerini belirleyen İtalyan teknik adam Roberto Mancini, derbi kadrosunu da kafasında şekillendiriyor. Bu kapsamda tecrübeli çalıştırıcı Kamerunlu Chedjou ve Bosnalı İzet Hajrovic'i kadroya almadı.

Mancini'nin bu kararı Drogba'nın oynama ihtimalini arttırdı şeklinde yorumlandı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0