Görüş Bildir
Haberler
Madenci Babasının Lastik Ayakkabıları Meclis Kürsüsünde

Madenci Babasının Lastik Ayakkabıları Meclis Kürsüsünde

ATKN
13.12.2014 - 19:12 Son Güncelleme: 13.12.2014 - 22:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Ermenek’te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe’nin babasının giydiği yırtık lastik ayakkabılarla kürsüye çıktı.

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde partisi adına söz alarak kürsüye gelen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe'nin giydiği ve Türkiye gündemine düşen yırtık lastik ayakkabıları giyerek kürsüye çıktı.

Yanında getirdiği yeni lastik ayakkabıları gösteren Musa Çam, 'Tezcan Gökçe'nin babası gördüğünüz gibi ayağındaki lastik ayakkabı, işte benim ayağımdaki lastik ayakkabı. Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe bu ayakkabıları giyiyor. 'Param olsa ben bu ayakkabıyı giyer miyim' diyor. Hemen devletimiz devreye giyiyor, Valilik 10 liraya ayakkabıyı alıyor, imama veriyor ve imam vasıtasıyla bu ayakkabıları gönderiyor' diyerek, ayağından çıkarttığı yırtık lastik ayakkabıları milletvekillerine ve bakanlara gösterdi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çekilmiş bir fotoğrafını gösteren Çam, '12 yıllık iktidarı döneminde 'dünyanın en büyük 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz' diyenler, Recep Tekcan'ın geldiği durum işte budur. Bir başka baba daha var, saraylarda oturan. Bunun da oğlu var. O ayakkabı kutularında da Euroları görüyorsunuz' ifadelerini kullanarak, yanında getirdiği ayakkabı kutusundan çıkarttığı fotokopi Euroları gösterdi.

Çam'ın 'Toplum celladına aşıksa sorun yok' ifadelerini kullanması AK Partili milletvekillerinin tepkisini çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise, kürsüye getirdiği bir ekran vasıtasıyla Genel Kurula Ankara'da yapılan ve bütçeyi eleştiren eylemin görüntülerini izlettirdi.

Sondakika.com

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0