Görüş Bildir
Haberler
Love, Death & Robots Yeni Sezonunu Hemen Bitirenlerin Bayılarak İzleyeceği Bilim Kurgu Dizi ve Film Önerileri

Love, Death & Robots Yeni Sezonunu Hemen Bitirenlerin Bayılarak İzleyeceği Bilim Kurgu Dizi ve Film Önerileri

24.05.2022 - 12:58

Love, Death & Robots bağımlıları için sınırları zorlayan bilim kurgu hikâyeleriyle dikkat çeken yapımları derledik! Her bölümü birbirinden bağımsız, etkileyici kısa bilim kurgu bölümlerinden oluşan antoloji dizisi Love, Death & Robots'u sevenler, bu film ve dizileri bayılarak izleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Alien 3 / Yaratık 3 (1992)

25. Alien 3 / Yaratık 3 (1992)

Özet: Yaratık serisinin David Fincher imzalı üçüncü halkasında, hikâye kaldığı yerden devam ediyor. Newt ve Hicks ile yabancı gezegenden kaçtıktan sonra, Ripley bir hapishane gezegeni olan Fiorina 161'e iner. Ne yazık ki, Newt ve Hicks kazadan sağ kurtulamasa da, istenmeyen bir ziyaretçi hayatta kalır. 

Oyuncular: Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance

Yönetmen: David Fincher

24. Heavy Metal (1981)

24. Heavy Metal (1981)

Özet: Antoloji filminde, nihai kötülüğün vücut bulmuş hali olan parlayan bir küre, tuhaf karanlık fantezi, erotizm ve korku hikayeleriyle genç bir kızı dehşete düşürür.

Oyuncular: Richard Romanus, John Candy, Joe Flaherty

Yönetmen: Gerald Potterton, John Bruno, John Halas

23. Event Horizon / Ufuk Faciası (1997)

23. Event Horizon / Ufuk Faciası (1997)

Özet: 7 yıl önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolan yıldız gemisi Event Horizon'u araştırmak ve kurtarmak için gönderilen bir grup astronot, Event Horizon'un ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği ve daha da ürkütücü bir şeyi keşfeder.

Oyuncular: Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan

Yönetmen: Paul W.S. Anderson

22. Daybreak (2019)

22. Daybreak (2019)

Özet: Lisede dışlanan Josh'ın hayatı, kıyamet nedeniyle tüm diğer gençler gibi alt üst olur. Bildiği dünya yıkılan Josh, kıyamet sonrası Glendale'de kayıp kız arkadaşını aramaya koyulur. Bu yolculukta, ona bir grup genç katılır.

Oyuncular: Colin Ford, Alyvia Alyn Lind, Sophie Simnett

Yönetmen: Aron Eli Coleite, Brad Peyton

21. Annihilation / Yok Oluş (2018)

21. Annihilation / Yok Oluş (2018)

Özet: Bir biyolog, alanında çok başarılı olan kadınlardan oluşan bir ekibe dahil olarak doğa yasalarının geçerli olmadığı gizemli bir bölgeye tehlikeli ve gizli bir keşif gezisine katılır.

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson

Yönetmen: Alex Garland

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Panic Room / Panik Odası (2002)

20. Panic Room / Panik Odası (2002)

Özet: David Fincher imzalı yapım, izleyenlere son derece gerilimli dakikalar yaratıyor. New York'taki evlerinde, güvenli olmayan bir durumda sığınak olarak inşa edilen gizli bir odada mahsur kalan yeni boşanmış Meg Altman ve küçük kızı Sarah, üç davetsiz misafirle ölümcül bir kedi-fare oyununa karışır. Ancak odanın kendisi odak noktasıdır çünkü davetsiz misafirlerin gerçekten istediği şey odanın içindedir.

Oyuncular: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker

Yönetmen: David Fincher

19. A Scanner Darkly / Karanlığı Taramak (2006)

19. A Scanner Darkly / Karanlığı Taramak (2006)

Özet: Philip K. Dick'in yazdığı aynı isimli romandan uyarlanan film, animasyon tekniği ile çekiliyor. Çok uzak olmayan bir gelecekte, gizli görevdeki bir polis, tehlikeli yeni bir uyuşturucuya bulaşır. Kendi kimliğini kaybetmeye başlayan polis memuru, gerçekle hayali ayırt etmekte zorlanır.

Oyuncular: Keanu Reeves, Winona Ryder, Robert Downey Jr.

Yönetmen: Richard Linklater

18. Lovecraft Country (2020)

18. Lovecraft Country (2020)

Özet: 1950'li yıllarda geçen hikâyede, Atticus Freeman adında genç bir Afrikan-Amerikan, kayıp babasını aramak için yola koyulur. Fantastik yapım, Matt Ruff'ın aynı isimli romanından uyarlanıyor.

Oyuncular: Jonathan Majors, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance

Yönetmen: Misha Green

17. Disenchantment (2018 - )

17. Disenchantment (2018 - )

Özet: Prenses Bean, kendisinin kişisel iblisi olduğunu iddia eden gizemli bir figür ile karşılaşınca, hayatı birden karmakarışık hale gelir. Mutlu vatanından nefret eden Elfo ile yolları kesişen Prenses için işler oldukça heyecanlı ve tehlikeli hale gelir.

Seslendirenler: Abbi Jacobson, Eric André, Nat Faxon

Yaratıcı: Matt Groening, Josh Weinstein

16. Electric Dreams (2017 - 2018)

16. Electric Dreams (2017 - 2018)

Özet: Bilim kurgu ustası Philip K. Dick'in kısa hikâyelerinden uyarlanan antoloji dizisi, her bölümde bir başka hikâyeyi karşımıza çıkarıyor. Güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan yapım izlenmeye değer.

Oyuncular: Bryan Cranston, Richard Madden, Steve Buscemi

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Tales from the Loop (2020 - )

15. Tales from the Loop (2020 - )

Özet: Amazon Prime yapımı antoloji dizisi, evrenin gizemlerini keşfetmek için inşa edilmiş bir makine olan 'the Loop' un üzerinde yaşayan kasaba halkını konu alıyor. Her bölüm the Loop'ta yaşayan farklı bir karaktere odaklanan dizi, ortaya koyduğu bilim kurgu evreniyle ilginç bir iş çıkarıyor.

Oyuncular: Daniel Zolghadri, Paul Schneider, Rebecca Hall

Yönetmen: Nathaniel Halpern

14. Inside Job (2021 - )

14. Inside Job (2021 - )

Özet: Derin Devlet çalışanları için komplolar sadece teori değil, gerçektir. Tüm komplo teorilerinin gerçek olduğu bir dünya ise kulağa oldukça zorlayıcı geliyor. Inside Job da işte tam böyle bir dünyada hayatını sürdürmeye çalışan bir kadını gözler önüne seriyor.  

Oyuncular: Lizzy Caplan, Christian Slater, Clark Duke

Yönetmen: Alex Hirsch, Shion Takeuchi

13. The Game / Oyun (1997)

13. The Game / Oyun (1997)

Özet: Zengin bir San Francisco bankacısı, gizemli bir oyuna katılım davetiyesi aldığında başına geleceklerden habersiz bir şekilde teklifi kabul eder ve oyuna katılır. O andan itibaren peşine takılan onlarca kişiden kurtulmaya çalışırken, oyunun gerçekten kendisini öldürmeleri için gizli bir komplo olup olmadığını sorgulamaya başlayınca hayatı alt üst olur.

Oyuncular: Michael Douglas, Deborah Kara Unger, Sean Penn

Yönetmen: David Fincher

12. Upload (2020 - )

12. Upload (2020 - )

Özet: Zamansız ölümlerin ardından, bilincin sanal bir dünyaya aktarıldığı bir gelecekte geçen Upload'da, her insan kendi ahiret hayatını seçebilmektedir. Ölümünden sonra kendi seçtiği dünyada gözlerini açan Nathan,  yeni hayatına alıştıkça ve meleğiyle arkadaş oldukça, ölümüyle ilgili sorular sormaya başlar.

Oyuncular: Robbie Amell, Andy Allo, Allegra Edwards

Yönetmen: Greg Daniels

11. Humans (2015-2018)

11. Humans (2015-2018)

Özet: Gemma Chan'in başrolde olduğu bilim kurgu dramasında, her aile 'Synth' isimli gerçek bir insana çok benzeyen son derece gelişmiş bir robot hizmetçiye sahiptir. Synth'lerin çok sayıda olduğu bu dünyada, insanların yaşam biçimi de bir hayli değişir.

Oyuncular: Katherine Parkinson, Gemma Chan, Lucy Carless

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ghost In The Shell / Kabuktaki Hayalet (1995)

10. Ghost In The Shell / Kabuktaki Hayalet (1995)

Özet: Yayınlandığı zamanın çok ötesine geçen bu anime, bir cyborg kadın polis ve ortağı, Puppet Master adlı gizemli ve güçlü bir hacker'ın peşine düşer.

Seslendirenler: Atsuko Tanaka, Iemasa Kayumi, Akio Ôtsuka

Yönetmen: Mamoru Oshii

9. Elfen Lied (2004)

9. Elfen Lied (2004)

Özet: Mini anime dizisinde, üniversite öğrencisi iki arkadaş, bölünmüş bir kişiliğe sahip mutant bir seri katil olduğunun farkında olmayan Lucy adında zararsız bir kızla yakınlaşmaya başlar.

Oyuncular: Sanae Kobayashi, Chihiro Suzuki, Mamiko Noto

Yaratıcı: Lynn Okamoto

8. Undone (2019 - )

8. Undone (2019 - )

Özet: Yakın zamanda ikinci sezonu ile sevenlerine kavuşan Undone'ın başrolünde, el attığı uçuk yapımlarla bilinen Rosa Salazar yer alıyor. Alma, kendisini ölümle burun buruna getiren trafik kazasının ardından, yıllar önce kaybettiği babasıyla iletişim kurmaya başlar. Alma'nın bildiği gerçeklik, paramparça olmak üzeredir. 

Oyuncular: Rosa Salazar, Angelique Cabral, Constance Marie

Yaratıcı: Raphael Bob-Waksberg, Kate Purdy

7. The Thing / Şey (1982)

7. The Thing / Şey (1982)

Özet: Kurt Russell'ı başrolde izlediğimiz kült bilim kurgu yapımında, Antarktika'daki bir araştırma ekibi, kurbanlarının görünümüne bürünen, şekil değiştiren bir uzaylı tarafından avlanır.

Oyuncular: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David

Yönetmen: John Carpenter

6. Castlevania (2017-2021)

6. Castlevania (2017-2021)

Özet: Yoğun ilgi gören animede, bir vampir avcısı, Drakula'nın kuşattığı dünyada ona karşı savaş vererek dünya canlılarını bu esaretten kurtarmaya çalışır.

Oyuncular: Richard Armitage, James Callis, Alejandra Reynoso

Yönetmen: Warren Ellis

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Futurama (1999-2013)

5. Futurama (1999-2013)

Özet: Pizza kuryesi Philip J. Fry'ın yaşadıklarını merceğine alan efsanevi yapımda, Philip, 1999'da yanlışlıkla dondurulur ve 2999 Yılbaşı Gecesi'nde gözlerini açar. Philip'in çevresindeki yeni dünyaya adapte olması kolay olmayacaktır.

Oyuncular: Billy West, John DiMaggio, Katey Sagal

Yönetmen: David X. Cohen, Matt Groening

4. Fight Club / Dövüş Kulübü (1999)

4. Fight Club / Dövüş Kulübü (1999)

Özet: Bir David Fincher klasiği olan Fight Club, uyumakta ciddi sorunlar yaşayan Anlatıcı'nın bir gün Tyler Durden'a rastlamasını ve kendini bulmaya başlamasını konu alıyor. Tyler, ilkel erkek saldırganlığını şok edici yeni bir terapiye dönüştürür ve anlatıcı ile birlikte bir yeraltı dövüş kulübü açar. 

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Meat Loaf

Yönetmen: David Fincher

3. Black Mirror (2011 - )

3. Black Mirror (2011 - )

Özet: Şimdilerde yeni bir sezon hazırlıklarına başlandığını duyuran Black Mirror, sınırları tam anlamıyla zorlayan bir bilim kurgu antoloji dizisi. Muhteşem yapım, insanlığın en büyük yeniliklerinin ve en karanlık içgüdülerinin birbirine geçtiği, çarpık, yüksek teknolojili dünyaları sert bir üslupla izleyenlere aktarıyor. 

Oyuncular: Daniel Lapaine, Hannah John-Kamen, Michaela Coel

Yaratıcı: Charlie Brooker

2. Cowboy Beebop (1998 - 1999)

2. Cowboy Beebop (1998 - 1999)

Özet: Sakin bir ödül avcısı ve ortaklarının başına gelen fütüristik talihsizlikleri izleyenlere aktaran anime, aynı isimli manga serisinden uyarlanıyor.

Seslendirenler: Kôichi Yamadera, Unshô Ishizuka, Megumi Hayashibara

Yaratıcı: Hajime Yatate

1. The Twilight Zone / Alacakaranlık Kuşağı (1959-1964)

1. The Twilight Zone / Alacakaranlık Kuşağı (1959-1964)

Özet: Her bölümünde enteresan ve uç bir hikâyeyi gözler önüne seren kült antoloji dizisinde, sıradan insanlar kendilerini, her biri dikkate değer bir şekilde çözmeye çalıştıkları olağanüstü şaşırtıcı durumlar içinde bulur.

Oyuncular: Rod Serling, Robert McCord, Jay Overholts

Yönetmen: Rod Serling

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın